Esen: Rakiplerimiz tuvalet kâğıdı sektirirken, biz iyilikte yarıştık…

Esen: Rakiplerimiz tuvalet kâğıdı sektirirken, biz iyilikte yarıştık…

4.07.2020 09:18:29

CHP İlçe Başkanı Berker Esen ilçe kongresinin ardından faaliyetlerine yönelik gerçekleştirdiği ilk kapsamlı değerlendirme toplantısında pandemi sürecinde ortaya koyduklarına geniş bir parantez ayırdı ve hassasiyet noktalarına vurguda bulundu.

CHP İlçe Başkanı Berker Esen, CHP Grup Sözcüsü Süheyl Kırkıcı ve İBB Meclis Üyeleri Bora Balcıoğlu ve Melih Yıldız ile ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya ilçe yöneticileri ve CHP'li diğer meclis üyeleri de katılım gösterdi.

ESEN, SÖZLERİNE SİVAS KATLİAMIYLA BAŞLADI

Esen basın toplantısında sözlerine, “Öncelikle 27 yıl önce Sivas'ta ateşin bile utandığı yangında hayatlarını kaybeden 33 canı saygı ve rahmetle anıyorum” ifadeleriyle başladı. Hendek'te havai fişek fabrikasında meydana gelen yangınında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa dileklerini iletti.

ÜÇ GÜNDEMLİ TOPLANTI

Esen toplantının devamında da göreve geldikten sonraki süreçte yapılanları şöyle anlattı: “Bildiğiniz üzere bir kongre süreci yaşadık. Hem tadilat süreci hem de pandemi süreci dolayısı ile sizinle çok sık bir araya gelemedik. Bugün yaptığımız çalışmaları hem İstanbul Büyükşehir Belediye çalımlarını hem de geçtiğimiz günlerde 1. yılını tamamlayan Silivri Belediyemizin çalışmalarını birlikte değerlendirmek istedik.

5 Ocak itibari ile gerçekleştirdiğimiz kongremizin ardından 8 Ocak itibari ile mazbatamızı alarak görevimize başladık. Partililerimizin katkısı ve çabası ile ilçe binamızda çok hızlı bir tadilat süreci gerçekleştirdik. Bu süre içerisinde hem protokol ziyaretlerimizi tamamladık hem de gelen tebrik ziyaretlerini kabul ettik. Yönetim kurulumuz, il delegelerimiz ve meclis grubumuz ile Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu Ankara'da ziyaret ederek yapacağımız çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulunduk.

“RAKİPLERİMİZ TUVALET KÂĞIDI SEKTİRİRKEN “İYİLİKTE YARIŞ SİLİVRİ” KAMPANYASI BAŞLATTIK”

Mart ayı itibari ile ülkemizde baş gösteren Pandemi süreci ile rutin hayatımızın dışında kalarak çalışmalarımızı yürütmek zorunda kaldık. Pandemi süreci ile birlikte İlçe Başkanlığı olarak halkımızın yoğun olduğu bölgelerde dezenfektan noktaları oluşturmaya çalıştık. Ayrıca taleplerimiz doğrultusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirakimiz İSTAÇ eli ile mahallelerimizin dezenfekte çalışmalarını yaptık. Bu çalışmamız hala devam etmektedir. Pandemi sürecinin mübarek ramazan ayına denk gelmesi ile ilçe başkanlığımız tarafından Silivri kamuoyunun bildiği gibi rakiplerimiz tuvalet kâğıdı sektirirken “İyilikte Yarış Silivri” kampanyası başlatarak partili partisiz tüm hemşerilerimizi bir araya getirerek ayrım yapmaksızın ihtiyaç sahibi 3000 ailemize erzak kolisi ve alışveriş çeki desteği sağladık. Pandemi sürecinde zor durumda olan, işini kaybeden, ihtiyaç sahibi olan hemşerilerimizin ihtiyaçlarını karşılayabildiysek ne mutlu bize.

“CANLI YAYIN GERÇEKLEŞTİREN TEK SİYASİ PARTİ OLDUK”

İlçe Başkanlığımız pandemi sürecinde canlı yayın gerçekleştiren tek siyasi parti olduk. Gerçekleştirdiğimiz canlı yayınlarda tarım, sağlık ve hukuk konularında vatandaşlarımızı bilgilendirmeye çalıştık. Üyelerimiz ve ilçemizde yaşayan ulaşabildiğimiz 60 yaş üstü hemşerilerimizi telefon ile arayarak hal hatırlarını sorduk. Gençlik kollarımız ile birlikte ihtiyaç talebinde bulunan 60 yaş üstü vatandaşlarımızın ilaç ve gıda ihtiyaçlarını karşıladık.

PANDEMİDE İBB ÇALIŞMALARI

Ayrıca pandemi sürecinde İstanbul Büyükşehir Belediye'mize ilçemizde gerek muhtarlarımızdan gerek inanç gruplarından gerekse derneklerden ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızdan gelen talep ve veriler doğrultusunda ayrım yapılmaksızın 10.000 aileye erzak kolisi yardımı, 251 ailemize Sosyal Destek İstanbul Kart Yardımı, 198 ailemize nakdi yardım, 1478 aileye 1794 çocuğumuza Halk Süt yardımı yapıldı. Aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediyemizin eli ile oluşturulan araç dezenfekte noktasında 1000'i aşkın taksi ve minibüsün düzenli olarak dezenfekte işlemini gerçekleştirdi.”

 Sevginar SALİ

YORUM YAP