Çiftçilerimizden tek kuruş ücret alınmıyor

Çiftçilerimizden tek kuruş ücret alınmıyor

23.09.2022 18:45:07

Silivri Belediyesi Katı Gübre Serpme Aracıyla çiftçilerimizin talepleri üzerine ahır gübrelerini toprakla buluşturmaya ücretsiz olarak devam ediyor.

“Tarıma, hayvancılığa, üreticiye tam destek” ifadeleri ile Silivri Belediyesinden “Çiftçilerimizin talepleri üzerine ahır gübrelerini kamyonlarımız ile taşımaya, Katı Gübre Serpme Aracımız ile tarlasında toprakla buluşturarak üretim maliyetlerine ortak oluyoruz. Gübrelerini tarlasına serpmek isteyen çiftçilerimizin mahalle muhtarlıklarına başvuru yapmaları gerekmektedir” duyurusu yapıldı.
“Biz Silivrili üreticilerimize samandan tohumluk arpaya, yem bezelyesinden mısır silajına kadar birçok destek veriyoruz” diyen Başkan Yılmaz, “Bu yıl İl Tarım Müdürlüğü ile yapmış olduğumuz protokol neticesinde hayvancılarımızın tüm hayvanlarının aşı ücretlerini biz ödüyoruz.
Bildiğiniz gibi hayvancılıkla uğraşan üreticilerimizin gübreleri bertaraf etmekle ilgili ciddi bir maliyeti oluyor. 20 büyükbaş hayvanı olan bir ahırın yıllık gübre bertaraf masrafı 20-25 bin TL civarında. Silivri Belediyesi olarak bir katı gübre serpme makinesi satın aldık. Çiftçilerimiz bizi aradığında kepçemizle, kamyonumuzla gidip ahırlarından gübrelerini alıyoruz. Eğer tarlalarına taban gübresi olarak kullanmak istiyorlarsa da serpme makinemizle mercimek tanesi kadar parçaladığımız gübreleri eşit miktarda, homojen bir şekilde tarlalarına dağıtıyoruz. Bununla ilgili çiftçilerimizden tek kuruş ücret almıyoruz” bilgisini üreticilerimiz ile her fırsatta paylaşmaya devam ediyor.

Haber Merkezi

YORUM YAP