
Eğitim Sen Silivri Temsilciliği yönetimi, Murat Satır Başkanlığında yaptığı yazılı basın açıklamasıyla gündemde yerini koruyan eğitim kurumları yöneticilerin değerlendirme sürecine ışık tuttu. Eğitim Sen Silivri’nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "10 Haziran 2014 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe giren "Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumları yöneticilerinin görevlendirilmesine ilişkin yönetmelik” sonrasında Türkiye çapında bütün eğitim kurumlarında dört yılını dolduran eğitim yöneticileri ilçe milli eğitim müdürlüğünün değerlendirmesine tabi tutulmuş; değerlendirme sonuçlarına göre büyük bir yönetici kıyımı yapılarak binlerce eğitim yöneticisinin görevlerine son verilmiştir. Kıyıma uğratılan yöneticilerin tamamına yakınının yandaş Eğitim-Bir-Sen’e üye olmayan yöneticiler olduğu görülmüştür.
"UYGULAMANIN NE KADAR HUKUKSUZ, ADALETSİZ VE AHLAKSIZCA YAPILDIĞI KANITLANDI”
Yapılan bu kıyımın yandaş sendika üyelerine alan açmak amacıyla yapıldığı "eğitim yöneticileri mülakat sınavı” sonuçları ile gözler önüne serilmiştir. Yapılan sınavın sonuçlarına bakıldığında; yandaş sendika üyelerinin tamamına yakınının 90-100 arası puan alarak üstün başarı gösterdikleri, diğer sendika üyelerinin ise sembolik bir yüzdesinin (%1-1,5) atanmaya yetmeyecek ölçülerde 70-75 arası puan aldıkları ibretle görülmüştür.
Daha sonuçları açıklanmadan gerek tarafsız basın-yayın organlarınca, gerekse sendikamızca elde edilen bilgi ve belgeler yapılan uygulamanın ne kadar hukuksuz, adaletsiz ve ahlaksızca yapıldığını kanıtlamıştır.
İstanbul, Şanlıurfa, Muğla ve daha birçok il ve ilçeden edinilen bilgi ve belgeler mülakat sınavı öncesinde kimlere yüksek puan verileceğinin, kimlerin baraj altında bırakılacağının belirtildiği listelerin hazırlandığı, bu listelerin sınav komisyonları üyelerine dayatıldığı, listelere göre puan verilmesi için komisyon üyelerine baskı yapıldığını göstermektedir. Hatta bu baskılara boyun eğmek istemeyen komisyon üyelerinin dilekçeleri bile mevcuttur.
Sınav öncesinde yandaş sendika Eğitim-Bir-Sen yöneticileri ile Milli Eğitim il ve ilçe müdürlerinin toplantılar yaparak puanlamaları önceden belirledikleri belgeleriyle ortalığa saçılmıştır.
ŞİMDİ SORUYORUZ
Şimdi soruyoruz. İlçemizde de benzer bir çalışma yapılmış mıdır? Eğitim yöneticileri mülakat sınav öncesinde Eğitim-Bir-Sen yöneticileri ile ilçe Milli Eğitim müdürlerinin üç saate yakın süren toplantılarında hangi konular görüşülmüştür? Listeler hazırlanmış mıdır? Puanlama yapılmış mıdır?
İlçemizde mülakata katılan yönetici adaylarının aldıkları puanlar incelendiğinde benzer çalışmaların ilçemizde de yapılmış olma ihtimalinin ne kadar yüksek olduğu görülecektir. Mülakat sınavında Eğitim-Bir-Sen temsilcilik başkanının 100 tam puan, yönetim kurulu üyelerinin 95 puan ve üstü puanlar almaları, yıllarca okul müdürlüğü yapan (üstelik sınav kazanarak ve kurslara tabi katılarak) geçirdikleri denetimlerde sürekli başarı ile ödüllendirilen, tek kusurları yandaş sendikaya üye olmamak olan kişilerin baraj puanının (70 puan)altında puan almaları bu soruyu sormamızı anlamlı kılmıyor mu? Bunu açıklamak gerekmez mi?
Eğitim-Sen olarak soruyoruz ve inandırıcı bir yanıt bekliyoruz. 90-100 puan alan "kerametleri kendilerinden menkul” bu arkadaşlar ile diğer arkadaşların aralarındaki bu derin fark nereden geliyor? Sayın yöneticilerimiz bir açıklasın da biz de ikna olalım, kamuoyu da gelecekte çocuklarının okullarını yönetecek olan bu dehaları yakından tanıyarak rahatlasın. Yoksa biz bu soruları sormaya devam edeceğiz. Ve elbet bir gün bağımsızlığına kavuşacak olan yargı da yakalarına yapışacaktır!”
Haber Merkezi