Sevginar Sali

Biz neye denk geldik böyle!?

Mayıs Meclisinin ikinci oturumunda Millet Bahçesi çalışmalarının başladığını müjdeleyen Başkan Volkan Yılmaz, Silivri Fetih Cami Rekonstrüksiyonu, Fetih Cami Sarnıcı ve Minaresi Restorasyonu ile Geçici Cami Mimarisi Projesi hakkında bilgi vermeye girişmeden önce ilçemize kazandırdığı yatırımların ne denli ciddi bir emek, mücadelenin sonucunda gerçekleştiğini ima eder etmez kendini sonrası için adeta frenledi. Silivri'ye ayrıca bu dönem kazandırılan yığınla Hükümet Yatırımının öyle “Armut piş, ağzıma düş” anlayışıyla değil ısrarlı takibin ve emeğin neticesinde mümkün olabildiğini üslubu ile ifade etti esasen. O kadar kısa sürede bu denli çok yatırıma kavuşunca biz doğal olarak Ankara'da imkanlar Başkanımızın ayakları altına kolayca, hatta kendiliğinden seriliyor izlenimine kapılmayıp da ne yapalım!? Kendisi ne yoruluyor, ne şikayet ediyor, ne bir bahanenin gölgesinde soluklanıyor!

Tabi bir de özel uzmanlık alanı var mutlaka belirmemiz gereken… Nerede düğüm olmuş bir işimiz, ötelene ötelene kangren haline gelmiş bir meselemiz var bodoslama dalar hiç af etmez. Gördün girdiğin yer bataklık çırpınma, bekle gelip biri kurtarır derler! Yok! İçinden çıkmakla yetinmez bataklığı kurutana kadar uğraşır.

‘Bataklığı kurutmak için' verdiği çabayla yaklaşır ‘yoldaki su birikintisine' de. Hiç küçük işimiz yok hepsi çok önemli yaklaşımını hak ediyor Başkanımızın nazarında.

İhtiyacı karşılayacak hizmeti yapmakla da hizmet aşkı kanmaz, illa estetik olacak.

Üç yıl önce Silivri'de ürettiği yerli tohumları çiftçilerimize sunan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, şimdi İBB'nin, Bakanlığın fide dağıtım törenlerine katılıyor Silivri'de ve bundan duyduğu mutluluğu belirtip, gururunu kendine saklıyor!

Düşünüp yazarken bile yoruldum valla! Bilmiyorum ki biz neye denk geldik  böyle…

Nazım Hikmet'in Abidin Dino'ya “Bana mutluluğun resmini yapabilir misin?” diye soruşu geldi aklıma…

Cuma günü mecliste oybirliği ile alınan kararlardan sonra, Cumartesi günü Çiftçiler Günündeki iştiraklerin özde işbirliğiyle bir kez daha Silivri adına mutlu oldum… Resmini çizemem ama tarifi yaşadıklarımız gibi bir şey kuşku kalmadı…

SİLİVRİ'NİN DODURKA ŞANSI

Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Tamer Dodurka'ya iki satır ayırmak istiyorum bugün. Akademisyenliği eğitim kurumu ve kuramları dışında gündelik hayat, yaşadığı yerin değerlerine bu denli etkili şekilde yerleştirme kabiliyeti karşısına saygı ile eğiliyorum. Gerek göçmenler ile ilgili çıkışı, gerekse son 14 Mayıs Çiftçiler Günündeki vurgulamaları Silivri'nin bu dönem sahip olduğu şanslar arasındaki tahtını sarsılmaz biçimde muhafaza ediyor. İyi ki varsınız, sizin gibiler çok olsun hocam...

KAFTANCIOĞLU DEĞİL, ADALET MESELESİ!

Yargının CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile ilgili vermiş olduğu kararın üzerimdeki etkisini yazayım, ilgilileri istediğini düşünsün.

Hakkında belli rezervleri olan biriyken haksızlığa uğradığını düşündüğüm için hepsini bir kenara bıraktım. Cezaları geçtim de siyasi yasak nedir Allah aşkına!? Demokratik kaideleri ayaklar altına almanız yetmiyorsa CHP'ye puan kazandırma konusunda daha iyisini kendileri bile yapamazdı; bravo AK Parti!

“AK Parti'nin değil yargının kararı” diyenler çıkar... Hükümet ettiğiniz ülkede yargı böyle kararlar ile iktidarınız hiçbir muhalifinizin yapamadığı ölçüde sarsıyorsa meseleyi en çok düşünmesi gereken AK Parti'dir.

Demokrasi ve adaletten verilen tavizler keşke sadece iktidarları sarsmakla kalsa toplum olarak da bizleri hak etmediğimiz gerilere taşıyor.

Hepimiz kaybediyoruz anlayın artık!

Aldığımız tüm yaralar sadece daha çok demokrasi ve adaletin işlemesiyle iyileşir, aksi takdirde kan kaybetmeye devam ederiz...

 

İyi hafta sonları herkese...

  1. Arif Abiniz be yaaa Arif Abiniz be yaaa

    Ooo okudum çok iyi şeylere denk gelmişiz ne güzel tebrikler

YORUM YAP