Gencoğlu; “30 yılda ciddi maddi kayıplar yaşadık”

Gencoğlu; “30 yılda ciddi maddi kayıplar yaşadık”

6.06.2018 12:01:13

Silivrispor'un eski yönetim kurulu üyelerinden ve görev yaptığı süre içinde daha çok altyapılara ve diğer branşlara yaptığı desteklerle isminden sıkça söz ettiren Süleyman Gencoğlu yaptığı yazılı açıklamasıyla Silivrispor'un yeni bir vizyona ihtiyacının olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz sezon büyük şanssızlıklar yaşayarak yükseldiği 2. Ligden, 3. Lige geri düşen Silivrispor'un yeni bir vizyona ve bir devrime ihtiyacı olduğunu savunan Silivrispor'un 2. Lige çıkan yönetiminde İkinci Başkan olan Süleyman Gencoğlu yazılı bir açıklamada bulundu. Efsane kadroda yönetimde İkinci Başkan olan Süleyman Gencoğlu yaptığı yazılı basın açıklamasında; “Çok kısa bir süre sonra Silivrispor'un önemli bir olağan genel kurulu var. Yakından olmasa da takip ettiğim kadarı ile mevcut başkan Akgün Duru tek aday olacak gibi gözüküyor. Aldığım bilgiler doğrultusunda Akgün Duru birçok kişi ile görüşerek Silivri'nin yakından tanıdığı sevilen ve sayılan isimlerinden özellikle maddi anlamda kulübü rahatlatacak yeni bir yönetim kurulu oluşturuyor.

NASIL BİR SİLİVRİSPOR İSTİYORUZ?

Bundan önce Silivrispor nasıl kendine yakışan yönetimleri kurduysa şimdi de bunu yapacaktır. Bu söyleşideki asıl konu, benim de daha önce yönetici olarak içinde bulunduğum camiamızda, defalarca dile getirdiğim nasıl bir Silivrispor yaratmalıyız hedefidir. Silivrispor kendine yönetici, teknik adam ve sporcu her zaman bulur. Bu kişiler de görev süreleri içerisinde ellerinden gelen gayreti göstererek çalışırlar, ama artık asıl yapılması gereken nasıl bir Silivrispor istiyoruzun tartışılmasıdır.

SİNERJİ OLUŞTURMAK LAZIM

40 yıl önceleri yıllarca Silivri siyaseti şehrimiz bir turizm mi, tarım mı, yoksa sanayide gelişen bir kasaba mı olmak fikrini tartıştı. Bugün insanlara sorsanız ya hepsini olduk ya da hiçbirini olamadık derler. Bence asıl sorun bir şehrin geleceğini planlarken tek bir hedefe kanalize olabilmekte ve halkı da arkanıza almakta. İşte Silivrispor da kendine hedef koymalı ve bu doğrultuda üzerine yeni bir elbise dikmeli. Yeni bir anayasa oluşturmalı ve kendi devrimini gerçekleştirmek zorundadır. Bu devrim için tüm şehri arkasına almak zorundadır.

 

EN DİBİ DE GÖRDÜK, ZİRVEYİ DE

Bugün dünyanın gelişmiş ülkelerine, büyük şirketlere ya da büyük kulüplere baktığınızda, halkın, hissedarların ve taraftarlarının desteğini almış, değişime odaklanmış radikal kararların uygulanarak başarının ve zenginleşmenin geldiğini görürsünüz. Bu kulüp 30 yıl öncede 2. Lige çıkma başarısı göstermişti. Rahmetli Akgün Silivrili ve arkadaşlarının maddi manevi emekleriyle gösterilen bu başarı, daha sonraki yıllarda yerini bile hatırlamak istemediğimiz en dip noktayı görmüş, uzun yıllar orada debelenmiş sonrasında yapılan özveriler ve çalışmalarla yine 2. Ligi görmüş ardından bir yıl içinde yine 3. Lige düşmüştür.

HEDEFİMİZİ BİLMİYORUZ

İşte bu süreç bize 30 yılda bir ileri iki geri giden ciddi maddi kayıpların yaşandığı, insan için en değerli şey olan zamanın bir bölümünün boşa harcandığı bu yapının daha fazla sürdürülmesinin gereksiz olduğu ve yeni sistemin oluşmasının kaçınılmaz olduğunu göstermektedir. Silivri halkı, Türkiye'de birçok kulübün kurulduğu günden beri faaliyet gösterdiği futbolda mı, başarı istediğine, Avrupa'nın yıllar önce keşfettiği ülkemizde ise yeni yeni kendini gösteren futbol altyapısında mı güçleneceğine, benim de kurulmasında büyük emekler verdiğim farklı şubelerin birinde yada tamamında ülke bazında mı yoksa her evden bir kişi spor yapsın ilkesini mi benimseyeceğine ve bunun gibi farklı projelerin hangisi yada hangilerini uygulayacağına karar vermek zorundadır.

ORTAK FİKRE İHTİYACIMIZ VAR

Halkın çoğunluğunun, kaymakamımızdan, belediye başkanımızdan, muhtarlarımıza, siyasi partilerimizden, sivil toplum örgütlerimizden, ev kadınlarımıza kadar Silivri'nin ve Silivrispor'un tüm kanaat önderlerinin fikirlerini beyan edeceği yukarıda belirttiğim ve daha sayısız fikirlerin tartışılacağı ve sonuç olarak bir hedefe kilitlenmiş yeni Silivrispor'u yaratmak zorundayız.

SPORTİF DEVRİMLERE İHTİYACIMIZ VAR

Mevcut yapıyı devam ettirdiğimizde geçmiş yıllarda yaşadığımız son gün oluşturulan yönetim kurullarına, kulüp borçlarının A4 kâğıtlarında kahvehane köşelerinde tartışılmasına, ‘ben bu işi daha iyi bilirim' diyebilecek ve göreve gelince varlık gösteremeyenlere, ‘ben varsam her şey iyi, ben yoksam herkes kötü' anlayışındaki insanlara, 200 binlik şehirde bin kişi ile seyredilen futbol maçlarına, altyapılarda ve diğer branşlarda sadece velilerin izlediği müsabakalara harcamaların önden, paranın zor bela arkadan geldiği bütçelere, borçlara kısaca eski alışkanlıklarımıza devam mı edeceğiz. Yoksa halk desteğini arkasına almış gerçekleştirdiği sportif devrimle aydınlanan bir şehre, kurulan yeni sistemle daha mutlu ve dinamik yeni nesle kavuşmanın huzurunu hisseden Silivrispor'a mı hedefleneceğiz” dedi.

YORUM YAP