Eren: Genel Sekreterimiz, ikinci başkan ya da gizli başkan

Eren: Genel Sekreterimiz, ikinci başkan ya da gizli başkan

13.02.2018 11:28:06

10 Mart 2018 tarihinde yapılacak Genel Kurul için üye listesini alırken içinden geçtiği sancılı süreci anlatan Başkan Adayı Aliş Eren, Silivri Şoförler ve Otomobilciler Odası'nda Genel Sekreter krizi yaşandığını ortaya çıkardı.

Silivri Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın Başkanlık görevine talip olan Aliş Eren, 10 Şubat Cumartesi günü, Santorini Cafe & Restaurant'ta adaylığıyla ilgili açıklamalarda bulundu, ekibini tanıttı, projelerini anlattı. Başkan adaylığı ve süreçle ilgili basın mensuplarına bilgi veren Eren, adaylığını tehlikeye düşüren üye listesi sorunu nedeniyle zor bir süreçten geçtiklerini ancak enseyi karartmadan hizmet için çalışmaya devam ettiklerini ifade etti. Basın açıklaması, Silivri Şoförler ve Otomobilciler Odası'nda görev yapan hayatını kaybetmiş başkan ve yönetim kurulu üyeleri için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ile başladı.

“MEVCUT YÖNETİMDE GÖRDÜĞÜM EKSİKLİKLERİ TAMAMLAMAK İÇİN ADAY OLDUM”
Yönetim zafiyetinin başlı başına bir problem oluşturduğunu söyleyen Aliş Eren, mevcut yönetimdeki zafiyetlerin düzeltilip, oluşturdukları risklerin ortadan kaldırılması için hazırladığı liste ile yönetime aday olduğunu açıkladı. Eren, “Değerli basın mensubu arkadaşlarım, öncelikle bizleri kırmayıp katılım sağladığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi 10 Mart 2018'de yapılacak Olan Şoförler Odası Olağan Genel Kurulu'na ben ve ekip arkadaşlarım olarak bu göreve talibiz. Ben 23 yıldan beri Silivri'de servis işletmeciliği faaliyetini sürdürmekteyim. İki çocuk sahibiyim. Silivri'de ikamet ediyorum. Şu anki mevcut yönetimde 4,5 yıl Başkan Vekili olarak görev aldım. Görevim süresince başkan ve ekip arkadaşlarımla hiçbir kırgınlığım olmamıştır fakat son zamanlarda yaşanan fikir ayrılıklarından dolayı istifa edip daha aktif ve dinamik kadro ile bu göreve talip olduk. Daha önceki yönetimler dahil 10 yıldan beri görev aldı, bu görevim süresince gördüğüm eksikleri tamamlamak için bazı projelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.” şeklinde sözlerine giriş yaptı.

“OTURMAYA DEĞİL, ESNAFIMIZIN HUZURLA ÇALIŞMASI İÇİN HİZMET VERMEYE TALİBİZ”
“Sağlam projelerle geliyoruz” diyen Eren, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Korsan servisçiliğe dur diyeceğiz. İstanbul'dan, Çorlu'dan, sağdan soldan gelip, 50, 74 plakalarla burada çalışan bir sürü korsan servis var arkadaşlar. Önüne gelen belgesiz, kayıtsız bir şekilde araç alıp servisçilik yapıyor. Mevcut yönetimdeyken bunların mücadelesini sürdük ama bir türlü başarılı netice alınamadı. Ekip arkadaşlarımla birlikte korsan servis taşımacılığına karşı elimizden geleni yapmaya hazırız. Silivri taksi esnafı İstanbul il içine gidip dönüşlerinde yolcu aldığında araçları bağlanmaktadır, bu durumun düzeltilebilmesi için gerekli girişimler yapılacaktır. Bizim 75 tane 34 plaka okul servis taşımacılığı yapan aracımız, Bulgar'a ya da Yunan'a değil, Çorlu'ya giriş yaptı diye 2 ay trafikten men edildi. Gerekçe olarak D4 Yetki Belgesi olmayan araçların bölgeye giremeyeceği söylendi. Benim esnafım 2 ay boyunca çoluğuna çocuğuna bir parça ekmek götüremedi. Mağdur oldular. Başkan Vekilliği yaptığım mevcut yönetimde bunu tekrar tekrar dile getirdim ama Oda olarak ne Çorlu'ya gittik, ne Tekirdağ UKOME'sine gittik. Bir türlü gidemedik. “Biz bir şey yapamayız” dediler. “Esnafım mağdur, bir şeyler yapmamız gerekiyor” dedim ama maalesef bir şey yapamadık. Oda olarak bir dilekçe dahi yazamadık. Ben ve ekip arkadaşlarım UKOME'siyle, Çorlu Trafik Bölge Müdürlüğüyle, Çorlu Şoförler Odası'yla, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'yle, bizim Emniyetimizle, belediyemizle, jandarmamızla toplantılar yaparak çözmek için elimizden ne geliyorsa gece gündüz yapmaya, mücadelesini vermeye hazırız.

