Celalettin Yazıcı’dan gündem değerlendirmesi

Celalettin Yazıcı’dan gündem değerlendirmesi

5.01.2022 10:00:24

İBB ve Silivri Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Celalettin Yazıcı, ilçe gündemine dair konular, plan ve imar konuları ilişkin görüşlerini Ocak Meclisinde kamuoyunun takdirine sundu.

Silivri Belediye Meclisi Ocak Ayı oturumuna gündem dışı söz alan AK Parti Meclis Üyesi Celalettin Yazıcı, İBB işleyişi ile ilgili birkaç konuya parmak bastı.

YAZICI: DEĞİŞTİRMEYECEĞİMİZ ŞELER İLE İLGİLİ BİRBİRİMİZİ ÜZMEYE GEREK YOK

Yazıcı mecliste gündeme gelen genel konular ile ilgili tartışmalara değinerek, “Gündem dışı, ülke gündemi ile ilgili zaman zaman görüşler belirtiliyor bunlarda bir beis yok ama sanki çok fazla, aşırıya kaçtığı görüşündeyim. Dahil olmadığımız, katkıda bulunamadığımız, değiştiremeyeceğimiz, yorum ve polemiğe açık gelişmeler ile birbirimizi germeye, üzmeye gerek yok” şeklinde konuştu.

Bölgemizin spor adamı ve milli sporcumuzun babası Özgür Kurt'un İBB'den iş akdinin fesih konusuna değinen Yazıcı, “Savunma da şöyle “Hatayı biz yaptık ama siz de yapmıştınız” yorumu ile kendi hatanızı yok etmeye çalışıyoruz.

“BU MOBBİNG”

Biz aslında sizi savunabilirsek, siz bir mağduriyeti savunabilirseniz kişisel ve siyasi görüşlerimizden bağımsız olarak bence o zaman özlediğimiz Türkiye'ye kavuşabiliriz.  Sonuç çok açık burada 80'e yakın kişi işten çıkartılmış. Bu mobbing yani, daha önce 13 bin kişiye de yapılmış; kimi iki kesim arası işe alınmış kimi de emekliliğe ayrılmış. Silivri'de bir gerçek olarak bize dokunduğu için ele aldık” şeklinde görüşlerini ortaya koydu.

“İBB SİLİVRİ'NİN 18 UYGULAMALARINI RET EDİYOR”

İmar konuları ile ilgili değerlendirmelerini sürdüren Yazıcı, şöyle konuştu: “Silivri ile ilgili bazı önemli gördüğümüz konular var onları dile getirmek istiyorum. Şu anda Silivri'nin 18 uygulamaları İBB tarafından bekletiliyor ve ret ediliyor. Bu önemli bir şey. Gerekçesi de ihtasen Silivri Belediyesinin kendi mülkiyetine aldığı yerler var 18. Madde uygulaması kapsamında Büyükşehir belediye Encümeni Bunları Düzenleme Ortaklık Payı'ndan düşülmesi gerektiğini savunuyor.

İBB, Silivri Belediyesi'nin bir 18. Madde teklifi var bunu belli nedenden dolayı DOP'tan düşülmesi gerektiğini savunarak ret ediyor. Bununla ilgili Bakanlığın Silivri Belediyesi lehinde olumlu görüşü var.”

Başkan Volkan Yılmaz, “İBB bu görüşü istediği için biz Bakanlığa yazdık. Yoksa bizim özellikle Bakanlığa yazıp da istediğimiz bir şey değil. Tamamen problem çözme adına. Küçük yerleşim alanlarındaki sorunu çökmek adına. Herhangi bir rant da söz konusu değil. Lokal lokal çözülemeyecek sorunları çözmek adına dert edindiğimiz konular” diyerek meseleye eklemede bulundu.

Devamında Yazıcı, “Bununla ilgili ben AK Partili Encümen üyeler ile de görüşme yaptım.  “Maalesef İBB siyasi aidiyetinden dolayı daha önce çok sıkıntılı konuları geçirmesine rağmen Silivri'yi geçiremedik” yanıtını aldım. Çok basit, kimsenin itiraz edemeyeceği çok masum konular bunlar. Hükümetin, Silivri Belediyesi'nin görüşü var Encümene konunun takılması kabul edilir bir şey değil” dedi.

