Göçengil: Sorumluluğumuz cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmak

Göçengil: Sorumluluğumuz cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmak

28.10.2019 09:49:35

Türkiye Cumhuriyetinin 96. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla açıklamada bulunan CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, “Tek adam rejimi yerine demokratik, laik ve sosyal hukuk devletini savunan bizlerin sorumluluğu cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmaktır” vurgusunda bulundu.

“Bin bir emek ve fedakârlıkla kazandığımız, halkın halk tarafından halk için yönetildiği, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir" sözüyle felsefesini belirlediği Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96'ıncı yılı kutlu olsun” diyen Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla duygu ve düşüncelerini şöyle ifade etti: “16 Mayıs 1919'da emperyalist işgal altında ki İstanbul'dan Samsun'a; çağdaş, demokratik ve en önemlisi bağımsız Türkiye idealleriyle bir avuç yol arkadaşıyla yola çıkan Büyük Atatürk Anadolu'nun özgürlüğü ve bağımsızlığı ortak paydasında buluşturduğu milyonlarla, Kurtuluş Savaşı'nı zafere ulaştırmayı ve Cumhuriyetimizi kurmayı başarmıştır.

96 yıl önce Cumhuriyetimiz, hakkı, hukuku ve adaleti temel alan bir ruhla kurulmuştur. Bu ruhun temelinde, hür yaşama kararlılığımızın ve zincirlenemeyecek olan bağımsızlık irademizin ifadesi olan Ulusal Kurtuluş Savaşımız vardır.

Tek adam rejimi yerine demokratik, laik ve sosyal hukuk devletini savunan bizlerin sorumluluğu cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmaktır.

29 Ekim 1923'te kurulan fikri, vicdanı ve irfanı hür gençlerimizdir. Bu nedenledir ki milli egemenliğin ifadesi olan Cumhuriyetimizin günümüzde yaşadığı temel problemler, tüm gençlerimizin diğer vatandaşlarımızla birlikte, “Demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti" ilkesine duydukları derin bağlılığıyla aşılacaktır.

Hukukun üstünlüğü yerine, üstünlerin hukukunu kurmaya çalışan, milletin egemenliğini bir dikta egemenliğine dönüştürmek isteyenler başaramayacaktır.

Özgürlük ve bağımsızlık karakteri olmuş, Cumhuriyetimize aşık vatandaşlarımız kalıcı huzura demokrasi, adalet ve huzur talebiyle ulaşacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle 96. yaşını kutladığımız Cumhuriyetimizin kurucusu Ebedi Başkomutanımız Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ve yol arkadaşlarını rahmetle anıyorum. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum, tüm yurttaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum. Yaşasın Cumhuriyet!”

Sevginar SALİ

YORUM YAP