Çalışkan’dan Bulgaristan temasları

Çalışkan’dan Bulgaristan temasları

4.10.2023 11:23:52

HÖH İl Başkanlığının daveti ile Koca Yusuf Anısına Şumen'de düzenlenen güreşlere katılan Silivri Bulgaristan Göçmenleri Dernek Başkanı Ercan Çalışkan, 29 Ekim'de yapılacak yerel seçimlerde aday ve vatandaşlara destek için hazırlık yaptıklarını söyledi.

Silivri Bulgaristan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Dernek Başkanı Ercan Çalışkan, hafta sonu Koca Yusuf Anısına Şumen'de düzenlenen güreşlere katıldı.
Hak ve Özgürlükler Hareketi Şumen İl Başkanlığı tarafından düzenlenen anma etkinlikleri ve güreşler Aysel Rufad'ın evsahipliğinde düzenlenirken, programa HÖH Başkanı Mustafa Karadayı, Burgaz Başkonsolosu, HÖH Genel Başkan Yardımcıları, İl Başkanları, Milletvekilleri, Belediye Başkan ve Adayları, Meclis Adayları, Muhtar Adayları ve vatandaşlar katıldı.
Er meydanındaki kıyasıya rekabet öncesinde protokol üyeleri Koca Yusuf Anıtını ziyaret ettiler.
Şumen er meydanında Silivri Bulgaristan Göçmenleri Derneği üyesi de olan milli sporcumuz İsmet Karabulut da mücadelesiyle izleyicilere keyifli anlar yaşatan güreşçiler arasındaydı.
ÇALIŞKAN: ANLAMLI BİR ORGANİZASYONDU
Şumen ziyaretini Hürhaber'e değerlendiren Silivri Bulgaristan Göçmenleri Dernek Başkanı Ercan Çalışkan, “HÖH Şumen İl Başkanı ve 29 Ekim'de gerçekleştirilecek seçimlerde Novi Pazar Belediye Başkan Adayı Aysel Rufad'ın daveti ile hafta sonu Koca Yusuf Anısına doğup, yetiştiği topraklardaki anma etkinlikleri ve güreşlere katılım gösterdik. Ata sporumuz güreşlerin Bulgaristan'da devam etmesi ve yaşatılması adına çok anlamlı bir organizasyon aynı zamanda geçmişteki değerlerimizi günümüze taşımak ve gelecek nesillere aktarmak adına ortaya konan gayrete bizler de ortak olduk.
29 EKİM YEREL SEÇİMLERİNE YÖNELİK HAZIRLIK VE DEĞERLENDİRME
Etkinlik ve dostlarımız ile hasret gidermemiz her zaman olduğu gibi çok güzeldi. Bunun ötesinde ise Bulgaristan bu kez yerel seçim heyecanı içinde. 29 Ekim'de yapılacak yerel seçimlerde HÖH'ün birçok belediye başkanı, meclis üyesi ve muhtarı seçilme şansı yakalamak için şimdiden çalışmalarına başladı bile. Bu seçimler için yurt dışında hiçbir yerde ve tabi ki Türkiye'de de genel seçimlerdeki gibi sandık kurumayacak. Şu an askıda olan seçmen listelerini kontrol ederek adı bulunanlar oy kullanmak için Bulgaristan'a gitmeyi planlıyorsa derneğimiz ile irtibata geçsin lütfen. Hep birlikte bir değerlendirme yaparak, ulaşım konusunda yapabileceklerimizi istişare edip, Bulgaristan seçimlerinde HÖH adaylarına destek sunmak için elimizden geleni yapmaya çalışacağız” dedi.
Sevginar Sali

YORUM YAP