Darüşşafaka Sınav kayıtları sürüyor

Darüşşafaka Sınav kayıtları sürüyor

1.06.2021 12:17:43

Darüşşafaka Sınav kayıtları, 14 Haziran 2021 tarihinde son bulacak.

Darüşşafaka Eğitim Kurumları'nın 2021 yılı sınavı, 20 Haziran Pazar günü saat 10.00'da düzenlenecek.

Annesi ve/veya babası hayatta olmayan maddi durumu yetersiz İlkokul 4. sınıf öğrencilerinin katılacağı sınav hakkında detaylı bilgi https://www.darussafaka.org/egitim.../darussafaka-sinavi... hesabından alabilirsiniz. 

BURSLU, YATILI, KOLEJ EĞİTİMİ FIRSATI DARÜŞŞAFAKA'DA

Bütün aileler çocuklarının iyi bir eğitim almasını, başarılı olmasını, mutlu yaşamasını, ailesine ve ülkesine yararlı olmasını ister. Darüşşafaka babası ya da annesi hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, yetenekli çocuklara parasız ve yatılı bir eğitim fırsatı sağlıyor. Ülkemizin bütün çocuklarının iyi bir eğitim alma hakkı olduğunu düşünen hayırsever kişiler tarafından 1863'te kurulan Darüşşafaka, her yıl sınavla seçtiği öğrencilerin eğitim, sağlık, beslenme, barınma ve giyim gibi tüm gereksinimlerini karşılamakta, onları en iyi biçimde yetiştirerek liseden mezun ediyor. Darüşşafaka Lisesi'ni bitiren öğrenciler, İngilizce bilen, bilgisayar kullanabilen, bir müzik aleti çalabilen, spor yapan, çok okuyan bilgili gençler olarak üniversiteye başlıyor. Darüşşafaka, başarılı öğrencilerini üniversite eğitimleri süresince de burs vererek destekliyor.

DARÜŞŞAFAKA'DA ÇOCUKLAR

Çağdaş teknolojiyle donanmış derslik ve laboratuvarlarda, bilgisayar destekli eğitim görür. Tam donanımlı zengin kütüphaneden yararlanır. Türkçeyi ve İngilizceyi doğru ve düzgün kullanmayı öğrenir. Açık/kapalı spor alanlarında basketbol, futbol, tenis oynar; yüzme öğrenir; jimnastik yapar. Büyük ve görkemli tiyatro salonunda gösteri izler, gösteri yapar. İstediği, yetenekli olduğu bir müzik aletini çalmayı öğrenir. Sağlık hizmetlerinden yararlanır.

DARÜŞŞAFAKA GİRİŞ SINAVI BAŞVURU ŞARTLARI

Başvuru şartları şöyle; T.C. vatandaşı olması, Annesinin ve/veya babasının hayatta olmaması, Ailenin maddi durumunun öğrenimini sürdürmesine yeterli olmaması, 2010 ya da daha sonraki yıllarda doğmuş olması (Yaş düzeltmesi geçersizdir.), 2020-2021 eğitim-öğretim yılında ilkokul 4. sınıf öğrencisi olması.

DARÜŞŞAFAKA SINAVI'NA BAŞVURMAK İÇİN GEREKLİ BELGELER NELER?

Başvuru için gerekli evraklar şöyle; Adayın okumakta olduğu ilkokul müdürlüğünden alınacak ve “ilkokul 4. sınıf öğrencisi olduğunu gösterir imzalı ve mühürlü belge” (Okul karnesi kabul edilmez.), Nüfus cüzdanı fotokopisi, Vukuatlı aile nüfus kaydı örneği (Suret, fotokopi, muhtar belgesi, ölüm tutanağı kabul edilmez.), Adayın iki (2) adet yeni çekilmiş vesikalık fotoğrafı ve Başvuru Formu (doldurulmuş).

YORUM YAP