Bulgaristan genel seçimleri hakkında duyuru

Bulgaristan genel seçimleri hakkında duyuru

5.02.2021 18:40:29

Silivri Bulgaristan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği, çift vatandaşlara Bulgaristan genel seçimleri hakkında duyuruda bulundu.

Silivri Bulgaristan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği, çift vatandaşlara Bulgaristan genel seçimleri hakkında şu duyuruda bulundu: “ 4 Nisan 2021 tarihinde yapılacak Bulgaristan Genel Seçimlerinde Silivri'deki çift vatandaş hemşerilerimiz Tekirdağ Kapaklı kurulacak Seçim Sandığında oy kullanabilecekler.

Bulgaristan Cumhuriyeti'nin aldığı ve son seçimde de uygulanan karar gereği önceden başvurmayanlar, seçim listelerinde ismi yer almayanlar, sandık başkanının önünde kendi el yazısı ile dilekçe doldurmak zorunda.

Seçim günü oluşacak yığılmayı önlemek ve daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda maksimum sayıda oy kullanmak için olabildiğince çok sayıda dilekçe doldurulması ve ilgili makamlara teslimi gerekmekte.

Dilekçelerinizi en geç 7 Mart'a kadar derneğimize ulaştırmanız gerekmekte.  Ayrıca, Bulgaristan Yüksek Seçim Kurulu www.cik.bg internet sayfasından da elektronik ortamda başvuru yapabilirsiniz.

Bulgaristan Konsolosluğu ile işbirliği içerisinde ve yerel yöneticilerimizin bilgisi ve desteği dahilinde bu zor salgın şartlarında seçimi en iyi şekilde organize edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Bundan sonra iki ülke yetkilileri ile yapacağımız toplantılarda, alınan kararları ve haberleri camiamızla paylaşacağız.”

YORUM YAP