CHP Silivri’den İmamoğlu’na destek

CHP Silivri’den İmamoğlu’na destek

3.06.2022 13:00:01

CHP Silivri İlçe temsilcileri Berker Esen'in Başkanlığında, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı dava için Çarşamba günü İstanbul'daydı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kamu görevlilerine hakaret suçlamasıyla yargılandığı davanın karar duruşması ertelenirken, CHP Silivri Temsilcileri destek için Anadolu Adliyesi önündeydi. Konuya ilişkin paylaşımda şu ifadelere yer verildi: “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve milyonlarca İstanbullunun vicdanı ve iradesinin yargılandığı dava için, İstanbul Anadolu Adliyesi'ndeydik.”
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, 13 bin oy fark ile kazandığı 31 Mart seçimlerinin iptal edilmesinin ardından yaptığı basın açıklamasında YSK başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla “kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme şekilde hakaret” suçundan 4 yıl 1 aya kadar hapis ile cezalandırılması istemiyle yargılanıyor.
İMAMOĞLU'NA GÜÇLÜ DESTEK
Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Ekrem İmamoğlu katılmazken, avukatı Kemal Polat hazır bulundu. Duruşmaya Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP'li milletvekilleri, belediye başkanları ile çok sayıda partili de katıldı. Öte yandan duruşmaya İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ile İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve Deva Partisi il yöneticileri de katıldı. Duruşmaya İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu da izleyici olarak katıldı.
Buket Karahızır

YORUM YAP