
Konser Haydar Telhüner’den alınan bir Erzurum türküsü olan "Şafak Söktü Yine Sunam Uyanmaz” ile başladı ve Karadeniz potporisiyle devam etti. Solistler Büşra Ayaz ve Ömer Dursun, Selçuk Balcı’nın bestelemiş olduğu "Dağların Karı Yetmez” adlı türküyü, koro ise Trabzon ve Sinop yörelerine ait olan "Derrule ve Ben Giderim Batum’a” adlı türküyü seslendirdi. Zonguldak yöresine ait türküyü, solist Pınar Doğan’dan dinleyen konuklar, ardından korodan Malatya yöresine ait "Mevlam Bir Çok Dert Vermiş” adlı türküsünü dinledi. Repertuarda bozkırın tezenesi de unutulmamıştı. Solist Gülnur Şahin, Neşet Ertaş’tan bir uzun hava olmak üzere iki türkü seslendirdi. Öğrenci ve bazı öğretmenlerin de katıldığı koro, sözleri Nimri Dede’ye, müziği Arif Sağ’a ait olan "İnsan Olmaya Geldim” aldı türküyü okudu.
Soma’da maden faciasında yaşamını yitiren 301 işçi de unutmayıp saygıyla anıldı. Konser, Abdurrahim Karakoç’un sevilen eserinin Gökberk Kuyumcu’nun ve Şanlıurfa yöresine ait olan "Serçeşme” adli türküyle devam etti. Konserin son bölümünde ritim daha da hızlanırken, alkışlar da coşkunun durağına ulaştı. Ata Oğuz Çetinkaya Şanlıurfa yöresinde "Harman Yeri”, Mehmetali Bozoklu Kırşehir yöresinden "Yanıyorum” adlı türküleriyle, koro ise Bolu Yöresine ait "Halimem” adlı türküyle kapanışı yaptı. Alkışların kesilmediği, salonun türkülere eşlik ettiği, özellikle de solo performansların büyük beğeni topladığı Türk Halk Müziği Konseri ayakta alkışlandı. Gençlerin atalarımızın mirası, kültür değeri çok büyük olan türkülere gönül vermesi ve başarıyla seslendirmesi takdir topladı.
Okul Müdürü Cevat Manavoğlu, konserin hazırlanmasında ve sunumunda emeği geçen, başarılı bir performans sunarak güzel bir türkü ziyafeti çeken öğrenci ve öğretmenlerini tebrik etti. Manavoğlu, müzik öğretmenleri Metin Can Erkencigil ve Emre Yaşar Kahraman’a çiçek sunarak kendilerine teşekkür etti.
Renginar M.SALİ