CHP Silivri’den İlgezdi’ye destek

CHP Silivri’den İlgezdi’ye destek

12.12.2017 10:30:34

CHP Silivri, Suna Göçengil'in Başkanlığında ve Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın katılımı ile Cuma günü İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırıldığı açıklanan CHP'li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'ye destek eylemlerine katılım gösterdi. 

Cuma akşamı ve Cumartesi günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı İlgezdi'nin görevden uzaklaştırılması protestolarına ve destek eylemlerinde yerini alan Silivrili CHP'liler kararın adaletsiz ve hukuksuz olduğunu savundu.
Bakanlık, İlgezdi'nin Anayasa'nın 127'nci maddesinin verdiği yetki doğrultusunda 06.12.2017 tarihinde görevden uzaklaştırılmasına karar verildiğini duyururken, yolsuzluk soruşturması kapsamında bu kararın alındığı ifade edildi, İlgezdi ise "Alnım açık, yüzüm ak" diyerek suçlamaları kabul etmediğini söyledi.
CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Geçengil, “Adaletsizlik ve baskılar karşısında yılmayacağız. Her zaman doğruları korkmadan söylemeye devam edeceğiz. Hukuksuzluklara karşı bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Ataşehir Belediye Başkanımız Battal İlgezdi görevden alınmıştır, bu hukuksuz ve antidemokratik uygulamayı kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz!” dedi.
CHP İl Başkanı Canpolat, İlgezdi'nin iki sene önce Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe vererek hakkında çıkan iddialarla ilgili soruşturma başlatılması talebinde bulunduğunu belirterek, "Burada bir tek hedef vardır, Cumhuriyet Halk Partili başarılı belediye başkanlarının başarısını, başarısız gibi gösterme operasyonudur. Bu Cumhuriyet Halk Partili belediyeleri teslim alma operasyonudur" diye konuştu.
Görevden almaların talimatla yapıldığını savunan Canpolat, "Sonuna kadar kavga vereceğiz. Şimdi basın aracılığıyla soruyorum İçişleri Bakanı'na, hangi evrakı istediniz de, Battal İlgezdi vermedi size? Hangi belgeyi istediniz de o belgeyi vermedi? Tehlikeli olarak görüp el çektiriyorsunuz." ifadelerini kullandı.
Cemal Canpolat, " Bu ülkeyi AKP'nin keyfi yönetimine bırakmayacağız. Biz her türlü kavgayı vermeye, her türlü mücadeleyi vermeye, her türlü bedeli vermeye Cumhuriyet Halk Partililer olarak, İstanbullular olarak hazırız. Bu esas İstanbul'da 5 milyon oyun 'hayır' çıkmasının bedelidir. AKP ne yaparsa yapsın, İstanbul'u alacağız, onları da seçimle göndereceğiz" şeklinde konuştu.
Haber Merkezi

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Ucuz konut hikayesi...
Sonraki » Samimiyetsiz!

YORUM YAP