“ODA'MIZA ÜYELERİMİZİN ULAŞIM SORUNLARI İÇİN AVUKAT TAHSİS EDECEĞİZ”
Odamızın avukatı yok. Genel Sekreterimiz, “Bizim avukatımız var” dedi. Başkan Vekili olarak ben avukatı tanımıyorum, üyelerim de tanımıyor. Ölümlü, yaralanmalı trafik kazası vakaları oldu. Başkan Vekili Aliş Eren olarak her yere ben koşturdum. Yakın bir zaman önce Silivri Konutlar alt geçit girişinde hepimizi üzen bir kaza yaşandı hatırlarsınız. Genç bir kardeşimiz vefat etti, mekânı cennet olsun. Hemen gittim. Silivri Şoförler Odası olarak orada tek ben vardım. Saat 18.00'da olay yerine gittim, 01.30'a kadar Emniyet Müdürlüğündeydim. Servisçisi de özel halk otobüsçüsü de benim esnafım, mağdur olan yine benim kardeşim. Burada Oda olarak ben mücadele ettim. Yanlarında oldum, moral ve teselli verdim. Avukatımız gelmedi. Başkan Vekili olarak ben görevimi yaptım ama madem avukatımız var o da yanımızda olsun isterdim. Bizim avukatımız Birlik Avukatı, kimse tanımıyor. Basının önünde söz veriyorum; biz üyelerimizin tüm ulaşım ile sorunları ile ilgili avukat tahsisi sunacağız.
“ÜYE KAZANDIRACAĞIZ”
Silivri de ikamet edip başka il ve ilçe odalarına kayıtlı bulunan esnaf arkadaşlarımızı odamıza transferlerini gerçekleştirerek üye artışında bulunacağız. Bizim 250'ye yakın belki daha bile fazla Servisçiler Odası'na kayıtlı esnafımız var. Biz bu servisçilerimizi Silivri Şoförler Odası'na kazandırmak istiyoruz, kazandıracağız da arkadaşlar.

“ODAMIZI KİRADAN KURTARMAK İÇİN GEREKİRSE KAPILARDA YATACAĞIM”
Odamızı en kısa zaman içerisinde kiradan kurtarıp üyelerimize yakışır bir yer temin etmeyi hedefliyoruz. 8 seneden beri kira veriyoruz. Kiradan kurtulmak önceliklerimizin arasında yer alıyor. Başkan Vekili iken de her zaman oturmaya değil, esnafa hizmet vermeye geldiğimizi söyledim. Ama Odamızda Genel Sekreter ne derse o oluyor! Ben 7-8 senedir orada görev yapıyorum. Ondan habersiz hiçbir iş yapamadık. Olur derse olur, olmaz derse olmaz. Biz bu konuda çok mağduruz. Gerekirse kapılarda yatacağım, biz bu Oda'yı kiradan kurtaracağız. Oda'mız kaynağını artıracağı yerde, aşağı seviyelere düştü. Bu gidişle Odamız zaten fesih olacak, kapatılacak. O yüzden bir an önce kendi yerimize geçmemiz gerekiyor. Burada esnafımız da bize sahip çıkacak. Biz esnafımıza güveniyoruz, her konuda arkasındayız. Esnafımıza kefiliz. Telefonumuz hep açık olacak. Saat kaç olursa olsun, yanlarında olacağız, imdatlarına koşacağız.
Tüm üyelerimize % 50 indirimli kurtarıcı hizmeti sağlanacaktır.
Akaryakıt, lastik, sigorta indirimleri sağlanacaktır.
Kamyoncularımızın arkasında duran bir Oda olmadı şimdiye kadar. Kamyoncular 21 bin TL değerindeki K1 belgesi almadan yük taşıyamaz. Kamyoncular aracını satmak durumunda kaldığında devir hakları yok. Bu 21 bin çöpe gidiyor. Biz bu sorunların da üstüne gideceğiz.
3 ayda bir tüm esnafımızın kendi işletmeciliği altında seçmiş olduğu temsilcileri ile esnafımızın sorunları istişareler yapıp çözümler üretilecektir.
Benim esnafımın huzurlu bir şekilde çalışması gerekiyor. Biz gece gündüz esnafın yanında olmayı taahhüt ediyoruz. Genç ve dinamik ekip arkadaşlarımla bütün esnaflarımızın arkasında olmaya söz veriyoruz.

