Çalışkan: Silivri’nin parası Silivri’de kalsın

Çalışkan: Silivri’nin parası Silivri’de kalsın

27.07.2018 10:09:33

Hürhaber'e Sanayi Sitesinin gündemini değerlendiren İşletme Kooperatifi Başkanı Ercan Çalışkan, Silivrililere önemli bir çağrıda bulundu.

Gözlemlediği bir olaya açıklamalarını dayandıran Çalışkan, şu değerlendirmeleri paylaştı:

ÇALIŞKAN: SİLİVRİ'NİN PARASI DIŞARIYA GİDİYOR
“Geçtiğimiz günler bir arkadaş elinde davetiyeler ile Sanayiye geldi ve düğününe davet ettiği pek çok esnafımızı. Sohbet arasında da aracını bizim sanayiye değil de Çorlu'ya servise götürdüğünü ifade etti. İki konu arasında nasıl bir bağlantı var Silivri açısından dikkatle incelememiz lazım. Düğünde, cenazede birlikteyiz, aynı apartman ve sokakta oturuyoruz ama işimizi, hizmet alımımızı başka yerlerde yapıyoruz, Silivri'nin parası dışarıya gidiyor. Oysa buradaki esnafa gelse o da arkadaşının düğününe daha moralli gidecek, çarşıdaki lokantada daha sık ailesiyle yemek yiyecek, çay içecek vs…

“BİR ESNAFA KIZIP, 700'ÜNE HAKSIZLIK YAPMAYALIM”
Sanayimizde 700'e yakın esnaf var. Biriyle yaşanan olumsuzluğu hepsine mal etmek çok büyük haksızlık. Kaldı ki aramızdaki anlaşmazlıkları da karşılıklı çözebilmeyi öğrenmeliyiz. Esnafımız daha çok iş imkânı yakaladığında kendini geliştirmesinin önü de hızlı bir şekilde açılacaktır” dedi.

“NÜFUS ARTIYOR, SANAYİDE İŞ YERİ SAYISI ARTMIYOR, İŞ POTANSİYELİ YÜKSELMİYOR”
Silivri'de nüfusun arttığını ancak sanayide iş yeri sayısında bir artış olmadığı gibi iş potansiyelinde de yükseliş olmadığını belirten Çalışkan, “Silivri'nin parasını Silivri'nin içinde tutmanın koşullarını zorlamalıyız, bunun sınırlarını genişletmeliyiz” dedi.

“ÇORLU SANAYİSİNDEKİ PEK ÇOK USTA SİLİVRİ'DEN”
Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı ve yönetimi olarak bu hususta üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını vurgulayan Çalışkan, “Çorlu sanayisine gidin oradaki pek çok ustanın Silivri'den gitmiş olduğunu görürsünüz.

“SERVİSLERİN GARANTİ KAPSAMINDA ‘KULLANIM HATALARINI' İYİ HESAP EDİN”
‘Servisler garanti veriyor' sözünü de gerekçe olarak çok duyuyorum. Servise ödenen paralar ile gerçekte o garantilerin geçerli olduğu alanları vatandaşımızın iyi düşünmesini istiyorum. Garanti diye önümüze sürülen ama en ufak bir sorunda bile “Kullanım hatası” gerekçesiyle yüzleşmek ve kabullenmek durumunda nasıl kalındığını doğru değerlendirin. Sıfır parayla garanti kapsamında yapılan işlem bu kadar yıl işin içindeyim görmedim.
“SERVİSLER DE TAMİRCİLER GİBİ TİCARİ İŞLETMELER; KAR AMACI GÜDERLER”
Servisler de tamirciler gibi ticari birer işletme. Asla kar etmeden size bir iş yapmazlar. Silivri'de Toyota servisi vardı orada çalışan üç arkadaş da bugün sanayide kendi dükkânlarında orada verdikleri hizmeti sunmaya devam ediyor; bir de böyle düşünün” şeklinde konuştu.
Piyasaların durumuna işaret eden Çalışkan, “İş yok, para yok” sözünü sıklıkla duyduğumuz şu dönemde var olan imkanların iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Buradan kalkıp Çorlu'ya ya da İstanbul'a gitmek başlı başına bir maliyet zaten.

“BÜYÜK ÜCRET FARKLILIKLARIN MANTIKLI BİR AÇIKLAMASI MUTLAKA VARDIR”
Bir hizmet için verilen fiyatlar arasında çok büyük fark varsa arkasında mutlaka geçerli bir sebep de bulunuyordur. Şöyle ki; bir parçanın orijinali, yan sanayisi olduğu gibi hurdaya çıkan araçların değerlendirilmesi gibi olasılıklar da işletilebiliyor.

“SİLİVRİ'DE ÇALIŞTIĞIMIZ GİBİ BURADA DA HARCAMAYA GAYRET GÖSTERMELİYİZ”
Bizim esas gözetmemiz gereken kıstas; Silivri'de çalıştığımız, ürettiğimiz gibi burada harcamak, ihtiyaçlarımızı buradan karşılamak olmalı. Kendi iç dinamiklerimizi güçlü tutarsak, kısa mesafede bizlere dönüşleri daha iyi olur, sürdürülebilir, sağlıklı bir ilçe ekonomisi inşa etme yolunda güzel adımlar atarız” ifadeleriyle önerilerini sıraladı.

“SİLİVRİ'DE YAŞAMAK ORTAK ÇABAMIZ İLE DAHA DA GÜZEL OLABİLİR”
“İhtiyacımız olan çareleri, çözümleri kendi içimizde bulmalıyız. Vatandaş ile esnaf arasında hizmet alım anlaşmazlıklarında ya da iletişim kurma konusunda köprü olmaya gönüllüyüz. Müşteri memnuniyetini sağlamak adına esnafımıza da vatandaşımıza da her türlü desteği vermeye hazırız. Bunun için varız” diye konuşan Çalışkan, esnafın bir kent ekonomisinin can damarları olduğunu vurgularken “Silivri'de yaşamayı güzel kılmak hepimizin ortak arzusu ve çabasıyla daha kolay ve keyifli olacak. Yeter ki buna inanalım ve bu doğrultuda harekete geçelim” çağrısıyla açıklamalarını tamamladı.

Haber:
Sevginar SALİ

YORUM YAP