“Gelecek Türk asrıdır, geleceğin gücü Türkiye’dir”

“Gelecek Türk asrıdır, geleceğin gücü Türkiye’dir”

6.06.2023 13:10:27

Haziran Meclisinin açılış konuşmasını gerçekleştiren Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Türk milleti 14 Mayıs ile 28 Mayıs'ta, demokrasiye olan inancına, istiklal ve istikbaline, yüksek hedeflerine sandıkta sahip çıkmış, hür iradesine hiçbir mihrakın zincir vuramayacağını da açıkça dosta düşmana göstermiştir. 28 Mayıs Cumhurbaşkanı Seçiminde küresel kuşatma yarılmış, Türkiye kutup yıldızını andıran aydınlığını korumuştur. Bundan sonra gelecek Türk asrıdır, geleceğin gücü Türkiye'dir” dedi.

Silivri Belediyesi Haziran Meclis toplantısı için Pazartesi günü Volkan Yılmaz Başkanlığında toplandı.
YILMAZ: TÜRK MİLLETİ BÜTÜN DÜNYAYA DEMOKRASİ DERSİ VEREREK İRADE HÜRRİYETİNE SAHİP ÇIKMIŞTIR
Meclisin açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Volkan Yılmaz, 14 ve 28 Mayıs seçim sonuçlarına yönelik değerlendirmesini şöyle gerçekleştirdi: “14 Mayıs 2023 tarihinde 28'inci Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerini, Cumhurbaşkanlığı 1. Tur seçimlerini ve 28 Mayıs 2023 tarihinde 2.tur Cumhurbaşkanı seçimlerini gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bu kapsamda Türk milleti bütün dünyaya demokrasi dersi vererek irade hürriyetine sahip çıkmıştır.
Seçimler şeffaf ve hukuk ilkelerine uygun bir şekilde bu çerçeve de gerçekleştirilmiştir. Ülkemizin ileri ve yüksek demokrasi standartlarına ulaşmış olması taraflı tarafsız herkesin üzerinde hemfikir olduğu bir gerçeklik olarak belirginlik kazanmıştır. Seçimlere olan yoğun katılım Türk Milletinin demokrasi anlayışını, iradesini ve yeni yüzyıl özlemlerini sandığa yansıtmıştır.Bu kapsamda 2. tur oylamasında 12. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan beyefendi yeniden seçilmiştir.Türk demokrasi ve siyaset tarihindeki iki turlu bir seçimin ilk örneği yaşanmakla birlikte, seçime katılım oranının yüksekliği milli ve demokratik şuurun canlılığına da işaret etmiştir. Parlamento seçimlerinde TBMM'de çoğunluğu vatandaşlarımız Cumhur İttifakına tevdi etmiş, Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçiminde Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayını seçmiş, nitekim büyük Türkiye ülküsünü desteklemiştir.
“BUNDAN SONRA GELECEK TÜRK ASRIDIR, GELECEĞİN GÜCÜ TÜRKİYE'DİR”
Türk milleti 14 Mayıs ile 28 Mayıs'ta, demokrasiye olan inancına, istiklal ve istikbaline, yüksek hedeflerine sandıkta sahip çıkmış, hür iradesine hiçbir mihrakın zincir vuramayacağını da açıkça dosta düşmana göstermiştir. 28 Mayıs Cumhurbaşkanı Seçiminde küresel kuşatma yarılmış, Türkiye kutup yıldızını andıran aydınlığını korumuştur. Bundan sonra gelecek Türk asrıdır, geleceğin gücü Türkiye'dir.
Türk ve Türkiye Yüzyılı hedefine ilk adım doğru adamla, cumhurun bizatihi varlığıyla kudretli bir şekilde atılmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendiyi tüm samimiyetim ve saygılarımla kutluyor, seçimlerin ülkemize, milletimize, demokrasimize, gönül ve kültür coğrafyamıza hayırlı uğurlu olmasını Cenab-ı Allah'tan temenni ediyorum.”
ÖNEMLİ GÜN VE HAFTALAR
Seçim değerlendirmesinin ardından Başkan Volkan Yılmaz önemli günlere değinerek sürdürdüğü konuşmasında, “28 Haziran'da başlayacak olan Kurban Bayramınızı şimdiden tebrik ediyor, ibadetlerimizin kabul olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum” dedi.
