ÇEK ÇEK YASAĞI GARİBANIN İŞİNE TAKOZ KOYDU

ÇEK ÇEK YASAĞI GARİBANIN İŞİNE TAKOZ KOYDU

26.01.2016 12:54:20

Çek çek diye adlandırılan el arabalarıyla şehir merkezinde kâğıt toplanmasına getirilen yasak, geçimini karton toplayarak sağlamaya çalışan gariban vatandaşları perişan etti.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığının çıkardığı Ambalaj Atıkları Kontrolü Yönetmeliğine göre ambalaj atıklarının yetkili olmayan kişiler tarafından çıkarılması yasaklanarak bu konuda belediyeler yetkili kılındı. Genelgede belirlenen tertip ve tedbirlere uymayanlar hakkında mevzuat hükümleri doğrultusunda cezai yaptırımlar uygulanacağı belirtildi. Edinilen bilgilere göre, ilçemiz belediyesine söz konusu kanun düzenlemesiyle ilgili gelen bir karar henüz yok.

ÇARESİZ KALDIK FERYADI
Şu günlerde Silivri'de konuya ilişkin bir yaptırım ve denetim olmasa bile hurdacılar kağıt toplayıcılarından yasal olarak serbest bırakılan tek atık olan plastikleri kabul ediyor. Yeni Mahalle Muhtarı Yavuz Alçi'ye yardım talebi için gelen dört çocuk sahibi bir anne kotika diye tabir ettikleri çek çekle çöplerden ekmeğini çıkarmaya çalıştıklarını, atık plastik hafif çektiği için kilolarca toplasalar dahi ellerine 7-8 lira gibi çok az bir kazanç geçtiğini üzüntüyle anlattı. Durumun vahimliğini, “Taş mı kaynatıp çocuklarımın önüne koyayım? Çoluğum çocuğum aç susuz mu kalsın? Perişanız.” sözleriyle ortaya koydu.
Geçim derdindeki kadın kendisi gibi kağıt toplayıcılığı işini yapan vatandaşlar için ses olurken yetkililerden bu sorunun çözümü için kararlar alınması beklentisini açıkladı.
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP