“Ekiplerimiz cansiperane çalıştı”

“Ekiplerimiz cansiperane çalıştı”

21.01.2017 16:43:17

Karla etkin mücadele için bütün imkânları seferber ettiklerini söyleyen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, “İnsanlarının yaşam kalitesinin maliyeti yoktur. Belediye bunun için var” diyerek yağışın meydana getirebileceği olumsuzlukları ortadan kaldırmak ve ilçede günlük yaşamın aksamaması için hiçbir maliyetten kaçınmadıklarını kaydetti.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, 07-10 Ocak tarihlerinde Silivri'yi etkisi altına alan kar yağışı ve soğuk havayla beraber meydana gelen buzlanma ile mücadele konusunda gerçekleştirilen çalışmaları gazetemize değerlendirdi.

“KAR SANKİ HİÇ YAĞMAMIŞ GİBİ 2 GÜN SONRA HER YER TERTEMİZDİ”
Ekibinin organize bir şekilde çalıştığından dolayı karla mücadelenin başarılı bir şekilde geçtiğini belirten Başkan Işıklar, şöyle konuştu: “İlçe ismi vermeyim alınganlık göstermesin arkadaşlar ama çevre ilçe ve belediyelerden bana çok fotoğraf atan oldu. Sokakların halini tahmin edin artık. İmkânları ve kabiliyetleri ölçüsünde yapmışlardır ama ben arkadaşlarımla gurur duyuyorum. 6.526.424,78 m2'lik alan çalışması yapılmış. Müthiş bir alan. 900 kilometrekarelik alanda milyonlarca metrekarelik alan tertemiz yapıldı. Kar yağışı durduktan 2 gün sonra sanki hiç yağmamış gibi, hayatı hiç zorlaştırmayacak şekilde, profesyonel, planlı, programlı, özverili, cansiperane yapılmış bir çalışma söz konusu. Çalışma ekibimle gerçekten gurur duyuyorum, onlara çok teşekkür ediyorum. İnsanlarının yaşam kalitesinin maliyeti yoktur. Belediye bunun için var. Bazen bize, “Ne yapıyorsunuz?” diye laf söyleyenler oluyor. Bunu isteyen herkes görebilir; sosyal projelere, camilere, okullara, köylere, Büyükşehir'in yapması gerekip de belki mesafeden kaynaklı yetemediği yerlere bütçenin yarısını harcıyorum aslında. Bu sosyal hizmetleri yapabilmek kaynaklarla ve imkânlarla olur. Büyükşehir'in araçları mazot alamadı, gittiler bir benzin istasyonundan veresiye mazotla iş yapmaya çalıştılar. Burada parasızlıktan değil, organizasyon beceriksizliğinden bahsediyorum. İstanbul kilitlenmiş. 6 milyon aracın olduğu bir yerde bunun 3-3,5 milyonu sokağa çıktığı zaman İstanbul kendi içindeki derdi çözemez ki, buraya nasıl yetebilsin? Ben bunu bir eleştiri olarak söylemiyorum. İstanbul'un bugüne kadar geldiği durumu gözler önüne sermek için söylüyorum. İşte bu toprakların korunmasının önemini böyle afet zamanlarında daha iyi anlıyoruz. Onun için yaşadığımız memleketin kıymetini bilelim, bu toprakları koruyalım.”

6.526.424,78 M2'LİK ALANDA ÇALIŞMA YAPILDI
07-10 Ocak tarihlerinde kar, don ve buzlanma ile mücadele çalışmaları kapsamında yapılanlar hakkında paylaşılan bilgi notu şöyle: “Silivri Belediyesi'nin araç ve ekipmanlarıyla yapılan tuzlama çalışmaları kapsamında Silivri'nin tüm mahallelerinde toplamda 980 ton tuz döküldü. 180 noktada çuval tuz stoklaması yapan Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri; 4 adet elle tuzlama ekibi, 2 adet tuzlama ve kar küreme robotu, 1 robot kamyon, 24 adet jcb kepçe, 2 adet greyder, 2 traktör küreme, 3 adet louder, 3 komuta merkezi personeli, 9 bölge sorumlusu ile toplam 132 personel vardiyalı olarak açalışmalarını sürdürmüş ve kepçe ile küreme, greyder ile küreme el ve robot ile tuz atılması kapsamı olmak üzere 6.526.424,78 m2'lik alanda çalışma yaparak Silivri geneli ve ara sokaklarında karla mücadele çalışması yapılmıştır.”

Haber Merkezi

YORUM YAP