Edis: Türk milliyetçiliği, Türk Milletinin özü

MHP Belediye Meclis Üyesi Deniz Edis, 3 Mayıs Türk Milliyetçiler Günü’nün anlam ve önemine ilişkin açıklamada bulundu.

Ercan: Gençlik, milletlerin gücü ve yarınları

MHP grubu adına 19 Mayıs mesajını ileten Meclis Üyesi Görkem Ercan, “Hedefi baştan tam bağımsızlık ve muasır medeniyetler seviyesini aşma olarak belirleyen Mustafa Kemal Atatürk, bunun yolunun da gençliğimizin büyük ülkülerle yetişmesinden geçtiğini görmüştür” dedi.

Ebru Onur: Yerelden başladık, genele yürüyoruz

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili Mayıs Meclisinde konuşan CHP Belediye Meclis Üyesi Ebru Onur, “İktidarda yirminci yılını dolduran AK Parti artık yaşlı bir iktidar. Ne ülkeye, ne de biz gençlere söyleyecek yeni bir sözleri kalmadı. Yerelden başladık, genele yürüyoruz. Önümüzdeki ilk seçim, gençlerin dönüştürücü gücünün sandığa damga vurduğu seçim olacaktır” dedi.

Celalettin Yazıcı: Başka bir yol daha var

AK Parti Grup Sözcüsü Celalettin Yazıcı, meclis ve yerel yönetim işleyişine yönelik “Bence başka bir yol daha var” sözleri ile yöntem farklılığına dikkat çekerek, “Daha katma değeri yüksek işleri de yapabiliriz” önerisini getirdi.

Balcıoğlu: Toplam borç 1 Milyar, 503 Milyon, 295 Bin TL

Başkan Bora Balcıoğlu, bir süredir devam eden belediyenin borç durumunu açıklamasına yönelik baskı ve beklentileri Mayıs meclisinde karşıladı. Muhalefetin aynı ölçüde itiraz ettiği borç miktarını Balcıoğlu, 1 Milyar 503 Milyon 295 Bin TL olarak ilan etti.

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu’nun geçmiş dönem borcu ile ilgili açıkladığı 1 Milyar 500 Milyon TL tutarına “Yazılan borç rakamının 3’te 2’si hayal” diyerek karşı çıkan AK Partili Salim Çavdar, “Bu tablonun başkana bir siyasi tuzak olabileceğini düşünmüyor değilim” şeklinde konuştu.

Sultan Aşkın: Bize özür borçlusunuz

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu’nun geçmiş dönem ile ilgili açıkladığı 1 Milyar 500 Milyon TL borç tutarına itiraz eden MHP Grup Sözcüsü Sultan Aşkın gerekçeleri ile rakamı 522 Milyon TL olarak açıklarken, “Bize bir özür borçlu olduğunuzu düşünüyorum” dedi.

SPOR

,

Gebze’nin 3. Lig hayalini İFA yıktı 0-0

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 2. Grupta Ligde kalma mücadelesi veren Küçükçekmece İFA ile şampiyonluk yarışı veren Kocaeli Gebze arasında oynanan maç golsüz beraberlikle sona erdi.

Silivri’nin ilk ve tek hentbol takımı olan Beycilerspor’un kızları ilçenin ismini en iyi şekilde temsil edecekleri Türkiye Finalleri için Aksaray’da ter dökecekler.

Çorluspor 1947 TFF 3. Lige yükseldi

Bölgesel Amatör Lig 2. Grup'ta Çorlu 1947 Spor bitime 1 hafta kala şampiyonluğu garantileyerek 3. Lig'e yükseldi.