Futbolcuyken beni soyunma odasında unuttular

Futbolcuyken beni soyunma odasında unuttular

13.07.2022 09:21:12
  1. Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanı Cengizhan Şimşek spor amatör futbolla başlayan ancak sonra güreşe geçen bir isim…

Antalyalı olan ve Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Kulübü adına güreşen 27 yaşındaki, 18.87 boyunda ve 107 kilo ağırlığındaki genç sporcunun güreşe geçiş hikâyesi ise oldukça ilginç. Cengizhan Şimşek'le kısa süren amatör futbol geçmişini ve futbol sevgisini konuştuk: “Spora 10 yaşındayken futbolla, Antalya Polisgücü'nün minik takımında başladım. Babam da emekli bir emniyet mensubu… İki yıl kadar bu kulüpte minik takımda oynadım. Bir gün bir maç sonrasında beni soyunma odasında unuttular. Şok oldum, çok korktum. Ağlayarak otobüse bindim. Otobüs bizim eve gitmiyordu, son durak sanayiydi orada indim, babamın bir arkadaşı vardı ona gittim. Babama o haber verdi. Babam da zaten merak ediyormuş hatta çocuk şubeye ‘Bizim çocuk gelmedi' diye haber vermiş. Neyse geldi beni aldı ancak kulüpteki antrenörlere çok kızdı. Ben de futbola devam etmek istemedim, babamın da teşvikiyle güreşe geçtim.

"ANTALYASPOR TARAFTARIYIM"

Babam yağlı güreşe çok meraklı bir insan. Kendisi de gençliğinde pehlivan olmak istemiş hatta kendisine kispet yaptırmış. Ancak dedem buna karşı olduğu ve kispeti birkaç kez kestiği için yılmış ve bırakmış. İçinde hep ukde kalmış ve ‘Yaparsa oğlum yapar' demiş. Bu nedenle benim de güreşmeme çok destek verdi. Ben de güreşe çok yabancı değildim esasen. Yörük çocuğu olduğum için küçüklüğümde bizi çayırda arkadaşlarımla akrabalarımla güreştirirlerdi.”

Cengizhan Şimşek aynı zamanda Kırkpınar'da kürsüye şehrinin futbol takımının atkısını taşıyarak çıkan ilk başpehlivan… Hatta toplu fotoğraf çekiminde de atkıyı açarak poz verdi. Genç pehlivan futbolla çok haşır neşir olmasa da memleketinin takımı Antalyaspor'u elinden geldiğince takip ettiğini belirterek “Memleketim Antalya'ya olan sevgimi göstermek için kürsüye Antalyaspor atkısıyla çıktım” ifadelerini kullandı.

"ARAP ATIM VAR"

Futbolla çok ilgili olmayan Şimşek'in oldukça özel hobileri var: “En büyük hobim ata binmek. Kendime ait bir Arap atım var. Ayrıca cins horozlar ve güvercinler besliyorum. Çok güzel taklacı güvercinlerim var. Hatta arkadaşlarım ve güreş ustalarımı da beslemeye alıştırdım. Ayrıca pek çok pehlivan gibi avcılığı da çok severim.”

ÜNİVERSİTE MEZUNU

AHİ Evran Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Bölümü mezunu olan Cengizhan Şimşek kariyerine minder güreşi ile başlarken Türkiye dereceleri elde etti. Yağlı güreşin inceliklerini eski başpehlivanlardan Hasan Gündoğdu'dan öğrenen Şimşek'in şimdiki antrenörü de 2007 yılı Kırkpınar Baş Üçüncüsü Mustafa Kemal Karaboğa. 2018'de başaltında dereceye girerek başa yükselen Cengizhan Şimşek bu kategorideki üçüncü senesinde başpehlivan olmayı başardı. Şimşek sırasıyla Menderes Saltık, Orhan Okulu, Tanju Gemici, İsmail Balaban ve Mustafa Taş'ı yenerek mutlu sona ulaştı.

Röportaj: Efkan Bucak - Hürriyet Gazetesi

 

YORUM YAP