Dirik’ten 10 Kasım mesajı

Dirik’ten 10 Kasım mesajı

10.11.2018 15:10:04

CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı Şahin Dirik, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla yazılı bir basın açıklaması yayınladı.

DİRİK, 10 Kasım'la ilgili görüşlerini şöyle ifade etti: “Türk İstiklal Mücadelesinin önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikalinin yıl dönümünde bir kez daha şükran ve rahmetle anıyoruz.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün büyük eseri ve emaneti Türkiye Cumhuriyeti, son yıllarda bölgesinde ve dünyada üzerine planlar yapılan bir ülke haline gelmiştir. Halkımız arasındaki dayanışmayı, sevgi ve saygıyı koruyarak, bu oyunlara gelmeyeceğimizi bir kez daha tüm dünyaya göstermek hepimizin boynunun borcudur!

“FİKİRLERİ VE ESERLERİ BİZLER VAR OLDUKÇA DAİMA YAŞAYACAKTIR”
Ülkemizin bugün içinde bulunduğu şartlar, O'na olan özlem ve ihtiyacımızı bin kat daha arttırmaktadır. Ancak şuna da şüphe yoktur ki, O'nun fikirleri ve eserleri bizler var oldukça daima yaşayacaktır. Dünya tarihi birçok devlet adamı yetiştirmiştir. Her biri yaşadıkları dönem ile tanınır ve anılırlar. Ancak bir tek devlet adamı vardır ki, adı, yaşadığı yüzyılı aşmış ve dünya tarihine altın harflerle yazılmıştır. Türk Ulusu olarak böyle bir lidere sahip olmakla duyduğumuz onur, hiçbir şey ile kıyaslanamaz. Atatürk ilke ve inkılapları sayesinde bugün Türkiye'nin inanılmaz bir yol kat ettiğine ve daha fazla kat etmesini engellemeye çalışan güçlere karşı mücadelenin de sürdürüleceğine, sürdüreceğimize inancımız ve motivasyonumuz tamdır.

“İHTİYACIMIZ, ATATÜRK DEVRİM VE İLKELERİNİN GÖSTERDİĞİ YÖNÜ DOĞRU KAVRAMAK”
İhtiyacımız, Atatürk devrim ve ilkelerinin gösterdiği yönü doğru kavramak, onlarla ufuk açacak çalışmalara daha ağırlıklı yer vermektir. Bizler, Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere emanet bıraktığı demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi bütün değer ve kurumlarıyla korumak ve yaşatmak zorundayız.
Bu duygu ve düşüncülerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa kemal Atatürk'ün ülkemizin geleceği için yaptıklarını daha iyi anlıyor, onu özlüyor; dava arkadaşlarını, vatanımız uğruna canlarını feda etmiş şehitlerimizi, gazilerimizi şükranla ve minnetle anıyoruz.”

Haber Merkezi

YORUM YAP