CHP’den Rumeli ve Balkanlara yakın takip

CHP’den Rumeli ve Balkanlara yakın takip

25.04.2018 09:51:16

CHP, hafta sonu bölgemizde düzenlenen Rumeli ve Balkan Çalıştayında göç ve bölge halkının sorunlarını masaya yatırdı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla düzenlenen Türkiye, Rumeli ve Balkan Çalıştayı hafta sonu Büyükçekmece Kaya Ramada Hotel'de gerçekleştirildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun, Kamil Okyay Sındır, Akif Hamza Çebi, Faik Öztırak, Milletvekilleri Bihlun Tamaylıgil, Sezgin Tanrıkulu, Gürsel Tekin, Mahmut Tanal, Erdin Bircan, Emre Köprülü, İstanbul İl Yönetimi, Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli CHP Belediye Başkanları, İstanbul CHP Belediye Başkanları, balkan ve rumeli dernek ile federasyon temsilcileri, yurt dışından gelen kardeş belediye temsilcileri toplantıdaydı.
Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Rumeli ve Balkan Çalıştayı'nın açılışında yaptığı konuşmada, geçmişten bugüne Balkanlar ve Türkiye ilişkilerine değindi.

KILIÇDAROĞLU: "İNSANLIK HEP BARIŞI ARIYOR"
Rumeli'nin, Balkanlar'ın bir anlamda acının, kanın, gözyaşının hikayesi olduğunu, burada büyük acılar ve dramların yaşandığını dile getiren Kılıçdaroğlu, 21. yüzyılda acıların ve dramların yaşanmasını istemediklerini söyledi.
O bölgede ya da Türkiye'de ya da dünyanın herhangi bir coğrafyasında insanların kimlikleri, inançları, yaşam tarzları nedeniyle ayrıştırılmaması, birbirine düşman haline getirilmemesi gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Elbette bu bizim temennimiz ama yaşanan olaylar, hala 1800'lerde yaşanan olayları aratır nitelikte. Biz bölgede barışı, kardeşliği, huzuru birlikte tesis edeceğiz. Çünkü biz sosyal demokrat bir partiyiz. Biz kimsenin kimliğiyle, yaşam tarzıyla, inancıyla uğraşmayız. İnsan varsa, hangi kimlikten ve hangi inançtan olursa olsun, onu yüceltmek ve sorunlarını çözmek temel değerlerimiz arasındadır" diye konuştu.
Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Aliya İzzetbegoviç'i hiç kimsenin unutmaması gerektiğini vurgulayarak, "Bosna Savaşı sonrası yaşanan bütün acıların tanığı olmuştur. Bosnalıların yaşadığı soykırıma rağmen, Aliya İzzetbegoviç şunları söylemiştir: 'Hiç kimse intikam peşinde koşmamalı. Sadece adaleti aramalıdır.' Eğer biz 430 kilometrelik yolu adalet için yürüyorsak, bu noktada İzzetbegoviç ile buluşuyoruz" dedi.
İzzetbegoviç'in devlet hayaline değinen Kılıçdaroğlu, "Bu değerli bilge şunu söyler: 'Hiç kimsenin dininden, ulusal ya da politik inancından dolayı zulme uğramayacağı bir devleti arıyoruz.' Yani çağdaş, uygar, insana önem veren, zulüm yapmayan, dünyanın önünde adaletiyle saygınlığı olan bir devleti inşa etmekten söz ediyor" ifadelerini kullandı.
Savaşın ne kadar acı ve acımasız olduğunu en iyi bilenlerden birisinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Mustafa Kemal Atatürk, 'Zorunlu olmadıkça savaş bir cinayettir.' demiştir. Çünkü onun hayatı savaş meydanlarında geçmiştir. Barışın ne kadar değerli olduğunu bildiği için 'Yurtta barış, dünyada barış.' demiştir. İnsanlık tarihi hep barışı arıyor. İnsanoğlunun bilmesi gereken önemli bir şey var, barıştan daha değerli bir şey yok. Barış huzurun, adaletin, birlikte yaşamanın, düşünceleri özgürce ifade etmenin bilinen tek yoludur. Onun için hepimiz sonuna kadar barışı savunacağız" dedi.

IŞIKLAR, EŞLİĞİNDE BAŞKANLARI SELAMLADI
Işıklar'ın eşlik ettiği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kurultay öncesinde çalıştaya katılan aralarında kısa bir süre önce kardeş belediye anlaşması imzaladığımız Kırcali Belediye Başkanı Hasan Aziz ve Saraybosna Starigrad Belediye Başkanı İbrahim Hacıbayriç'in de bulunduğu Rumeli ve Balkan şehirlerinin belediye başkanlarıyla bir araya geldi.
Edinilen bilgilere göre Işıklar ve Kılıçdaroğlu, oluşturulacak heyetle Mayıs ayı içinde de bir Balkan Turuna çıkmayı planlıyor.

SEYİT TORUN İLE HÜRHABER HATIRASI
Çalıştayda Işıklar ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun bir de Hürhaber'e özel bir kare verdiler.
Haber Merkezi

YORUM YAP