“BİZİM GENEL SEKRETERİMİZ, İKİNCİ BAŞKAN YA DA GİZLİ BAŞKAN”

Recep Akıncı (mevcut Oda Başkanı) ağabeyimdir, kırgınlığım yoktur, kendisine her zaman saygı duyarım. Gittim yanına, aday olduğumu söyledim, üye listelerini istedim. “Genel Sekreterimiz bana dahi vermedi” dedi. “Madem bu işe Genel Sekreterimiz karışıyor, onun dediği oluyor, onunla görüşelim” dedim. Başkanımızdan da vazgeçtik, Genel Sekreterimizle muhatap olduk. Genel Sekreterimiz geldi, “Listeleri almaya geldik, Başkanım seni çağırdı, sen verecekmişsin” dedik. Genel Sekreter, “Ben liste veremem” dedi! Listeyi Başkanımız verdi, Genel Sekreterimiz vermedi. Tabi Genel Sekreterin hazırladığı bir liste bu. Listede telefon bilgisi yok! Tek tek üyelere ulaşıyorum. Kapı kapı dolaşıyorum. Ondan bundan telefonlarını bularak bir şekilde üyelerimize ulaşmaya gayret gösteriyorum. Üye kardeşlerimin birçoğu işi bırakmış, çoğu da rahmetli olmuş, mekânları cennet olsun. Telefona çıkan kardeşim, “Babamız rahmetli oldu” dedi, yerin dibine girdim arkadaşlar.
Demek ki bizim Genel Sekreterimiz, ikinci Başkan ya da gizli başkan. 10 seneden beri orada, dediği dedik. Hitap olarak ‘ben' diyor, ‘biz' değil. Verdiği liste için Genel Sekreterime, Oda Başkanıma, yönetimine buradan sevgilerimi sunuyorum. Onlara da teşekkür ediyorum. Yenilenmiş liste ellerinde ama vermediler. Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuray Koçer, karşısına aday olarak çıkan arkadaşa güncel listeyi 3 ay önceden teslim etti. Bütün esnaflar onu takdir etti. Maalesef bize verilen liste, 10 senelik liste. Böyle mi olması gerekiyor? Genel Sekreterime, “Yakışığı bu mu dedim?” “Bu” dedi. “Saygı duyuyorum, teşekkür ederim, size başarılar dilerim” dedim, çıktım gittim.”

LİSTESİNDE YER ALAN İSİMLER
YÖNETİM LİSTESİ: Aliş Eren - Servisçi, Ceyhun Karabiber – Taksici, Alpay Anıl – Halk Otobüsçüsü, Mustafa Saygı – Servisçi, Cem Akkaya – Minibüsçü, Dilaver Tunalı – Servisçi, İsmail Vardar – Minibüsçü.
YÖNETİM YEDEKLER: Kamil Durmuş – Halk Otobüsçüsü, Serdar Balcıoğlu – Servisçi, Şaban Sütçü – Minibüsçü, Ferdi İşkapar – Otobüsçü, Alpay Cambazoğlu – Servisçi, Güray Daylan – Servisçi, Fahrettin Çolakoğlu – Servisçi.
DENETİM: Serdar Ünlüer – Minibüsçü, Yüksel Karakoç – Minibüsçü, Melih Karakoç – Taksici.
DENETİM YEDEKLER: Semih Selvi - Minibüsçü, Süleyman Adlı - Minibüsçü, Aydın Vardar – Minibüsçü.
Haber:
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP