Ekim ayı gündemi görüşüldü

Ekim ayı gündemi görüşüldü

6.10.2016 09:37:34

Melih Yıldız'ın Başkan Vekilliğinde gerçekleştirilen Ekim ayı meclis toplantısına muhalefetin önerge hazırlığıyla gelmesi dikkat çekti. 

3 Ekim Pazartesi tarihine rastlayan Silivri Belediye Meclisi'nin Ekim Ayı Meclis Toplantısı'nın I. Birleşiminin I. Oturumunda, AK Parti Meclis Grubunun önergeleri belirleyici oldu.

AK PARTİ GRUBUNUN ÖNERGELERİ
AK Parti Meclis Grubu tarafından Başkanlık makamına sunulan önerge içerikleri şöyle:
İlçemizde ikamet eden ve üniversite okuyan dar gelirli öğrencilere eğitimlerini tamamlamak adına Silivri Belediyesi olarak aylık belirli miktarda burs adı altında yardım yapılması.
2016-2017 eğitim ve öğretim yılının başlaması nedeniyle kış sezonuna girildiği bugünlerde otobüs duraklarının elden geçirilmesi ve yeni ihtiyaç olacak durakların yerlerinin tespit edilerek yapılması.
Silivri Belediyesi Gıda Bankası adı altında faaliyet gösteren iştirakin aylık olarak kaç vatandaşımıza gıda yardımında bulunduğu, geçmiş yıllara göre kıyasla yardım sayısının neden azaldığı, geçmiş dönemde yardım alan vatandaşların bu yıl neden faydalanamadığıyla alakalı bilgilerin taraflarına iletilmesi.
İlçemizde faaliyet gösteren amatör spor kulüpleri ile alakalı Silivri Belediyesi olarak hangi kulüplere ne gibi tahsisler yapıldığı, hangi kulüplerin faturalarının ödendiği ile alakalı detaylı listenin taraflarına iletilmesi.
15 Temmuz 2016 Cuma akşamı ülkemizde yaşanan hain darbe girişimi büyük Türk milletinin üstün direnişiyle önlenmiş olup bu uğurda canı pahasına mücadele eden ve şehit düşen vatan evlatlarının anısının yaşatılması adına ilçemizde bulunan Uğur Mumcu Meydanı'nın isminin Uğur Mumcu Demokrasi Meydanı olarak değiştirilmesi ve bu konunun görüşülmek üzere gündeme alınması.

KOMİSYONLARA HAVALE EDİLEN GÜNDEM MADDELERİ
Görüşülen gündem maddelerinden 7'si ilgili komisyonlara havale edildi:
Acize ücreti maaşının arttırılmasının görüşülmesi Plan Bütçe Komisyonuna havale edildi.
Silivri ilçesi, Kavaklı Mahallesi, 1002,1003,1004,1005,1006,1007,1008,1009 parsellere ait 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğinin görüşülmesi İmar Komisyonuna havale edildi.
Silivri ilçesi, Gazitepe Mahallesi, 342 parseli içeren 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planının görüşülmesi İmar Komisyonuna havale edildi.
Silivri ilçesi, Küçükkılıçlı Mahallesi 334 parseli içeren 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planının görüşülmesi İmar Komisyonuna havale edildi.
Belediyemiz 2017 Mali yılı performans programının görüşülmesi Plan Bütçe Komisyonuna havale edildi.
Belediyemiz 2017 Mali yılı bütçesinin görüşülmesi Plan Bütçe Komisyonuna havale edildi.
Proje karşılığında İller Bankasından borçlanma yapılmasının görüşülmesi Plan Bütçe Komisyonuna havale edildi. AK Parti İlçe Başkanı ve Meclis Üyesi Rıfat Kutlu, borçlanma yoluna hangi sebeple gidildiği konusunda bilgi istedi. Bunun üzerine konuya açıklık getiren Başkan Vekili Melih Yıldız, Fatih Mahallesi, 80 ada ve Hasan Öz Varnalı Okulu'nun çevresiyle alakalı yapılacak çalışmalarla alakalı uzun vadeli, düşük faizli kredi başvurusunda bulunmak istenildiğini söyledi.

GÜNDEME İLAVE MADDELER
Belediyemize ait Silivri Selimpaşa Mahallesi 54-55 pafta 5734 nolu parselde kayıtlı iki katlı binanın Polis Merkezi olarak tahsisinin görüşülmesi oybirliği ile kabul edildi.
Mülkiyeti belediyemize ait Gümüşyaka Mahallesi 845 ada, 1 parselde kayıtlı taşınmazın satışının yapılmasının görüşülmesi Plan Bütçe ve İmar Komisyonuna havale edildi.
15 Temmuz 2016 Cuma akşamı ülkemizde yaşanan hain darbe girişimi büyük Türk milletinin üstün direnişiyle önlenmiş olup bu uğurda canı pahasına mücadele eden ve şehit düşen vatan evlatlarının anısının yaşatılması adına ilçemizde bulunan Uğur Mumcu Meydanı'nın isminin Uğur Mumcu Demokrasi Meydanı olarak değiştirilmesi hususunun İsim Tespit Komisyonuna havalesi oybirliğiyle kabul edildi.
CHP Grubunun önergesi Lozan Antlaşması vurgusuyla muhalefetin önergesinden ayırt edici nitelikteydi. İsim Tespit Komisyonuna havalesi oybirliğiyle yapılan önerge şu şekilde: “Türk ulusu adına milli mücadelenin anlamını, önemini taçlandırdığımız, topraklarımızdaki kaderimizin masada çizilen, pergelle değil, şehitlerimizin kanlarıyla yazıldığını tüm dünyaya haykırdığımızı 24 Temmuz 1923 tarihli Lozan Antlaşması'nın milletimizin tarihinde önemli bir zaferidir. Bu zaferin önemini gelecek nesillere aktarabilmek adına ilçemizde bulunan bir caddeye ve sahilde Atatürk büstünün arkasındaki parka isim olarak verilmesini ve ayrıca 24 Temmuz 1923 tarihinin kalın rakamlarla parka yazılmasını bilgilerinize arz ederiz.”
Meclis toplanma saatinin yeniden belirlenmesi hususuyla alakalı AK Parti Grubunun 16.00'ya çekilmesi önerisi oybirliğiyle kabul edildi.

Hazal BAŞARAN

YORUM YAP