Göçengil: Milli iradeye darbe yapıldı

Göçengil: Milli iradeye darbe yapıldı

27.04.2017 10:13:08

16 Nisan'da hükümet ve Yüksek Seçim Kurulu işbirliğinde halk iradesine darbe vurulduğunu ileri süren CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil anayasa değişikliği referandumuna ilişkin olarak, "Halk oylamasının meşrutiyetine gölge düşürüldü” yorumunda bulundu.

CHP Silivri İlçe Başkanlığının ev sahipliğinde 24 Nisan Pazartesi akşamı saat 20.00'da, Yaşar Kemal Sergi Salonunda düzenlenen toplantıda, ilçemizde yaşanan referandum çalışmaları ve sonuçları masaya yatırıldı. CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil açılış konuşmasında siyasi iktidarın özellikle de Yüksek Seçim Kurulu'nun hukuk dışı tutum ve kararları nedeniyle 16 Nisan referandumunun hukuken geçerliliği tartışılır ve halkın vicdanında kabul görmeyen bir oylama olduğunu vurguladı. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, İlçe Kadın Kolu Başkanı Elif Yılmazer ve İlçe Gençlik Kolu Başkanı Berker Esen'in eşlik ettiği toplantıya; Işıklar'ın eşi Silivri Kent Konseyi Danışma Kurulu Başkanı Esma Işıklar, Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu, Silivri Belediyesi CHP'li Meclis Üyeleri Semih Ayeş, Hakan Sefa, Süheyl Kırkıcı, Atatürk Düşünce Derneği Silivri Şubesi Başkanı Avukat Süleyman Yalçıntaş, belediye personelleri ve partililer katılanlar arasındaydı.

“REFERANDUM SONUÇLARI MEŞRU DEĞİLDİR!”
Çarpıcı bir referandum yorumuna yer veren İlçe Başkanı Suna Göçengil, şunları söyledi: “Sayın Belediye Başkanım, İlçe Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanlarımız, Meclis Üyelerimiz, referandum günü ve öncesinde partimize gönül veren değerli avukatlarımız, çok değerli yol arkadaşlarımız ve değerli basın emekçisi arkadaşlarım, ülkemizin rejimini, demokrasimizin geleceğini ve Türkiye'nin kaderini etkileyecek tarihi bir halk oylamasını yaşadık. Ülke genelinde iktidar partisinin uyguladığı bütün baskılara, devlet olanaklarının fütursuzca kullanılmasına, Hayır diyenlerin propaganda hakkının çoğu zaman engellenmesine rağmen halkımız yüksek irfanıyla Hayır yönündeki iradesini ortaya koydu. Ülke genelinde en az iki kişiden biri Hayır diyerek halkımızın bu rejim değişikliğini istemediğini gösterdi. Silivri yeni anayasa yani bu rejim değişikliğini istemediğini %60 Hayır diyerek gösterdi. 16 Nisan günü yapılan halk oylaması demokratik ilkelere, hukuka ve adalete uygun bir şekilde gerçekleştirilmedi. Birçok yerde halkımızın sayımlara nezaret etmesi engellendi. Kapalı oy kullanımı, açık sayım ilkesi ihlal edildi. YSK tarafından kanunun çok açık hükmüne aykırı olarak alınan kararla halk oylamasının meşrutiyetine gölge düşürüldü. 16 Nisan tarihinde yapılan Cumhuriyet tarihimize ‘Mühürsüz Seçim‘ olarak geçecek olan referandumun öncesinde, sürecinde ve sonrasında gerek sandıklarda gerekse YSK kararlarıyla ortaya konan hukuksuzluk sonucu ne yazık ki milli iradeye darbe yapılmıştır.”

