Ebeveyn Yabancılaştırma Sendromu’na dikkat çekildi

Ebeveyn Yabancılaştırma Sendromu’na dikkat çekildi

11.04.2014 10:45:42


Sevim Avni Çoğal Özel Eğitim Sınıfı Öğretmenlerinden İsmail Murat Balta, Bahçeşehir Üniversitesi’nde "Ebeveyn Yabancılaştırma Sendorumunun Etkileri” konulu bir sunum gerçekleştirdi. 5 Nisan 2014 Cumartesi günü düzenlenen seminere Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşe Nuhoğlu, Yargıtan 2. Hukuk Üyesi Ömer Uğur Gençcan, Adalet Bakanlığı Komisyon Üyesi Dr. İlker Kaya, Mağdur Babalar Derneği Başkanı Murat Ercan, Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim görevlileri; Doç. Dr. Öz Seçer, Yrd. Doç.Burak Uysal, Aile Danışmanı Dr. Erkan Erdoğan, İzzet Doğan katılanlanlar arasındaydı.

Parçalanmış aileler, suça itilebilecek çocuklar ve günümüzde çok görülen aile içi şiddet sebep ve sonuçları üzerine paylaşımlarda bulunuldu. Ebeveyn yabancılaştırma sonucunda çocukta oluşabilecek ruhsal bozuklukların topluma yansıyabileceği, parçalanmış ailelerin hukuksal, toplumsal olarak bir çok travma yaşadığı, adalet ve eğitim boyutunda güçlüklerle karşılabildiği, tıbbi olarak EYS (Ebeveyn Yabancılaştırma Sendromu)’nun kabul edildiği ve aile mahkemelerinde ortak veleyet yönünde Avrupa’daki kurumların örnek alınması gerektiği konuşuldu. 2010 yılında Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Bakanlar Kurulu’nda imzaladığı Çocuk Hakları ile sözleşmeleri doğrultusunda şiddet konusunda Aile Bakanlığı’mızın Koruyucu Aile statüsü kazandığı, 6284 sayılı yasa ile önlenen Kadına Şiddetin boyutlarının, erkeğe karşı yapılan duygusal şiddetin de yeni kanunlarla düzenlenmesi gerektiği bildirildi.

25 NİSAN EBEVEYN YABANCILAŞTIRMA SENDROMU OLARAK KUTLANACAK

Çok sayıda davetli, görsel ve yazılı basın mensupları, Hukuk Fakültesi öğrencilerinin izlediği seminer yaklaşık altı saat sürdü ve 25 Nisan tarihinin Ebeveyn Yabancılaştırma Sendromu olarak kutlanma kararı alındı.

SEMİNERİN AMACI

Düzenlenen seminerle aile danışmaların, uzman pedagogların görüşleri alınarak her yıl hızla artan boşanmaların önüne geçilmesi, boşanma sonucu travma yaşayan çocukların psikolojik, eğitimsel yönen destek almaları ve ayrıca boşanana çiftlerin çocuklarının birbirine koz olarak kullanılmaması gerektiği önemle vurgulandı.

Renginar M.SALİ


YORUM YAP