Derslere İstanbul gezisiyle mola verdiler

Derslere İstanbul gezisiyle mola verdiler

25.04.2016 11:11:52

Kavaklı İlk ve Ortaokulu, İstanbul'a gezi düzenledi. Öğretmen, öğrenci ve bazı velilerin katıldığı gezide İstanbul Akvaryum, Atatürk Köşkü ve Havacılık Müzesi görüldü.
İlçemiz okul öğrencileri, gezi güzergâhı, temalandırma, interaktiflik, yağmur ormanı ve yeni nesil teknolojisiyle dünyanın en yeni ve büyük tematik akvaryumunu görme fırsatı buldu. Hacmine, içerisinde barındırdığı canlı çeşidine, gezi güzergahlarındaki aktivitelerine bayıldılar. Dünya denizlerinde yaşayan birbirinden ilginç türlerin yaklaşık 1.500 çeşit, toplam 17 bin adet kara ve deniz canlısını bir arada görmenin heyecan ve coşkusunu doyasıya yaşadılar.
Gezinin bir diğer durağı Florya Atatürk Deniz Köşkü'ydü. 19. Yüzyılda sönük bir avcı uğrağı konumunda olan Atatürk'ün buraya olan ilgisiyle önem kazanan Florya yazlık bir dinlenme merkezine dönüştü. Mustafa Kemal Atatürk'ün 1936 yılının Haziran ve Temmuz aylarında uzunca bir süre yaşadığı, siyasi ve bilimsel toplantılar için kullandığı köşk, daha sonra Atatürk Müzesi haline getirildi. Kavaklı İlk ve Ortaokulu öğrencileri, Ata'nın yaşadığı köşkü görme fırsatı buldu.
İlçemiz okul temsilcilerinin bir diğer gezi durağı ise Hava Kuvvetleri Müzesi'ydi. Burada Türk Havacılığı ve Dünya havacılığı alanlarında değişik kaynakların bulunduğu kütüphane-arşiv birimi, müze otoparkında yer alan araçlar, küçük ziyaretçilerin hizmetine sunulan Dornier 28 D-1 incelendi. Gösterim salonunda havacılığı tanıtan ve sevdirmeyi amaçlayan film izlendi. Oyun parkında da keyifli zaman geçirdikten sonra okulun yolu tutuldu.
Yorgun ama mutlu olan ilçemiz okul öğrencileri, önemli bilgiler edinirken güzel de anılar biriktirdi.

Renginar SALİ

YORUM YAP