Çevre dostu yatırımlar

Çevre dostu yatırımlar

16.08.2023 16:07:52

Silivri Belediyesi Alipaşa'da inşaatı tamamlanmak üzere olan Ek Hizmet Binasına Yeşil Bina Projesi kapsamında 285 m3 kapasiteli su deposu yapıyor.

Silivri Belediyesinden yapılan paylaşım ile “Alipaşa Ek Hizmet Binası Projemizin bulunduğu alana çevreci Yeşil Bina Projesi kapsamında 285 m3 kapasiteli su deposu yapım çalışmaları devam ediyor” denirken, “Su kaynaklarımızın korunması amacıyla, yapımına başlanan çevre dostu su deposundaki yağmur suları filtre edildikten sonra bina içi rezervuarlarda ve yeşil alanlarda kullanılabilecektir” açıklamasına yer verildi.
Temmuz Meclisinde proje hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Volkan Yılmaz, “Göreve geldiğimizde belediyenin birçok müdürlüğü çadırda, konteynerde ve prefabrik binalardaydı. Kimsenin aklına bu belediye binası gibi bir ek hizmet binası yapmak gelmemiş, gelse de kaynak ayırmamış. ‘Buradan bana oy gelmez, başka alanlara yöneleyim' deyip kamu hizmetinin yapıldığı alanlara yatırım yapılmamış ve projesi dahi çizilmemiş. Alipaşa'da, şu an belediyemizin hizmet verdiği bina büyüklüğünde bir ek hizmet binası inşa ediyoruz. Silivri'de artık konteynerde, prefabrik binada ne müdürlük ne de şeflik kalacak. Ek hizmet binamızın yarı incesi bitti. Şu an içerisinde ince işçilikler yapılıyor. 4 ay gibi kısa bir sürede içinde duşu, soyunma odaları, yemekhanesi, sosyal alanları, kafeteryaları ve toplantı salonları olan bir ek hizmet binasına kavuşacağız” bilgisini paylaştı.
Buket KARAHIZIR

YORUM YAP