Volkan Yılmaz, “Garden arkasında, dar gelirli insanlarımızın yaşadığı ve şimdiye kadar çözülemeyen konular. Ret edildi. Şimdi sahiplerine satarak orada bir çözüm üretmeye çalışıyoruz. İBB'nin endişesi ne oldu bilmiyorum ama çok basit bir işlemle önemli sorunlar çözülecekti” diye ilave yaptı.

“KÖYLER İLE İLGİLİ 1/5000'LİK PLAN ÇALIŞMASINA İHTİYAÇ VAR”

Yazıcı açıklamalarının devamında, “Köyler ile ilgili bir önerge verdik; 1/5000'lik nazım imar planlarının yenilenmesi gerekiyor. Kırsal alanlarını belirlerken de muhtarlardan en sık bu talepleri aldık. İBB hazırlıyor bu planı ama biz gündeme taşırız dedik. Biz önergemizi verdik İBB Meclis Üyeleri hassasiyet gösterip, takip ederse iyi olur, bundan mutluluk duyacağız.

“SELİMPAŞA BATTI ÇIKTI PROJESİ İÇİN İBB 2 AY TARİH VERDİ”

Bir de Selimpaşa battı çıktı projesi var. Bu proje AK Parti döneminde seçimlerden önce başladı, seçimlerden sonra uzun bir süre durduruldu, sonra değiştirildi vs. İBB bununla ilgili 19/02/2022'de bitireceğiz diyor. İnşallah bitirir. İki ay sonra kullanıma açacağını bize yazılı önerge cevabında bildirdi.

“İBB DEPREM TOPLANMA ALANLARINI BİR NETLİĞE KAVUŞTURURSA İYİ OLUR”

Bir de biliyorsunuz Selimpaşa'da deprem toplanma alanları mezarlıklar. İBB'ye bunu sorduk uzun cevabında “Biz bunu bilimsel kriterlere göre yaptık, kamu, düz bir arazi olduğu, afet riski bulunmadığı, ulaşım ağlarına yakın olduğu için vs.” şeklinde bir açıklama yapıldı. Savunuyor yani mezarlıkların deprem toplanma alanı olmasını.  Sonra baktık ki mezarlıklardaki deprem toplanma alanları kaldırılmış! Yani bize resmi yazıda savunduğu uygulamayı kaldırmış. Başka yerlere deprem toplanma alanı yapmış. Aslında iyi bir şey yapmış ama verdiği yazı ile uygulaması çelişiyor. Bu konuda bir netliğe kavuşturursa durumu İBB iyi olur.

“LAKAYTLIK DEĞİLSE TAM BİR LİYAKATSİZLİK”

Bir de Selimpaşa'nın mezarlığı yok. Burada vefaat eden kişiler başka yerlere defnedilmek zorunda kalınıyor. Selimpaşa'da yaşayan buraya aidiyet duyan insanlar için bu bir hüzün. Bununla ilgili de iki yıl oldu soru önergesi vermiştik. İBB “Planlama çalışmalarımız devam ediyor” diyor ama maalesef bir çözüm yok. Planlama nasıl devam ediyorsa çok yavaş. Bu bir lakaytlık değilse tam bir liyakatsizlik. Bir an önce bu sorunun da çözülmesi gerek.

PLAN NOTUNUN GEÇMESİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR ETTİ

Konut dışı kentsel çalışma alanlarında ve sanayide yükseklik 9,50 bazı yerlerde 12,5'ydi bu çok ilkel bir plan notuydu sanayicinin fabrika ya da üretim tesisi yapmasının önünü tıkayan bir plan notuydu. Çünkü değişen ve gelişen teknolojilerde öyle makine oluyor ki 15-20 metre büyüklüğünde. Orada rant yok bir şey yok 12,5 ile kısıtlamak, bir çok sanayiciyi bir çok yatırımı buradan göndermek anlamına geliyordu ya da imarlarını kısıtlamak. Yükseklik arttırılmış oldu aynı zamanda çekme mesafeleri de büyük problemdi o da çözüme kavuştu. Plan notunun geçmesinden dolayı İBB, Belediye Başkanım, İmar Komisyonu, meclis üyeleri, çalışmada emeği bulunan herkese teşekkür ediyorum.”

 

YORUM YAP