Bursa Bilim Şenliği’ne Silivri’den katılım

Bursa Bilim Şenliği’ne Silivri’den katılım

31.01.2017 12:22:17

İlçemiz öğretmenlerinden İlker Bayrak ve Gülden Bayrak, STEM Yaratıcılık ve Uzay Atölyesi isimli çalışmalarıyla Bursa Bilim Şenliği'ne katılacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Bilim ve Teknoloji Merkezi tarafından, Türk Hava Yolları İsim Sponsorluğunda ve BEBKA destekleri ile 4-5-6-7 Mayıs 2017 tarihlerinde TÜYAP Fuar Merkezi'nde düzenlenecek olan Türk Hava Yolları Bursa Bilim Şenliği'nde ilçemiz öğretmenlerinden İlker Bayrak ve Gülden Bayrak bir atölye çalışması gerçekleştirecek. Bursa Bilim Şenliği'nin bu yılki konsepti “Enerji Verimliliği ” olarak belirlenmiştir. Bu konsept başta olmak üzere bilim ve teknoloji alanında projelerin, atölye çalışmalarının, bilim gösterilerinin ve konferansların gerçekleştirileceği Bursa Bilim Şenliği bu yıl ilk kez TÜYAP Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Projelerle sık sık gündeme gelen İlker Bayrak ve Gülden Bayrak; STEM Yaratıcılık ve Uzay Atölyesi isimli çalışmalarıyla Bursa Bilim Şenliği'nde olacak. Bu yıl atölye çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyleyen Türkçe Öğretmeni İlker BAYRAK: “Bu yıl STEM uygulamalarına ağırlık vereceğim. Eğitimde Teknoloji kullanımı zaten ilgi alanıma giriyor, buna biraz farklı teknolojileri de entegre etmeliyiz. Bursa Bilim Şenliği Organizasyonunu yapan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi Yöneticisi Sayın Konuray Aydıner'den bir davet aldık. Bilim Şenliği Türkiye çapında büyük bir organizasyon... Şenlikte Proje Yarışması, Atölye Çalışmaları Bilim Gösterileri, Firma Simülatörleri, Robot Şenliği, Model Uçak Yarışması, Bilim Konferansları etkinlikleri düzenlenecek. Ayrıca Atölye çalışmaları ile Guinness rekorlar kitabına bir başvuruda bulunulacak. Böyle organizasyonlara ihtiyacımız var. Hem davetlerinden ötürü, hem de bu güzel organizasyondan ötürü Bursa Büyükşehir Belediyesi'ni ve organizasyona emek veren herkesi kutluyorum. Teşekkür ediyorum.” dedi.
Geçtiğimiz yıl Türk Hava Yolları Bursa Bilim Şenliği kapsamında 3 günde toplamda 230.000 ziyaretçi etkinliklere katılım göstermiştir. Yapılan atölye çalışmalarında bir Türkiye rekoru kırılarak 72.882 atölye çalışması gerçekleştirilmiştir. Bursa Bilim Şenliği'17 Proje Yarışması ana konsepti “Enerji Verimliliği ” olarak belirlenmiştir. Proje yarışmasına başvuru yapacak olan projelerin de bu konsept dahilinde çalışmalarını yürütmeleri beklenmektedir.
Proje yarışmasının amacı ülkemize bilimi sevdirmek, bu konuda bir farkındalık yaratmak, alışkanlık kazandırmak ve analitik düşünce yapısına sahip geleceğin bilim insanlarının yetişmesine katkı sağlayarak toplumda araştırma, buluş yapma heyecanı oluşturmaktır.
Bursa Bilim Şenliği proje yarışması kapsamında bugüne kadar toplamda 167.000 TL ödül proje sahiplerini bulmuştur. Proje finalistleri arasından bazı projeler NASA ve Microsoft gibi uluslararası kurumlar tarafından da değerlendirilmiştir.

Haber Merkezi

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki EBA
Sonraki » YEMEZLER

YORUM YAP