Yusuf Güven’e velilerin tepkisi dinmiyor

Yusuf Güven’e velilerin tepkisi dinmiyor

25.04.2016 11:11:16

Daha önce gazetemizde “Salonlarımız var, faaliyet yok” başlığı altında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçemiz Nurullah Baldöktü ve Mimar Sinan İlkokulları bahçelerine yaptırılan spor salonları ile ilgili yaşanan sorunu gündeme getirmiştik. Ruhsat sorunun yanı sıra ortak protokol nedeniyle bazı bürokratik işlemlerin bir türlü yerine getirilememesinden dolayı iki yıldır okullara teslimat yapılamadı.

VELİLER, GÜVEN'E TEPKİLİ
Nurullah Baldöktü İlkokulu'nda ise şaşırtıcı bir gelişme yaşandı. Okul velilerinin gazetemize telefonla ulaşarak verdikleri bilgilere göre Nurullah Baldöktü İlkokulu'ndaki spor salonu kullanıma açıldı. Dışarıdan gelen taekwondo ve satranç kursları okulun spor salonunda yapılmakta. 23 Nisan provalarını güneşin altında yapmak zorunda kalan ilkokul öğrencilerinin kullanımına ise Okul Müdürü tarafından izin verilmemekte. Provalar sırasında bazı öğrencilerin sağlık sorunu yaşadığı ve Acil'e kaldırılması nedeniyle veliler, Okul Müdürü Yusuf Güven'e başvurarak çalışmaların salonda yapılması talebi olumsuz karşılandı. Edinilen bilgilere göre Güven, velilerle konuşmaya dahi yanaşmadı.

GÜVEN'İN AÇIKLAMASI
VELİLERİNİ TATMİN ETMEDİ
Çocuklarının sağlık durumlarından endişeli veliler, yaşananlar üzerine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Murat Karipçin'i ziyaret ederek sıkıntılarını dile getirdi. Velilerin iddiasına göre Karipçin ise Güven'i arayarak “Burada seni çok seven velilerin var” diyerek söze başladığı ve adeta kendileriyle alay etmesi tepkileri arttırdı.
Veliler, okul müdürünün iki katlı salondaki alt katın elektrik, ısınma, havalandırma ve su tesisatı işlemlerinde eksiklerin olduğu, yapımı tamamlanmadığı, teslimi yapılmadığı, bu yüzden kullanımı riskli olduğu, üst katın ise hazır durumda olduğu açıklamasını yaptığını aktardı. Güven'in, herhangi bir risk görülmediğinden küçük salonun kullanılmasına izin verildiği, kullanımı ile ilgili şu ana kadar başka bir talebin gelmediği açıklamasında bulunduğunu bildirildi.
Ayrıca Güven'in “Okulumuzda salonun amacı dışında ( çeşitli nişan sünnet töreni ya da 100-150 öğrencinin normal ayakkabı ile girdiği ve özel zemine zarar verdiği ) kullanım talepleri gelmiştir fakat risk olduğundan doğru olmaması sebebiyle bu talepler olumsuz yanıtlanmıştır. Ayrıca teslim edilmediğinden güvenlik, temizlik ve idari personel ataması da yapılmamıştır” dediği öğrenildi.
Bu açıklamaları velilerini tatmin etmedi. İddialara göre ücret karşılığında dışarıdan gelen kurs taleplerinin değerlendirildiği ve düzenli bir şekilde spor salonunun kullanımlarına açık olduğu, okul öğrencilerinin ise yararlanamadığından dolayı şikayetler iletildi. “Kullanım riskliyse bu risk burada yapılan kurslar için de geçerli değil mi? sorusunu sordular. Veliler, son çare olarak İlçe Kaymakamına başvuracaklarını bildirdi.

TESLİMİ YAPILMAYAN SALONUN KULLANIMA AÇILMASI DOĞRU MU?
“İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından okula resmi teslimi yapılmayan salonun kullanıma açılması doğru mu?” sorusu sorulmakta. Burada bir kaza veya herhangi bir sorun yaşandığında kim sorumlu tutulacak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi mi, Okul Müdürlüğü mü?
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin salonunun bugünkü durumundan haberleri var mı? Yoksa Eğitim Bir-Sen Sendika Temsilcisi olan Okul Müdürü Yusuf Güven'in keyfi uygulamalarına göz mü yumuluyor? Bu sorular cevap beklemekte.
Haber:
Renginar SALİ

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki
Sonraki » Derslere İstanbul gezisiyle mola verdiler

YORUM YAP