Ferhan Tezcan

Galatasaray’da kazan kaynıyor

Şimdi yukardaki 'kazan' kaynıyor başlığını gördüğünüz anda ‘Ferhan Tezcan yine transferlerden yakınacak ve yönetimin aksine konuşacak' zannedebilirsiniz. Oysa konu başka.

Konu son günlerde Divan Kurulu toplantılarında gündeme gelen ve gittikçe yükselen yönetime, daha doğrusu Başkan Mustafa Cengiz'e 'ağır' eleştirilerin yöneltilmesidir. Yöneltilmesi çünkü bir taraftan Divan Başkanı Eşref Hamamcıoğlu bir taraftan da eski başkan Duygun Yarsuvat'ın ciddi şekilde konuştuğu ağır sözler. Mesela Yarsuvat çıkıyor "Böyle gitmez. Galatasaray başkanı 150 gün hak mahrumiyeti almaz. Alamaz... Çünkü her lafa girmez, ortalıkta gözükmez. Ama iş bitirir" diyor.
Sonra Divan Başkanı Hamamcıoğlu çıkıyor ve "Kızdığınız insanları disipline göndererek cezalandıramazsınız. Böyle şey olmaz. Buna dur dememiz lazım" diye devam ediyor.
Yani anlayacağınız Divan'da ne huzur var ne de ahenk. Başkan Mustafa Cengiz ise bakın bunlara ne yanıt veriyor:

“BEN ÜÇ HAFTADA GELDİM”
Başkan Cengiz, Divan'daki eleştirilere yanıtına şaşırmamak elde değil. "Ben üç hafta içinde göreve geldim. Bana vurmayın. 380 milyon Euro kredi aldık. Borçları indirmeye çalışıyoruz" gibi gibi gibi. Şimdi bu tip konuşmaları yeniden gündeme getirip işi diyalog-monolog haline sokmayalım. Gerek yok çünkü Galatasaray'daki sancılar başka tarafta. Daha doğrusu Başkan Mustafa Cengiz'i de aşmış durumda.

Ben 1976'dan beri medyanın içindeyim. Selehattin Beyazıt ile göreve başladım. Sonra çok değerli Galatasaray başkanları ile çalıştım. Bir Profesör Ali Uras bir Ali Tanrıyar, bir Alp Yalman bir Faruk Süren, Özhan Canaydın, Adnan Polat, Mehmet Cansun unutulacak başkanlardan değildi. Ünal Aysal'la çöküş başladı. Dursun Özbek'le devam etti. Şimdi o çöküş Mustafa Cengiz ile sürüyor. Ancak Galatasaray'da ciddi bir hazırlık var.

SÜREN Mİ, POLAT MI?
Galatasaray'da Faruk Süren'in damadı Burak Elmas'ın başını çektiği bir ekip var. Bu ekip bayağı hareketli çalışmanın içinde.
Nasıl mı?
Şöyle; Faruk Süren'i başkan yapmak isteyen ve eski günlerin özlemi içinde olan grupta yer alan Süren pek başkanlık heveslisi değil. Onlar Ural Aküzüm'ü desteklemek ve aday göstermek istiyorlar. Süren'de bu fikrin içinde. Ama Galatasaray liseliler içinde Faruk Süren'i razı etmek için uğraşanlarda var. Bir diğer tarafta ise Galatasaray'da bu konuda Adnan Polat çokça telaffuz ediliyor. Bilindiği gibi Polat'ın 'ibra edilmeme' nedeniyle kırgınlığı devam ediyor. Onu da razı etmek başkan seçtirmek istiyorlar. Ne zaman 'aklını çelerler' bilemeyiz.

CENGİZ KONGRE KARARI ALMIYOR
Şimdi bir başka heyecan da olağanüstü kongre kararı almak Başkan Cengiz bu kararı almak istemiyor ve 'Niye alayım kardeşim. Ben görevimi yapıyorum' diyor.
Diyor da bu konu nereye taşınacak ve Mart'ta seçim olacak mı?
Bilemiyoruz. Benim şahsi görüşüm ileriki tarihlerde bir imza toplama ve kongreye gitme durumu olabilir...

YORUM YAP