
Sosyal projeleriyle gündeme gelen Silivri Belediyesi'ne yakışmayan görüntüler yaşanıyor ilçemizde. Hasan Özvarnalı İlkokulu ve Çağrıbey Ortaokulu öğrencileri her okul gününü ölümle burun buruna geçiriyor. Okula giriş ve çıkış saatlerinde Bölge Trafik Müdürlüğü'nün yanındaki üst geçidi kullanan küçük yaştaki öğrenciler velilerinin kontrolüyle yolun karşısına geçip, okullarına gelip, evlerine gidebiliyor.
VELİLER İSYAN EDİYOR
Hayatları tamamen sürücülerin dikkatine kalmış olan minik öğrencilerin velileri de duruma isyan ediyor. Çocuklarını yalnız başına okula gönderemediklerini söyleyen veliler, "Devletimiz buna bir çare bulsun, çocuklarımızı can korkusuyla okula gönderiyoruz. Harekete geçmek için illa birinin canının yanması mı gerekiyor? Okulu buraya yapıyorlarsa, çocukların nasıl gidip geleceğini de düşünmeliler. Buraya yaya yolu gibi bir şey yapılmalı. Çocuklarımız da korkuyor okula giderken. Yetkililer, kendilerini bizim yerimize koysunlar, yazık değil mi bu çocuklara?” diyerek yetkilileri göreve çağırıyorlar.
AYNI DURUM B.ÇEKMECE'DE DE YAŞANMIŞTI
Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Muratçeşme ve Mimaroba'yı birbirine bağlayan E-5 bağlantı üst geçidinde bulunan yaya yolunun en dar yerinin 49 cm olmasından dolayı geçiş sırasında büyük sıkıntı çeken vatandaşın derdine derman olmak için kolları sıvadı. Muratçeşme'de gerçekleştirdikleri mahalle iftarında bir bayanın gözyaşları ile üst geçitte yaşadıkları eziyeti dile getirmesi sonucu haberi olduğunu anlatan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, yaptığı incelemeler neticesinde üst geçidin kullanışsız ve gelişigüzel yapıldığını tespit ettiğini belirtti.
BAŞKAN AKGÜN, EK YOL YAPARAK SORUNU ÇÖZDÜ
İncelemeleri sırasında vatandaşlarla görüştüğünü anlatan Akgün, üst geçit rezaletinden en çok bayanların dert yandığını söyledi. 2008 yılında karayollarının yaptığı Köprülü Kavşağı kullanan vatandaşların mutlaka ellerinin boş ve tek sıra geçidi kullanması gerektiğini belirten Başkan Akgün; şöyle konuştu: "Elinde çanta veya bebek arabası olan bayanların kullanmasının mümkün olmadığı bu üst geçitte bulduğumuz teknik çözümle 49-60 cm'lik alanı 3,5 m.'ye çıkararak Muratçeşme halkının üst geçiş eziyetine son vereceğiz " dedi ve sorunu kısa sürede çözerek yayaları büyük bir dertten kurtardı.
Esra TATAR