GİRİŞİMCİLER İŞ HAYATINA UĞURLANDI

GİRİŞİMCİLER İŞ HAYATINA UĞURLANDI

17.09.2018 10:22:59

Silivri Belediyesi ile Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası ortaklığında düzenlenen KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri dönem mezuniyetinde kursiyerlere seslenen Nuray Koçer, “Yeni bir iş kurarken atacağınız her adımda sizlerin yanında olmayı taahhüt ediyorum. Kapımız size her zaman açık.” dedi.

Silivri Belediyesi ile Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası işbirliğinde başlatılan Uygulamalı Girişimcilik Kursu'nun 64. etabı da tamamlandı. Kursiyerlerin sertifikalarını aldıkları tören Esnaf ve Sanatkârlar Odası'nın eğitim binasında gerçekleştirildi. Törene; Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Ali Vural, İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Taşlıdağ, Silivri Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Şoförler Odası Başkanı Recep Akıncı, Yeni Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Ercan Çalışkan, Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Şaban Erdan, Silivri Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral, Silivri Ziraat Odası Başkanı Metin Gürsu, Silivri Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Ercan, Piri Mehmet Paşa Mahallesi Muhtarı Serhat Ateş, Ekmek Üreticileri Federasyonu Silivri Bölge Başkanı Ferhat Yılmaz, Alibeyspor Kulübü Başkanı Ali Tonta, Uygulamalı Girişimcilik Eğitmeni Arif Yekta Berksoy ile kursiyerler ve yakınları katıldı. Aldıkları eğitimler sonucunda kursiyerler, mesleki teknik eğitim yönetmeliği kapsamında meslek edinme, geliştirme ve uyum kurslarını tamamlamış oldu. Kursiyerlere sertifikaları protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

KOÇER: KOLUNUZDA BİR ALTIN BİLEZİK OLDUĞUNU UNUTMAMANIZI İSTİYORUM
Törenin açılış konuşmasını yapan Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuray Koçer, duygu ve düşüncelerini şöyle ifade etti: “Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum, öncelikle bu anlamlı günde bizlere katıldığınız ve sevincimize ortak olduğunuz için kuruluşum adına hepinize çok teşekkür ediyorum. Bugün gerçekten çok özel ve güzel bir gün. 64. Uygulamalı Girişimcilik Kursu'muzu tamamlamanın heyecanını yaşıyoruz. Bu, yetiştirdiğimiz 1600 esnaf ve sanatkârımıza belge verdiğimiz anlamını taşıyor. 6 grubumuz kaldı. Bu 6 grupta 150 kişiye tekabül ediyor. Uygulamalı Girişimcilik Kursu'muzu Silivri Belediye'mizle işbirliği içinde gerçekleştiriyoruz. Maddi ve manevi her konuda yanımızda olan Sayın Belediye Başkanım Özcan Işıklar'a sizin huzurunuzda yönetim ve denetim kurulum adına teşekkür ediyorum. Sağ olsun, var olsun. Eğitim sınıflarımız 25 kişi kapasiteli olup, her zaman bayanlarımızın katılım anlamında çoğunluk sağladığını gördüm. Bu, bayanlarımızın kendi ayakları üzerinde durmak ve kendi iş yerlerinin patronu olmak istemesinin en somut çabasıdır. Bu vesile ile bayan girişimcilerimizi ayrıca tebrik ediyorum ve Türkiye ekonomisinin yaşadığı zor günlerde iş yaratma cesareti gösterdikleri için gönülden kutluyorum. Eğitime ilk başladığınız gün, sınıfa uğrayarak sizlere hoş geldiniz demiş ve hizmetin temelinin sevgi olduğunu ifade etmiştim. “Asla ama asla Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın kapısını tereddütlü şekilde açmanıza izin vermiyorum, kendi eviniz gibi rahatça gelmenizi istiyorum” ifadesinde bulunmuştum. Bugün de burada almış olduğunuz bu belgelerin, kolunuzda bir altın bilezik olduğunu unutmamanızı istiyorum. Silivri Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile işimiz bitti diye düşünmenizi istemiyorum. Bir eviniz olduğunu, ağabey-kardeş ilişkisi içerisinde olduğumuzu söylemiştim. Yeni bir iş kurarken atacağınız her adımda sizlerin yanında olmayı taahhüt ediyorum. Kapımız size her zaman açık. Yeni kuracağınız iş hayatınızda şimdiden başarılar diliyorum. Allah utandırmasın. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