HAYIR KAMPANYASI KAPSAMINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR
Referandum süresi içinde katkıda bulunanlara teşekkür eden Göçengil, konuşmasını ilçemizdeki referandum sonuçları ile ilgili bilgilendirme yaparak sürdürdü: “Değerli yol arkadaşlarımız, Anayasa değişikliği konusu TBMM'de görüşülmeye başladığı zaman dilimi içinde İlçe Örgütümüz ile birlikte 16 Ocak 2017 Pazartesi başladığımız çalışmalarımız 16 Nisan 2017 Pazar günü ile 4 ay sürmüştür. 16 Ocak 2017 Pazartesi parti Genel Merkezimizin aldığı karar ile ‘Ayağa Kalkıyoruz' eylemlerinin başlangıcıyla birlikte yapmış olduğumuz etkinlikleri özetle sıralamak gerekirse;
*İlçemizde oy kullanan seçmenlerimiz ile doğru iletişime geçebileceğimiz yöntemlerin ve sandık güvenliğinin anlatıldığı SÖRE eğitimlerimize üyelerimiz ile başlandı.
*Referandum konulu örgüt toplantısı ilçe binamızda İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil'in katılımı ile gerçekleştirildi.
*Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun daveti ile İst. 3. Bölgede bulunan muhtarlarımız, iş adamları, amatör spor kulüpleri, avukatlar ve hemşeri dernekleri ayrıca ilçemizde geçmiş dönemde görev yapan ilçe başkanları ve belediye başkanları ile yapılan toplantılara katılım sağlandı.
*Yine Silivri'de yeni tasarıya Hayır yönünde oy kullanacak olan siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları ile iletişim halinde olup ortak mücadele edilmesi konusunda katkıda bulunuldu.
*İst. 3 Bölgede Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun Bakırköy ilçesinde yapmış olduğu toplantıya örgütümüz ile katılım sağlandı.
*İstanbul Baro Başkanı Avukat Mehmet Durakoğlu'nun katılımı ile tüm Silivrili hemşerilerimizin davet edildiği
‘Anayasa Değişiklik Teklifi' konulu panel düzenlendi.
*Parti Meclis Üyesi ve İstanbul Milletvekili Eren Erdem ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın'ın katılımı ile Silivri merkez ve Çanta mahallemizde panel düzenlendi.
*İl Başkanımız, İlçe Başkanlığımız ve Belediye Başkanımız ile Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği ziyaret edilerek, ülkemizdeki son ekonomik gelişmeleri ve anayasa değişikliği konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.
*Silivri Belediye Başkanımız Özcan Işıklar'ın davet ettiği kadınlar günü etkinliğine tüm Silivrili Kadınlarımıza Milletvekili Bihlun Tamaylıgil ve Belediye Başkanımız söz alarak ülkemizde yapılmak istenen rejim değişikliği konusunda bilgi akışını sağladılar.
*Parti Meclisi Üyemiz Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ve İstanbul Milletvekili Ali Şeker ilçe binamızda örgütümüz ile biraya geldiler.
*14 Mart Tıp Bayramı vesilesi ile Belediye Başkanımız ilçemizdeki tüm doktorlarımızla yemek organizasyonu düzenledi. İlçemizdeki kamuya ait ve özel sağlık kuruluşlarını ilçe yönetimi olarak ziyaret edildi.
*18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünde resmi törenlere katılım sağlandı. Belediye Başkanımız tarafından şehit ve gazi aileleri için düzenlenen yemekli programda onların duygularını paylaştık. İlçe Başkanlığı olarak Gaziler Derneği ziyaret edildi
*Nevruz Bayramı kutlama ve törenlerine katılım sağlandı.
*Yaşlılar Haftasında Belediye Başkanımızın düzenlediği kahvaltıda yaşlılarımız ile birlikte olduk.
*5 Nisan Avukatlar günü vesilesi ile Belediye Başkanımızla ilçemizdeki avukatlarımız ve aileleri ile bir araya geldik.
* İstanbul Milletvekillerimiz Gürsel Tekin, Mahmut Tanal, Enis Berberoğlu ilçemizi ziyaret ederek, basın açıklamasının ardından Hayır otobüsü ile ilçemizdeki mahallerimizi ziyaret etik.
*Silivri'mizin şehidi Emre Sarıtaş adına oluşturulan korunun açılışına katılım sağlandı.
*İlçe Başkanı ve Belediye Başkanımız ile İstanbul Bağcılar İSTOÇ sitesinde esnaf ile Hayır çalışması
*Belediye Başkanımız Özcan Işıklar Bağcılar, Bahçelievler, Küçükçekmece ilçelerinde hemşeri dernekleri ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirdiler.
*Yalova Milletvekilimiz Muharrem İnce'nin katılımı ile ilçemizde hemşerilerimizin büyük ilgi ile karşıladığı Hayır mitingi düzenlendi.

