“Gazeteciler özgürce çalışabilmeli”

“Gazeteciler özgürce çalışabilmeli”

15.01.2016 10:56:05

Türk Eğitim-Sen 9 No'lu Şube Başkanı Enver Demir, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı basın açıklamasında gazetecilerin sıkıntılarını dile getirdi, temennilerini iletti ve günlerini kutladı. Demir'in açıklamasında yer alan ifadeler şöyle: “Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından olan basın, her zaman doğru, tarafsız ve ilkeli haber yaparak, toplumun haber alma özgürlüğünü sağlamaktadır.
Türkiye de, haber alma ve yapma özgürlüğüyle ilgili ciddi sıkıntıların olduğu ve maalesef ülkemizin “Basının Özgür Olmadığı Ülkeler” arasında gösterildiği bilinmekte olup, gazeteciler işini kaybetme ve hapis cezası alma tehlikesiyle karşı karşıyadır.
Artık günümüzde, basın çalışanları ve gazeteciler işini özgür, tarafsız ve birilerine bağlı kalmadan yapabilmeli ve düşüncelerini açıkça ifade edebilmelidir.
Tehlikelerle karşı karşıya gelen, tarafsız, ilkeli bir gazetecilik anlayışıyla doğruları yazmayı ve söylemeyi kendisine şiar edinmiş bütün basın emekçilerinin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum.”

Haber Merkezi

YORUM YAP