METİNOĞLU, TEŞEKKÜRLERİNİ SUNDU
Kurs dönemindeki tecrübelerini paylaşan Şeyda Metinoğlu, “KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri, kendi işini kurmaya niyetlenen bizlere önemli bir fırsat sundu. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer bu süreçte bizden desteklerini hiç esirgemedi, kendilerine çok teşekkür ederim. Ayrıyeten Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ni veren Arif Yekta Berksoy hocamız, ticaret konusunda bakış açımızı değiştiren bilgiler sundu, çıktığımız bu yolda bizleri cesaretlendirdi ve motive etti. Kendisine teşekkür bir borç biliyoruz.” şeklinde konuştu.
Metinoğlu'nun duygu yüklü konuşmasının ardından Nuray Koçer, eğitimci Arif Yekta Berksoy'a katkılarından dolayı çiçek takdim etti.

IŞIKLAR: DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Silivri'mizin farklı bir yanı var. Bir araya gelen bütün kurumlarıyla, bütün sivil toplum kuruluşlarıyla, bütün kamu yöneticileriyle bu kadar sık diyalog kurabilen başka bir ilçe daha olmadığını hep söylüyorum. Biz büyük bir aileyiz gerçekten. Silivri'de yaşamayı güzel kılan ve daha güzel olması için çabalayan sizlere teşekkür ediyorum. Çalışmayan, üretmeyen beyin uyuşur. Uyuşan beyini nereye isterseniz oraya çekersiniz. Üretmediğiniz zaman düşünme yetinizi kaybediyor, kul oluyorsunuz. Bu sefer sürü psikolojisi ile teslim oluyoruz. Esnaf ve Sanatkarlar Odası'na destek vermemizin sebebi bu. Üretmeyi öğrenmeliyiz. Bunun siyasetle hiçbir ilgisi yok arkadaşlar. Bize emanet edilen bu güzelim Cumhuriyeti koruyamazsak, üretemezsek, bizi Suriye gibi yapacaklar. Onun provası yapılıyor. Tarım ülkesi olarak samanı, maydanoz tohumunu bile dışardan getirtir duruma geldiysek bundan korkmamız lazım. Krizin sebeplerini de esas buralarda aramak lazım. Öyle bir tane papazlık iş değil bu. İstihdam yaratmak isteyen projelerin çok önemli ve kıymetli işler olduğunu anlamamız lazım. Çok şükür belediyeciliğin ne olduğunu bilen bir belediyeyiz. Binaların üzerine belediye yazmakla belediye olunmuyor. Beton ve demirle uğraşan bir belediye olmadığımız için, asli görevlerimizin bunlar olduğunu bilen bir belediye olduğumuz için bütün kurumlarımızla el ele verdik bir şehir kalkınması için mücadele ediyoruz. Buna katkı yaptığı için Oda Başkanımıza, Yekta hocamıza, bütün kurumlarımıza ama en çok da bizlere inandığınız ve güvendiğiniz için siz değerli hemşerilerime teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun. Siz var oldukça bunlar devam edecek.” Koçer, konuşmasını tamamladıktan sonra Özcan Işıklar'a günün anısına plaket takdim etti.

KOSGEB ONAYLI GİRİŞİMCİLİK SERTİFİKALARI TÖRENLE TESLİM EDİLDİ
Protokol üyeleri temsili olarak tören esnasında 10 kursiyerin sertifikalarını verdi. Toplamda 230 kursiyer ücretsiz olarak sertifika sahibi oldu.

Tören, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
Hazal BAŞARAN

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki İyisiyle kötüsüyle Silivri
Sonraki » Silivri'den...

YORUM YAP