Ferhan Tezcan

Futbol Federasyonuna biçilmiş kaftan: NİHAT ÖZDEMİR

2000'li yıllardı.
SHOW TV, Levent'teki yeni binasına taşınmış, çalışmalarına burada devam etmeye başlamıştı. Şansal Büyüka ve ekibi olarak hem TELEVOLE programları yapıyor, hem de LİG TV için çalışıyorduk.
Fenerbahçe bir, iki yıl önce Aziz Yıldırım'ı başkan seçmişti. Aziz Yıldırım güçlü bir yönetim kurmuş, transferlerini de yapmıştı. Aziz Yıldırım sadece şampiyonluk düşünüyor, ikinciliği aklına bile getirmiyordu. Sıkıyönetimi içinde genç bir işadamı da vardı; Nihat Özdemir. Çok tecrübesiz değildi. 1995 yılında Ali Şen yönetiminde yönetici olarak yer almış, yöneticilik ''şerbetinden'' içmişti. Çalışkandı, sempatikti ve ''iş bitirici'' vasıfları vardı. Aziz Yıldırım o yıllarda yönetiminden üç- beş kişiyi toplar soluğu Levent'teki Show binasında alırdı. Bu yöneticiler arasında mutlaka Nihat Özdemir'de olurdu.
Grup gelince Şansal Büyüka da yakınımızda yer alan ''Tike'' adlı restorandan kebapları getirtir, Aziz Yıldırım ve ekibi de tepsi tepsi kebapları afiyetle yerdi. Bu arada kalanları da başta Acun Ilıcalı olmak üzere servisteki arkadaşlar bitirirdi. Yani anlayacağınız bu ''neşeli'' topluluktan mutlaka muhteşem esprilerde çıkar, ama baş konuyu Fenerbahçe teşkil ederdi. O haftanın maçları üzerine konuşmalar yürütülür, hakemler de yöneticilerin “hedef tahtası” olurdu. Nihat Özdemir bu konuşmalar içinde en aklı başında fikirleri ortaya atar, hiç kimseye ''ağır' 'eleştirilerde bulunmazdı.
Özdemir, Bitlisli bir ailenin çocuğuydu. 5 Nisan 1950'de Diyarbakır'da doğmuştu. Liseye kadar Diyarbakır'da okumuş, Üniversite öğrenimi için Ankara'ya gitmişti. Gazi Üniversitesi Makina Yüksek Mühendisliği bölümünü bitirmişti.1976 yılında şimdiki şirketi Limak'ı kurmuştu. Şirket gün geçtikçe büyüyor, Nihat Özdemir'in içindeki futbol aşkı da aynı paralelde yürüyordu. 2012 yılında Aziz Yıldırım'ın hapse düşmesi büyük sıkıntı yaratmış, ancak Nihat Özdemir-Ali Koç ikilisi bu badireyi en az hasarla atlatmayı başarmıştı. Nihat Özdemir daha sonra Fenerbahçe adına Futbol federasyonuna girdi. Asbaşkan oldu. Oradaki görevlerinde de ''itidalli'' tarzı ile başarı sağlamış, ''birleştirici'' yönüyle de dikkat çekmişti.

TEK ADAY ÖZDEMİR
1 Haziran'da yapılacak Futbol Federasyonu seçimine şu anda tek adayla gidiliyor. Nihat Özdemir'e henüz bir rakip yok. Özdemir, birkaç gün önce bir basın toplantısı yapıp adaylığını açıkladı. Konuşması sırasında yapacaklarını birer birer söyledi. Mesela ülkemizde çok eleştirilen yabancı sayısına da bir nokta koydu. Yabancı sayısı bugünkü gibi kalacaktı, ancak bir sonraki sezondan itibaren değiştirilecekti.
Galatasaray'ı temsil eden Ali Dürüst'ün kalıp kalmayacağı konusuna da ''Ali Dürüst'' ile aramda sorun yok dedi. Nihat Özdemir Milli Takım teknik direktörü Şenol Güneş'ten de söz etti ve ''Şenol Güneş'e inanıyorum'' diye konuştu. Konuşmasında son derece ''içten'' davrandı ve basın mensuplarıyla son derece ''sıcak'' bir diyalog içinde kaldı.

NİHAT ÖZDEMİR TARAFSIZ KALACAKTIR
Nihat Özdemir Fenerbahçeli. Daha önceki Futbol Federasyonu başkanlarının Beşiktaşlı olmasından tedirginlik duyan futbolseverler bekleyecekler.
Bilindiği gibi Ali Koç ile Nihat Özdemir arasında bir kırgınlık vardı. Hatta geçtiğimiz aylarda Ali Koç bir konuşmasında, Futbol Federasyonu seçimine değinirken, “Nihat Özdemir Fenerbahçe'yi temsil edemez” demişti. Hatta “Seçimde kendi adayımızla olacağız” diye de eklemişti. Görünen o ki, bu ikili arasında ''buzlar çözülmüş'', Özdemir mutlaka devlet desteğini de yanına almış. Kulüpler Birliği desteğini de aldığını kabul edersek, Nihat Özdemir seçime rahat ve kuvvetli girecektir. Düşüncem Nihat Özdemir'in tarafsız bir yönetim göstereceği ve kalıcı bir Futbol Federasyonu başkanı olacağıdır.

YORUM YAP