“ÖĞRENCİLERİMİZİN SINAV GİRİŞ ÜCRETLERİNİ KARŞILAMAYA DEVAM EDİYORUZ”
“Hayalini kurdukları üniversiteye kavuşmak için büyük bir gayretle çalışan öğrencilerimize 17-18 Haziran'da yazılacak YKS sınavında başarılar diliyorum. Aynı şekilde Pazar günü LGS'ye giren öğrencilerimizin de gönüllerindeki sonucu almasını temenni ediyorum” diyen Yılmaz, “Hepinizin de yakından takip ettiği üzere Silivri Belediyesi olarak öğrencilerimizin sınav giriş ücretlerini de iki yıldır karşılıyoruz bu yıl da devam edeceğiz. Belediyemizin bütçesinden değil “Bizden size” Belediyemiz Marketinin bütçesinden bu desteği sağlıyoruz” şeklinde konuştu.
“ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ TEMMUZ'DA ÇALIYOR”
“Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından düzenlenen Özel Sporcular İstanbul Masa Tenisi Şampiyonası'nda Silivri Belediyesi adına yarışan Nisanur Gültepe, Ecrin Şen, Efe Beşkardeşler ve Ali Biter'i elde ettikleri birincilik ve ikinciliklerinden dolayı tebrik ediyor, Türkiye Şampiyonasında da bizleri en güzel şekilde temsil edeceklerine inanıyor, başarılar diliyorum” şeklinde açıklamalarını sürdüren Başkan Volkan Yılmaz, “Özel çocuklarımız 6 aydır her gün düzenli olarak antrenman yaptılar. Silivri'mizden iki İstanbul, iki de İstanbul ikincisi çıktı. Demek mi biz özel çocuklarımıza hak ettikleri ehemmiyeti ve ilgiyi sunarsak onların başaramayacağı şey yok. Bunun için açılışı için artık geri sayım yapıyoruz, Silivri Belediyesi Gülsen-Ökkeş Nakipoğlu Engelsiz Yaşam Merkezi Projesi ile birlikte, bunu iddialı söylüyorum Türkiye ve İstanbul'daki en kapsamlı, donanımlı ve işlevsel yatırımı gerçekleştirmiş olacağız. Temmuz ayı içinde açılışı planlıyoruz.”
ÖNEMLİ GÜNLERE DEĞİNDİ
“Haziran ayı içerisindeki bazı önemli günlere kısaca temas etmek ve kaybettiğimiz şahsiyetleri de anmak istiyorum” diyen Başkan Yılmaz, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Türk Kara Kuvvetlerinin 2232. kuruluş yılını, Türk Hava Kuvvetlerinin 112.kuruluş yılını ve 184 yıldır ülkemizin huzur ve güvenliği için görev yapan Jandarma Teşkilatı'mızın kuruluş yıl dönümlerini kutluyorum. Vatanımızın bölünmez bütünlüğü için can veren aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle yad ediyorum.
Türk Kızılayı'nın 155. kuruluş yıl dönümünü, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nü, vatan uğruna can vermiş kahramanlarımızın babaları başta olmak üzere, evlatlarının geleceği için her türlü fedakârlığa göğüs geren tüm babaların gününü kutluyorum.
21 Haziran 1994 tarihinde aramızdan ayrılan Silivri'mizin gururu Milli Futbolcumuz ve değerli arkadaşım merhum Müjdat Gürsu'yu, şehit öğretmenlerimiz; Necmettin Yılmaz'ı, Aybüke Yalçın'ı, Türk edebiyatımızın önemli şairlerinden Abdurrahim Karakoç'u, Türk dünyasının önemli yazarı Cengiz Aytmatov'u, büyük dava insanları Dündar Taşer ve Ünal Osmanağaoğlu'nu rahmetle anıyorum. Mekânları Cennet, ruhları şad olsun.”
BÜKE'Yİ TEBRİK ETTİ
Başkan Yılmaz ayrıca Belediye Meclis Katibi AK Parti Meclis Üyesi Ülkenur Büke'nin, Türkiye Yeşilay'ın Genel Merkezinin Genel Sekterlik Yardımcılığı görevine getirildiğini paylaşarak çıkmış olduğu yolda başarılar diledi.

Sevginar SALİ

 

YORUM YAP