Abdülezel Ortaokulu Mercan’ı konuk etti

Abdülezel Ortaokulu Mercan’ı konuk etti

15.01.2016 10:56:50

Öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve sevdirmek amacıyla İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından birkaç yıl önce başlatılan “Yazarlar Okullarda” projesi sürüyor. Okullar bu yıl da yaptıkları organizasyonlarla öğrencilere kitapları alıyor, okutturuyor ve onları yazarıyla buluşturuyor. Edebiyat üzerine yapılan keyifli söyleşiler, öğrencilerde kalıcı izler bırakıyor.
8 Ocak Cuma günü “Yazarlar Okullarda” projesi kapsamında İBB Abdülezel Paşa Ortaokulu ilçemiz yazar öğretmenlerinden Özgür Mercan'ı ağırladı. Okulun konferans salonunda gerçekleştirilen söyleşiyi öğrenci ve öğretmenlerin yanı sıra Okul Müdürü Erhan Yaman da takip edenler arasındaydı.
Mercan, “Bir Zenciyi Sevebilmek” adlı öykü kitabının yanı sıra okumak ve yazmak üzerine öğrencileri bilgilendirmede bulundu. Merak ettikleri konularda onların sorularını cevaplandırdı. Söyleşi kitapların imzalanmasıyla son buldu. Okul Müdürü Erhan Yaman, Özgür Mercan'a katılımı ve değerli paylaşımları için teşekkür etti. Yazarın edebiyat adına yapacağı bundan sonraki çalışmalarında da başarı diledi.

Renginar SALİ

YORUM YAP