REFERANDUM SÜRECİNDE EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ
Sayın İlçe Örgütümüz, tüm bu çalışmalarımızda ilçemizde 35 mahallemiz de yapmış olduğumuz toplantı ve çalışmalarda, ilçemiz de ki resmi kurumlara, hayır olarak görüşünü bildiren tüm siyasi partilere ve bağımsız siyasilere, bizleri mahallelerin de layıkıyla karşılayan tüm muhtarlarımıza, meslek odaları başkanları ve yönetim kurullarına, sivil toplum kuruluşlarına, hemşeri derneklerinin başkan, yönetim kurullarına ve üyelerine, okul aile birlikleri başkan ve yönetimlerine, ilçemizde çalışan emekçi kardeşlerimiz ile bizleri bir araya getiren fabrikalarımızın işletmecilerine, işyerlerinin kapılarını bizlere açan esnafımıza vermiş oldukları destekleri için İlçe Örgütüm adına teşekkür ederim. Referandum kampanya süresi boyunca ilçemizde düzenlediğimiz mitinge katılan Milletvekilimiz Muharrem İnce'ye, çalışma programımıza katkıda bulunan İl Başkanımız Cemal Canpolat'a, Parti Meclisi Üyelerimiz ve Milletvekillerimiz Eren Erdem, Candan Yüceer, İdris Akyüz'e, Bihlun Tamaylıgil, Sibel Özdemir, Oğuz Kaan Salıcı, Ali Şeker, Gürsel Tekin, Mahmut Tanal, Enis Berberoğlu'na, geçmiş dönem milletvekilimiz ve DİSK sendikası geçmiş dönem genel başkanı Rıdvan Budak'a sunmuş oldukları katkılardan dolayı ayrıca teşekkür ederim.
Bizler büyük bir aileyiz anlayışı ile çıktığımız bu yolda tüm çalışma programımıza eksiksiz olarak katılan, her türlü propaganda çalışmasına katılan, kampanya süresince partimizin tüm ihtiyaçlarını karşılayan, örgütümüze her zaman destek olan Belediye Başkanımız Özcan Işıklar'a, yine ilçemizde her türlü propaganda çalışması, oy kullanılması, sayımı ve birleştirilmesi esnasında emek veren İlçe Yönetim Kurulumuza, Meclis Üyelerimize, Kadın Kollu Başkanımız Elif Yılmazer şahsında tüm kadınlarımıza, Gençlik Kollu Başkanımız Berker Esen şahsında tüm gençlerimize, Mahalle Başkanlarımıza, halk oylaması sürecinde sandık organizasyonlarını gerçekleştiren Dilruba Akın Önal ve Canan Işıklar'a, ıslak imzalı tutanakların tamamını ilçemize teslim eden okul ve kat sorumlularımıza, her sandık da kullanılan oylara sahip çıkan ve oy torbalarını İlçe Seçim Kuruluna büyük özveri ile teslim eden sandık sorumlularımıza ve müşahitlerimize, gün boyunca hukuksal anlamda büyük katkıda bulunan avukatlarımıza, parti üyelerimize ve gönüllülerimize partim ve şahsım adına teşekkür ederim.”
Haber:
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP