“Bizde eser de hizmet de bitmez derken şaka yapmıyorduk”

“Bizde eser de hizmet de bitmez derken şaka yapmıyorduk”

20.03.2024 16:36:46

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Enes Eminoğlu'nun katılımıyla Selimpaşa'da Hüseyin Nihal Atsız Kütüphane ve Etüt Merkezinin açılışında konuşan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz,” 5 yıl önce sizlere Silivri halkına verdiğimiz, taahhüt ettiğimiz sözlerin, hizmetlerin çok daha fazlasını başarmış olmanın huzurlarıyla, alnımız ak, başımız dik bir şekilde huzurlarınızdayız” dedi ve eser ile hizmet üretme kararlılıklarının süreceğini vurguladı.
Selimpaşa'da, Hüseyin Nihal Atsız Kütüphane ve Etüt Merkezinin açılışı geçtiğimiz günler Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Enes Eminoğlu'nun katılımı ile Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz tarafından öğrenciler ve vatandaşlarımızın katılımıyla gerçekleştirildi.
YILMAZ: ÇOK MEMNUN KALACAĞINIZ BİR TESİS
Ramazan ve 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109. Yıl dönümünü kaydederek sözlerine başlayan Başkan Volkan Yılmaz, “Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz tesis gençlerimizi ama genel anlamda da okumayı, araştırmayı, kendisini geliştirmeyi seven Silivri'nin, Selimpaşa'nın değerli insanlarının çok memnun olacakları bir alan olacağından hiç şüpheniz olmasın.
“H. NİHAL ATSIZ'I RAHMETLE, MİNNETLE, ŞÜKRANLA YAD EDİYORUM”
Selimpaşa Mahallesi Hüseyin Nihal Atsız Kütüphanesi ve Etüt Merkezimizin açılışında sizlerle olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade ediyor ve “Eğitim bir milletin geleceğini belirleyen en önemli unsurlardan biridir. Milletleri yücelten ve yükselten şey eğitim ile meydana gelir. Milletleri yükselten şey ise milli hedeflerdir. Milli mefkuresi olmayan milletler gerilemeye ve hiç değilse yerinde saymaya mahkumdurlar. Milli amacı olmayan milletler, uygarlık sahnesinde yükselmiş olsalar bile başka milletlerin gölgesi altında kalmaktan da kurtulamazlar.” Size aktardığım bu satırlar Selimpaşa'daki kütüphane ve etüt merkezine adını vermiş olduğumuz tarihçi Hüseyin Nihal Atsız'a ait… Ömrünün büyük bir bölümünde öğretmenlik yapmış, ülkemize çok değerli bilim insanları, tarihçiler, yöneticiler yetiştirmiş ve döneminin eğitim ve düşünce hayatına damgasını vuran bir kişilik olmuş. Bir başka deyişiyle de “Tarihimiz, kültürümüz, benliğimiz, Tanrı dağlarından Altaylara, Altaylardan Sibirya'ya, Balkanlara, Batı Avrupa'ya, Orta Doğu'ya kadar uyanışın temsilcisi olmuştur”. Türk milletine hizmetlerinden dolayı Hüseyin Nihal Atsız beyefendiyi rahmetle, minnetle, şükranla huzurlarınızda yad etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.
“VERDİĞİMİZ SÖZLERİN, FAZLASINI BAŞARMIŞ OLMANIN HUZURLARIYLA, ALNIMIZ AK, BAŞIMIZ DİK KARŞINIZDAYIZ”
Başkan Bey açıklamalarına şöyle devam etti: “Gel arkadaş gel seninle az dertleşelim. Okuyarak hayat denen koca kitabı, gönüldeki yaraları biraz değişelim” diye sesleniyor Hüseyin Nihal Atsız. Şairane bir ustalıkla hayatı okunup anlaşılması gereken bir kitaba benzetirken, gönlünde açılan yaralara dertlere vurgu yapıyor. Silivri Belediye Başkanı olarak benim de gönül yaram daha önceki yönetim döneminde ihmal edilmiş, eserden hizmetten mahrum bırakılmış, adeta unutulmuş, yok sayılmış Silivri'miz. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren ihmalini düzeltmek için gece gündüz çalıştık. Yine de çalışmaya devam ediyoruz. Gönülden bağlı olduğumuz şehrimize hemşehrilerimize hizmet etmenin de manevi gururunu sizlerle birlikte yaşıyoruz. Cenabı Allah'a hamd-ü senalar olsun ki bugün 5 yıl önce sizlere Silivri halkına verdiğimiz, taahhüt ettiğimiz sözlerin, hizmetlerin çok daha fazlasını başarmış olmanın huzurlarıyla, alnımız ak, başımız dik bir şekilde huzurlarınızdayız, sizlerle birlikteyiz.”
“GENÇLER İÇİN BU PROJELERİ BİR BİR HAYATA GEÇİRDİK”
“5 yıllık görev süremiz boyunca sevdalısı olduğumuz ve gururunu taşıdığımız Silivri'mize üretken belediyecilik anlayışıyla yaptığımız hizmetlerle, her alanda ve her anlamda değer katabilmenin mücadelesini verirken gençlerimize, biraz önce konuşan Semanur kardeşime ve onun arkadaşlarına, çok önemli pasajlar açtık” diyen Başkan Volkan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Onlara her aşamada nasihatler ettik, anlamak için empati yaptık. Onlarla diyalog halinde olduk, ihtiyaçlarını tespit ettik. Onlardan gelen talepleri dinledik. Projelerimizi hazırladık ve onlar için bu projeleri bir bir hayata geçirdik. Bugün de bir tanesini daha hep birlikte hayata geçiriyoruz.
“GENÇLERİMİZ, TESİSİN DE HİZMETLERİN DE EN İYİSİNE LAYIK”
Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyeti, geleceğimizi emanet ettiği gençlerimiz, tesisin de hizmetlerin de en iyisine, en kalitesine, en fazlasına layık. Profesyonel spor tesislerimizden burs desteğine, kurslarımızdan kütüphanelere saymakla bitiremeyeceğimiz tesislerimizi ve hizmetlerimizi siz gençlerimizle buluşturduk.
“16. KÜTÜPHANEMİZİ SİZLERLE BULUŞTURUYORUZ”
12'si köy okulu olmak üzere Ömer Seyfettin Kütüphanesi, Barış Manço Çocuk Kütüphanesi, Vega Etkin Kütüphanesi ve Halk Kütüphanemizle 16. Kütüphaneyi bugün açmış ve sizlerin hizmetine sunmuş durumdayız.
Bunun yanı sıra ek hizmet binamızda yapımı süren 50.000 kitaplı olacak olan 2.350 metrekareye tekabül eden Ziya Gökalp Kütüphanesi ve Etüt Merkezimizde Kültür Bakanlığımızla koordineli bir şekilde açılışı için gün sayıyoruz.”
“BİZDE ESER, HİZMET BİTMEZ DERKEN ŞAKA YAPMIYORDUK”
“Taşındığımız kaymakamlık binasını da gençlerin, kitapseverlerin hizmetine 7/24, 50.000 kitaplı bir şehir Kütüphanesi olarak sunacağız. Evet, bizde eser, hizmet bitmez derken şaka yapmıyorduk” diyen Başkan Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti: “Sosyal ve üretken belediyecilik anlayışımızla daha çok kütüphane, etüt merkezi, bilim ve teknoloji merkezini de sizlerle buluşturmayı vazgeçilmez bir görev olarak addediyor, bunun için var gücümüzle çalışıyoruz. Şehrimizde yaşayan çocuklarımızın, annelere hanımefendilere bir sözümüz vardı. ‘Sekizinci sınıfı bitiren her çocuğumuz bir yabancı dil konuşabilecek' demiştik. Bir spor dalında lisanslı sporcu olacak ve bir sanat dalıyla ilgilenecek, enstrüman çalacak ve de bunların hepsini Silivri Belediyesi olarak biz ücretsiz yapacağız sözünü vermiştik.”
Başkan Bey sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün avlusunda bulunduğumuz uzun yıllar atıl bir şekilde kalan eski tarihi belediye binamız Fenerbahçe Üniversitesi ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde tahliye edilerek, Nişantaşı Üniversitesi'nin sponsorluğunda, üniversitenin burada hiçbir ticari faaliyeti yok bu amaca uygun olarak eğitim faaliyetlerine başladı. Nişantaşı Üniversitesi burada yapılan bütün eğitimlerin, doğalgazın, suyun, elektriğin her türlü giderin sponsoru ve Silivri'deki gençlere hizmet ediyor. Levent Uysal'a, mütevelli heyeti başkanıma da huzurlarınızda teşekkür ediyorum.”
“10 YILDA BENDEN ÖNCEKİ YÖNETİMİN YAPTIĞI BİR TANE KÜTÜPHANE GÖSTEREMEZSİNİZ”
“Bakın burada keman, piyano, mandolin, saz, her türlü eğitim alınıyor, drama dalında nota, şan, solfej kursları hiçbir ücret ödenmeden çocuklarımıza Selimpaşa'da, Silivri'de yaşayan insanlarımızın kültürüne katkı sunuluyor. Hemen yanı başımızda bir mahalle evimiz var. Onun üstünde bir nikah salonumuz. Atıl duran bir binayı da bilgisayarlarla donattık. 5.000 kitap var önümüzdeki dönemde bir 5.000 kitap daha gelecek ve en önemlisi de etüt merkezi imkanı oluşturduk burada” diyen Yılmaz, “Hanımefendiler, çocuklarınız okuldan çıktıktan sonra eve gelmeyecekler. Sırt çantalarıyla kütüphanemize gelecekler. Derslerini çayın, kahvenin, çorbanın ikram edildiği etüt merkezimizde çalışacaklar. Ondan sonra kafeteryada bir bardak çayını, kahvesini içtikten sonra da evlere derslerini bitirmiş bir şekilde gelecekler. 10 yılda benden önceki yönetimin yaptığı bir tane kütüphane gösteremezsiniz. Yok yapmamışlar, kafa yormamışlar, dinlememişler, anlamamışlar, empati yapmamışlar. Gençlere yol göstermemişler, gençlerle ilgilenmemişler” şeklinde konuştu.
Silivri Belediyesinin 200 çocuğa hizmet verdiği, 40 para almadığı, Bulut Hocam burada kendisine teşekkür ediyorum, öğle yemeklerinin Silivri Belediyesi tarafından çocuklarımıza ikram edildiği 200 çarpı 75.000 TL, 15 Milyon bir paradan Silivri'de yaşayan vatandaşlarımızın kurtarıldığı bir hizmeti de var. Geçen sene de ilk yıl açılmasına rağmen Silivri'de dershaneler arasında başarılı oranı en yüksek olan, bir dershaneye de sahibiz. Yabancı dil okulumuz da var. O da ücretsiz.
“ONLARI MUASIR MEDENİYETLER ÜZERİNE BİZİ SIÇRATACAK GENÇLİK OLARAK GÖRMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Biz çocuklarımızı korumaya kollamaya ama aynı zamanda Türkiye'nin en büyük şansı ya da en büyük handikabı olabilecek genç nüfusumuzu eğitmeye, muasır medeniyetler üzerine bizi sıçratacak gençlik olarak görmeye devam edeceğiz ve bunu lafla yapmayacağız. Kuru söylemlerle, vaatlerle yapmayacağız. Arkanızda gördüğünüz kütüphaneleri açarak yapacağız. Onlara yatırım esasında ülkenin geleceğe yatırımı.
Spor Bakanlığımızla, Sportoto iş birliğinde yapmış olduğumuz bir spor adamız var. 45 dönümde Silivri Belediyesi Sportoto ve Gençlik Spor Genel Müdürlüğümüzde ortaklaşa bir proje yürütüyoruz. Spor adasının içerisinde 3 tane halı saha, 2 tane basketbol sahası, 2 tane tenis kortu, 2 tane voleybol sahası, okçuluk tesisleri, bir tane amatör profesyonel maçların oynanacağı 700 kişilik kapasiteli kapalı tribünü olan, soyunma odalarına sahip bir stat… Ama her şeyden önemlisi 7.250 m kapalı alana sahip bir kapalı spor salonu, içinde 1.250 tribününün maçların oynanacağı bir tesis. Bunlardan ayrı eğitimcilerin soyunma odaları, eğitim odaları, 250 metreden oluşan 10 adet içerisinde tekvandodan pilatese, boksa, güreşe, her türlü bireysel takım sporlarının yapılabileceği salonlar ama her şeyden önemlisi İstanbul'da ikincisi gerçekleşecek bir spor lisesini de bu salonumuzun içine katarak Silivri'ye hediye edeceğiz. Onun için Sayın Bakan Yardımcılığına bizlere vermiş oldukları destekler için Sayın Bakanımıza ve bütün Bakanlık çalışanlarına huzurlarınızda hem teşekkür ediyor hem de güçlü bir alkış istiyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar.
“SİLİVRİ'DE HANGİ HİZMETLERİN, ESERLERİN YAPILDIĞINDAN YA HABERLERİ YOK YA DA BOŞ KONUŞMAYI SEVİYORLAR”
Yüzme havuzu olmayan tek ilçeydik yaptık. Spor Bakanlığımızın desteği vardı, beraberce yaptık. Gençlik Merkezi olmayan ilçeyiz, Kültür Merkezi olmayan ilçeyiz ama geçtiğimiz günlerde hem Gençlik Merkezimizin hem de Kültür Merkezimizin de temelini attık. Biliyorsunuz her ne kadar adayım diye ortaya çıkanlar olup “Gençlik Merkezi yapacağız, Kültür Merkezi yapacağız” deseler de. Yapılan bir şeyi bir daha nasıl yapacaksınız onu birçok merak ediyorum. Silivri'de nelerin olduğundan, Silivri'de hangi hizmetlerin, eserlerin yapıldığından ya haberleri yok ya da boş konuşmayı seviyorlar. Ama bizim boş konuşacak, hele hele boş laflara cevap verecek hiç mi hiç zamanımız yok. Biz yola koyulduk, yola revan olduk. Menzile doğru hedefe doğru Gazi'nin ifadesiyle ve Sayın Cumhurbaşkanımızın Türkiye'nin, Cumhuriyetimizin ikinci 100 yılını “Türkiye Yüzyılı” yapma ülküsü ile hedeflerimize emin adımlarla, sizlerle el ele, kol kola gönül gölüne yürüyoruz, yürümeye de devam edeceğiz.
“BU HİZMETLER SÜRECEK”
Genç kardeşlerime, kitapseverlere, araştırmacılara yaptığımız etüt merkezinin kütüphanemizin hayırlı olmasını diliyorum. Selimpaşa'yla kalmayacak, Büyük Çavuşlu açıyoruz ama ondan sonra Çanta, Gümüşyaka, Değirmenköy, Kavaklı, Ortaköy sırasıyla büyüklerden başlayıp en küçük mahallelerimize kadar bu hizmetlerin süreceğini ifade ediyor, hepinizi sağlık, sıhhat, afiyet temennileriyle Allah'a emanet ediyorum. Sağlıcakla kalın.”

Buket Karahızır

YORUM YAP