Gümüşyaka Küçük Sanayi Sitesi için girişimler başladı

Gümüşyaka Küçük Sanayi Sitesi için girişimler başladı

10.03.2016 15:32:01

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Gümüşyaka'da hizmet veren marangoz, mermerci ve demirci esnafı ile geçtiğimiz hafta sonu Belediye Çay Bahçesinde bir araya geldi. Esnafı tek çatı altında toplayacak Gümüşyaka Küçük Sanayi Sitesi projesini anlatan Başkan Işıklar, esnaf ile görüş alışverişinde bulundu. Toplantıya; CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri Zafer Bıyıklı, Devrim Uzun ve İbrahim Çeşmecioğlu, Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Lütfü Vardar, Gümüşyaka Muhtarı Osman Başmaya, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Has ile mimar ve eski dönem meclis üyesi Taylan Memiş de katıldı.

IŞIKLAR: SİZLERE VE GÜMÜŞYAKA'YA YAKIŞIR BİR SİTE OLSUN
“Esnafla yerel yönetim şehrin soruna ilişkin ortak çözüm yolları bulmalı” diyen Başkan Işıklar, toplantı şöyle konuştu: “Gümüşyaka'da gerçekleştirdiğimiz yan yol düzenlememizin ardından, şehrin girişinden itibaren sağlı sollu iş yapan esnafımız ortada kaldı. Şehir bu tarafa doğru gelişiyor ve büyüyor. Hem sizlere, hem de buraya yakışır bir mimaride esnafımızın Küçük Sanayi Sitesi'nde bir araya toplanması arzusundayız. İşe önce kendi aranızda bir kooperatif kurarak başlayalım.
Bütün sanayi siteleri böyle yapıyor. Yeri biz verelim, projelendirelim siz de bir kooperatif kurun bu küçük sanayi sitesini birlikte hayata geçirelim. Kooperatifin kâr amacı olmaz, sizlerden oluşacak heyet nereye ne yapılacak, ne ödenecek daha iyi bilir. Biz sadece dışarıdan destek veren, yol açıcı ve kolaylaştırıcı bir görev üstleneceğiz. Projenin uygulanmasını takip edeceğiz. Yapılacak bu siteyi Gümüşyakalı esnaf kullansın istiyoruz.

“TAŞINIRSAM İŞ OLMAZ DİYE DÜŞÜNMEYİN”
Gümüşyaka'nın içinden taşınırsam iş olmaz diye düşünmeyin. Bir arada modern bir çatı altında toplanınca daha çok iş olacağını göreceksiniz. Artık merdiven altında, bina altında bu imalatlara izin veremeyeceğiz.
Gümüşyaka'nın geleceği açısından da, yasa gereği de mümkün olmayacak. Şehrin girişinde bu görüntüler artık hoş gözükmüyor. Esnafımıza bir yer göstermek gerekir ki, bina altından taşın diyebilelim. Biz bu güne kadar tüm kararlarımızı esnafa sorarak aldık. Bugün karar alıp, ertesi gün hayata geçirmek doğru değil. Sizlerin düşüncelerini bizim için çok önemli. Esnafla yerel yönetim şehrin soruna ilişkin ortak çözüm yolları bulmalı. Kent rantı böyle dağıtılır” dedi.

ESNAF TEŞEKKÜR ETTİ
Toplantıda söz alan esnaflar teknik detaylar hakkında bilgi alarak, proje için Başkan Işıklar'a teşekkür etti. Hafta içinde kendi aralarında tekrar toplanacak esnaf, kooperatif kurulması için çalışmaları başlatacak.

SİTEDE 40 DÜKKÂN YER ALACAK
Küçük Sanayi Sitesi'nin, Gümüşyaka Mahallesi 845 ada 1 parselde 11.848 metrekare alan üzerine inşa edilmesi planlanıyor. Toplam 40 dükkân olacak projede bir dükkânın asma kayıtla birlikte toplam 147 metrekare olması planlanıyor.
Haber MERKEZİ

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki HASGAL salonu yenilendi
Sonraki » Gaz Pedalı Tekledi - 24

YORUM YAP