Ertan Civaş açtı ağzını yumdu gözünü

Ertan Civaş açtı ağzını yumdu gözünü

17.02.2017 16:05:04

Mimarsinan'da İSKİ'nin aylar önce başlatmış olduğu atık su kanal çalışması yazdan bu yana bitmek bilmedi. Çalışmanın bu kadar uzaması ve ne zaman biteceğinin belirsiz olması Mahalle Muhtarı Ertan Civaş'ı isyan ettirdi.

İSKİ'nin yaz ayında başlattığı atık su kanal çalışmasının çileye döndüğünü söyleyen Mimarsinan Mahalle Muhtarı Ertan Civaş, içinde bulundukları durumu, “Rezillik içindeyiz” şeklinde ifade etti. Uzun süre önce başlanan alt yapı çalışmasının uzadıkça uzaması, yolların bir kazılıp bir kapanması, ortalıkta duran koca koca künkler, toz toprak problemleri Civaş'ın sabrını taşırdı. İsyan bayrağını çeken mahalle muhtarı, bir kez de gazetemiz aracılığı ile yetkililere seslendi.

“YARIM YAMALAK İŞ VATANDAŞI MAĞDUR EDİYOR”
Mahalle sakinlerinin sesi olan Civaş, tepkisini şöyle dile getirdi: “İSKİ girdiği yeri bitirip çıkmıyor. 10 kilometrelik bir yeri yapıp üzerini kapatıp devam etmiyorlar, 20-30 kilometrelik bir alana yayılıyorlar böyle olunca da vatandaş mağdur oluyor, açık ve net yani. Taşeron girdiği zaman sokakları leş gibi bırakıp gidiyor. Ben mi gideceğim arkasından temizlemeye? Yağmur suyu kanallarımız var, üzerine zift atmışlar ama kanallarımızı temizlememişler. Göz boyamaca! O su yine vatandaşın evini basacak. Bunlarla ilgilenilmiyor. Mimarsinan Okulunun arkasında geçtiğinizde görürsünüz, yağmur suyu kanalları var, asfaltı yaptı yanlara pislikleri attı, duruyor öyle. Çalışmalara yazın başlamışlardı, hala en ufak yağmurda çamur deryasına dönen bir yer.

“BOZUK YOLUN FATURASINI SÜRÜCÜLER ÖDÜYOR”
Yolcu minibüslerini biliyorsunuz, adamlar nereden gideceğini şaşırdı. Vatandaş da nerede bekleyeceğini şaşırıyor. Ortağı değiliz adamların, biz 2 TL verip gidiyoruz ama adam o yola bir giriyor bir çıkıyor amortisörü gidiyor. Gitti 100 TL. Kazancı gidiyor. Onlara da yazık. Rezillik içindeyiz. Sonra geliyorlar bize sitem ediyorlar, elimde olan bir şey yok.

“NE ZAMAN BİTECEĞİ KONUSU TAM BİR MUAMMA”
İSKİ'nin muhtarlarla bağlantı kurduğu bir whatsapp grubu var, ne zaman biteceğiyle ilgili herhangi bir şey söylemiyorlar.

“MUHTAR 6 HARFTEN OLUŞUYOR BİZE DÜŞEN SADECE M”
Biz hizmet yapmaya çalışıyorlar, saygımız sonsuz ancak yaparken bazı şeyleri kontrol altında tutamıyorlar. Adamın evinin yanını kazıyor ama binanın durumu nedir, kaç yıllıktır bakılmıyor. Hamamın yanındaki bina artık yana doğru eğildi. Yıkılırsa bunun vebalini kim çeker diye düşünen yok. Muhtar olarak ondan sonra çırpın. Muhtar 6 harften oluşuyor. Bize düşen tek harf M. Diğerleri yok; ya verin hepsini ya alın hepsini.

“KİMSE KUSURUMA BAKMASIN SÖYLEMEK ZORUNDAYIM”
Bazı yerler yapılmaya başlandı ama öncelik insan ve trafik sirkülasyonunun olduğu yerlere verilmedi. Bana deseler ki 2 yıl sonra burası pırıl pırıl olacak eyvallah yine sineme çeker bekler takibini yaparım ama olmayınca da kimse kusura bakmayacak. Ama Büyükşehir ama küçükşehir hiç fark etmez; bu vatandaş beni buraya seçtiyse ben kimsenin kulu köpeği değilim.”

“RUSYA'DAN GELMEDİK YA BİZ DE SİLİVRİ'DE YAŞIYORUZ”
Civaş'ın eleştirilerinden Silivri Belediyesi de nasibini aldı. Fatih Mahallesinde hayata geçirilen Tarihi Kale İçi projesi ile tüm sokak ve caddelerde bakım, onarım ve yenileme çalışmaları yapıldığını söyleyen Civaş, üvey evlat muamelesi görmek istemediklerini belirtti. Civaş, “Fatih Mahallesi 2 yıldır onarılmadı ama şimdi gidin güzel güzel taşlarla onarılıyor. Hani bizde? Biz neyiz? Rusya'dan gelmedik, Sibirya'dan hiç gelmedik, Silivri'de doğduk, Silivri'de yaşıyoruz.” dedi.
Haber:
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP