Çolakoğlu’nun çağrısı yanıt buldu

Çolakoğlu’nun çağrısı yanıt buldu

31.08.2019 09:58:11

Silivri Belediye Meclis Üyesi Mustafa Çolakoğlu'nun ‘yöre bursu' çağrısına İstanbul Rumeli Üniversitesi karşılık verdi.

Silivri Belediye Meclis Üyesi Mustafa Çolakoğlu'nun, İstanbul Rumeli Üniversitesi'ne yönelik ‘yöre bursu' çağrısına kurum yetkilileri kayıtsız kalmadı.

RUMELİ'DEN ÇOLAKOĞLU'NUN ÇAĞRISINA YANIT
Genel Sekreteri Muhammet Suad Uzun'un daveti üzerine Çolakoğlu, Rumeli Üniversitesi'ni ziyaret etti ve sürece ilişkin yeni açıklamasında şu bilgileri paylaştı: “Rumeli Üniversitesi Genel Sekreteri Muhammet Suad Uzun'un daveti üzerine Rumeli Üniversitesinin çalışmaları hakkında bilgi edinme fırsatı bulduk. İnşallah önümüzde ki dönem Silivri için verilen burslar tüm bölümleri kapsayacak şekilde daha da artarak devam edecek. Kendilerine yakın ilgi ve alakaları için teşekkür ederim.”

ÇOLAKOĞLU GÖRÜŞMEDİN ÖNCESİNDE NE DEMİŞTİ?
“Özel bir çok üniversite sınırları içinde bulunduğu ilçede ikamet edenlere ya da o ilçe sınırlarındaki bir liseden mezun olan öğrencilere yöre bursu adı altında %50 civarı indirim veriyor. Daha doğrusu; nasıl ki ilçe belediyesi üniversitenin her eksiğiyle ilgileniyorsa o üniversite de o ilçede yaşayan öğrencilere bu imkanı sağlamak zorunda. Bu Büyükçekmece'de de, Beylikdüzü'nde de, Küçükçekmece ve daha birçok ilçede böyledir. Ancak Rumeli Üniversitesi geçtiğimiz yıllarda bu indirimi sağlarken bu yıl talep edilmeyen bir kaç bölüm haricinde birçok bölümde bu bursu vermedi. Bu sebeple de Silivri'de ikamet edip bu üniversiteye gitmek isteyen birçok genç bu sebeple Silivri'den başka yerlere gitmek zorunda kaldı. Rumeli Üniversitesini önümüzde ki hafta, ek kontenjan tercih dönemi ve gelecek yıl ki tercih dönemi için bu yanlıştan dönmeye davet ediyoruz.”
Haber:
Sevginar SALİ

YORUM YAP