Çakır’dan Sevgililer Günü uyarısı geldi...

Çakır’dan Sevgililer Günü uyarısı geldi...

13.02.2018 13:07:47

14 Şubat Sevgililer Günü'ne sayılı günler kala çiftler birbirlerine hediye almanın telaşına düşerken Hayvan Hakları Konfederasyonu Temsilcisi Silivri Hayvan Hakları Derneği Başkanı Şükran Sunç Çakır, alınacak hediyelerin kedi ve köpek gibi canlılar olmaması gerektiğini belirtti.

Hayvan Hakları Konfederasyonu Temsilcisi Silivri Hayvan Hakları Derneği Başkanı Şükran Sunç Çakır, Sevgililer Günü'nde hediye olarak alınan köpek ve kedilerin bir süre sonra sokağa atıldığını belirterek, “Sevgilinize Hediye Olarak Sevgi ve Sadakat Verin, Onları Değil” sloganıyla yaklaşan özel günde hayvan hediye edilmemesi için uyarıda bulundu.

“SATIN ALMAYIN, SAHİPLENİN”
Çakır, “Her yıl yüzlerce evcil hayvan hediye olarak satın alınıyor ve sonra terk ediliyor. Neticede ya sokaklarda perişan bir halde yaşam savaşı vermek zorunda kalıyorlar ya şiddet, kötü muamele ve istismara maruz kalıyorlar ya da çoğu ölüm kampından farksız barınaklarda adeta zorlukla yaşamaya mahkûm oluyorlar. Bu günaha ortak olmayın. Şayet bir canın sorumluluğunu taşıyabileceğinize inanıyorsanız, petshoplardan almak yerine barınaklardan sahiplenin. Bu Sevgiler Günü'nde sevginiz için bir can kurtarmış olun.” dedi.
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP