Çapan: İmar yağması yaşandı

Çapan: İmar yağması yaşandı

22.02.2013 11:41:31

Esenyurt Belediyesi’nin kurucu Belediye Başkanı Gürbüz Çapan, Selami Değirmenci ile birlikte Hürhaber Gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan Uygun’u ziyaret etti. Esenyurt’ta yaşanan son gelişmeleri ve aralarında Fİ YAPI ve UKRA İnşaat’ın UKRA City’si gibi ünlü inşaat projelerinin de aralarında bulunduğu imar sorunlarını bu ziyarette değerlendiren Çapan, yaşananları "imar yağması” olarak nitelendirirken, olayın maddi boyutlarına da dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. İBB’nin Silivri’de köylerde kümes yapan vatandaşların yapılarını hemen tespit edip yıkım yazılarını ilçe belediyelerine yolladığı değerlendirilirken, Esenyurt’ta 40 bin fazla konut inşa edilirken, AK Partili yerel iktidara ve sürece inşaat aşamasında hiçbir müdahale yapılmamasına vurguda bulundu.

ÇAPAN: HAKSIZ KAZANÇ SAĞLANDI
Son günlerde her akşam ana haber bültenlerinde yer alan ve maket üzerinden satın aldıkları dairelerin ortada olmadığını, dolandırıldıklarını haykıran vatandaşların yaşadıklarına rakamlar üzerinden dikkat çeken Çapan, Esenyurt’ta mühürlenen inşaatlar, ilgili belediye ile yüklenici arasında sağlanan haksız kazancın boyutlarını şöyle özetledi: "Yürürlükteki uygulamalara göre 1.959.976 m2 olması gereken toplam inşaat alanı belediyeler tarafından inşaat yapanlara verilen ruhsatlarda 4.942.139 m2 olarak onaylanmış ve bu projelerde 2.982.163 m2 haksız kazanç sağlanmıştır.
Bu tutarlara inşaat ruhsatı olmayan ve inşaat ruhsatı olmadan inşaata ve dolayısı ile satışa başlayan projeler ve projeleri hakkında bilgi alınamadan yapılmış ve yapılmakta olan 5-6 proje dahil edilmemiştir. Benzer projelerde arsa katkısı 700 TL/ m2 olduğu göz önüne alınırsa yüklenici ile ruhsatı onaylanan kurum arasında yaratılan kaynak;
2.982.163 m2 x 700 TL = 2.087.535.100 TL
Fazladan inşa edilen alanların satışından dolayı yüklenicinin fazladan elde ettiği kazanç ise:
2.982.163 m2 x 500 TL = 1.491.081.500 TL
Toplam haksız kazanç ise
1.966.272.857 $”
Haber Merkezi

YORUM YAP