Danamandıra’da kaçak yapılar yıkıldı

Danamandıra’da kaçak yapılar yıkıldı

27.10.2021 10:53:05

Silivri Belediyesi Zabıta Ekipleri tarafından kaçak yapıların yıkımına Danamandıra'da devam edildi.

Danamandıra Mahallemizde Maliye Hazinesine ait tarım arazileri üzerinde bulunan kaçak yapıların yıkım işlemi İlçe Jandarma Komutanlığı'nın aldığı güvenlik önlemleri çerçevesinde Silivri Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirildi.

Her fırsatta kaçak yapılaşmaya müsaade edilmemesi gerektiğini vurgulayan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Bu topraklar bize miras değil emanet. Bunun için onları korumak namus borcumuz” derken “Kartvizitinde ne yazarsa yazsın, tarım ya da orman arazisi üzerine kaçak yapıların tümünü yıkacağız” kararlılığını tavizsiz devam ettiriyor.

KÖY İÇİ İMAR PLANLARININ HAZIRLIĞI HIZLANDIRILDI

Başkan Bey ayrıca kısa bir süre önce “Köy içi imar planları hızlandırıyoruz. Muhtarlarımız ile istişare halinde köylerin sosyal yapısı ve görüntüsünü bozmayacak ve konumlarına yakışacak yapılaşma için plan hazırlıklarının hızlandırılması talimatını verdim. 4 harita mühendisini görevlendirerek gerçekleştirecekleri çalışma neticesinde yılbaşına kadar köy içi plansız yer kalmayacak. Köy imarları Muhtarlarımız ile istişare halinde belirlenecek olup burada oturan vatandaşlarımızın çoluk, çocuklarının ihtiyaçları görülecek şekilde hazırlanacak” bilgisini verdi.

Başkan Bey köy içi, meskun mahalde yılbaşına dek 18. Madde uygulanmayan yer kalmayacağını söyledi.

 

 

YORUM YAP