“Bir başkaldırıdır bu festival”

“Bir başkaldırıdır bu festival”

15.07.2016 08:57:34

CHP Silivri Gençlik Kolları Başkanı Berker Esen, Yoğurt Festivali eleştirilerine yanıt verdi. Tartışmanın siyasi spekülatörlerine “Yapmaya çalıştığınız kirli siyaset suyunda boğulacaksınız” diyen CHP'li Gençlik Kolları Başkanı Berker Esen, halka da “Bizler Türkiye'mizde yaratmak istemiş olduğunuz ve en iyi beslendiğiniz bu kaos ortamına ve festivalde oluşturmaya çalışacağınız provokasyon ortamına inat meydanlarda kardeşliğimizi, dostluğumuzu ve hoşgörümüzü harmanlayacak, ülkemize Silivri'den umut aşılayacağız. Bizlere giydirmeye çalıştığınız o korkudan yapılmış gömleği söküp atacağız. Bu kentte insanların yüzündeki tebessümü, gözlerindeki umudu, terör korkusu salarak, bomba korkusu salarak alınmasına izin vermeyeceğiz. Tüm halkımızı bizimle birlikte Silivri'de bu güzel üç güne ortak olmaya davet ediyoruz” çağrısını yöneltti.

 

ESEN: FESTİVALİ KARALAMAK AŞAĞILIK BİR TİYATRODUR

CHP Gençlik Kolları Başkanı Berker Esen'in festival eleştirilerine yanıtı aşnın şu şekilde:

“Yürütmüş oldukları kepaze süreçlerin sonunda ülkemizi, davul-zurna ile soktukları teröristlerin ve aşırı “dinci” terör örgütlerinin merkez üssü haline getirmiş olan bir siyasi iradenin Silivri'deki uzantılarının sosyal medya hesaplarından yapmaya çalıştıkları karalama ve hedef saptırma çalışmalarını bazı medya organlarından şaşkınlık içerisinde öğrendik. Silivri'de belediyemizin düzenlemiş olduğu Festivali karalamak ve gölgelemeye çalışmak, en amiyane tabiriyle akıllarının içerisinde bulunan korku imparatorluğunu kentimizde egemen kılma çalışmalarının aşağılık bir tiyatrosudur.

 

“FESTİVALLER GELENEKLERİN YAŞATILDIĞI, BİZLERİ MEYDANLARDA BİR ARAYA GETİREN EN ÖNEMLİ FAALİYETLERDİR”

Festivaller bir ilçenin en önemli organizasyonlarından biridir. İlçenin reklamının yapıldığı, geleneklerinin yaşatıldığı, bizleri meydanlarda bir araya getiren en önemli faaliyetlerdir. Bunun farkında olmayan siyasi iradenin ilçemizdeki temsilcileri bazı şeyleri çabuk unutmuş olacaklar ki bizler kendimizi hatırlatma gereğinde hissettik.

 

“SİLİVRİ'DEKİ UZANTILARININ NE KADAR ZAVALLI BİR HALE GELDİĞİNİ İZLİYORUZ”

Çözüm süreci adı altında başlattıkları ve her türlü milliyetçiği ayaklar altına aldıkları, Terör Örgütünün ele başının partileri ve partilileri tarafından kıymetli kişi, bilge insan, ulu adam olarak atfettikleri ve koşullarının düzeltilmesi için devletimizin imkânlarını kullanarak her türlü olanağı sundukları günleri unutturmaya çalışanların Silivri'de ki uzantılarının ne kadar zavallı bir hale geldiğini üzülerek izliyoruz. Habur'dan otobüs üzerinde teröristlere gövde gösterisi yaptırdıkları günleri unutturmak isterken Oslo görüşmeleri gerçeği ile çarpılanlar, “Çözüm sürecinde ülkemize silah depolamışlar fark edemedik” cümlesinin yarattığı infiali gidermeye çalışırken Diyarbakır'da bebek katilinin mektubunu bir barış elçisi edasıyla okuttukları ve bunları canlı yayında bütün ulusa izlettirdikleri gerçeği ile yüzleşenlerin, kendilerini taşıyamayacak kadar zayıf bir dala tutunma çabasıdır bu yakarış.

 

“KÖR OLMAYA ÇALIŞANLAR, GÜNDEMİ HER ZAMAN KENDİLERİNİN YÖNETECEĞİNİ SANANLARA SESLENİYORUZ”

Atatürk Havalimanında, Ortadoğu'da ki tek ortağı olan ve adını “birkaç öfkeli genç” koydukları IŞİD tarafından gerçekleştirilen hain saldırının üzerinden daha 72 saat bile geçmemişken Başbakan'ın “Bugün bizim için bir bayram günü” diyerek büyük bir şovla açılışını yaptığı ve geçmediğimiz halde 231 km. mesafeden bile parasını bizim ödediğimiz Osmangazi Köprüsü gerçeğini göremeyecek kadar kör olmaya çalışanlar, gündemi her zaman kendilerinin yöneteceğini sananlar ve onlara hizmet edenlere buradan sesleniyoruz.

“GÖKKUŞAĞI RENGİNİ PİS İĞRENÇ BİR ŞEY GİBİ GÖSTERMEK, EN HAFİF TABİRLE AHLAKSIZLIKTIR”

Festival renklerinin Yüce Yaradan'ın insanlık kurulmadan semaya bıraktığı, gökkuşağı rengini çirkin bir iftira ile pis iğrenç bir şey gibi göstermek, en hafif tabirle ahlaksızlıktır. Bu renklere dil uzatan AKP gençliğini, Expo 2016'nın logosuna ve altında AKP'li Düzce Belediye Başkanının ve Düzce Valisinin imzasının yer aldığı davetiyenin logosuna bakmaya davet ediyoruz. Konserler hakkında eleştiri getirenler, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nın ile Bakanlar Kurulu'nun Antalya'da izleyeceği Sting ve ZAZ konserlerine baksınlar!

 

“BİR BAŞKALDIRIDIR BU FESTİVAL”

Sizin yok etmek istediğiniz, kendinize ait bir rejim oluşturma gayretlerinize bir başkaldırıdır bu festival. Daha dün ayaklar altına aldığınız tüm değerlerimize, iktidar kaygı ve hırsı ile sarılmaya çalışmanızın Silivri'mizde hiçbir karşılığı olmadığı gerçeği bu festival boyunca her gün yüzünüze bir tokat gibi çarpacak. Daha dün şehitlere “kelle” diyen sizler, bugün şehitlerimizi kullanarak yapmaya çalıştığınız kirli siyaset suyunda boğulacaksınız. Çünkü biliyoruz; güneş balçıkla sıvanmaz. Söylediğiniz her cümlenin asıl zanlısının kendiniz olduğunu sizlerde bizim kadar farkındasınız.

 

“MEYDANLARDA KARDEŞLİĞİMİZİ, DOSTLUĞUMUZU VE HOŞGÖRÜMÜZÜ HARMANLAYACAK, ÜLKEMİZE SİLİVRİ'DEN UMUT AŞILAYACAĞIZ”

Bizler Türkiye'mizde yaratmak istemiş olduğunuz ve en iyi beslendiğiniz bu kaos ortamına ve festivalde oluşturmaya çalışacağınız provokasyon ortamına inat meydanlarda kardeşliğimizi, dostluğumuzu ve hoşgörümüzü harmanlayacak, ülkemize Silivri'den umut aşılayacağız. Bizlere giydirmeye çalıştığınız o korkudan yapılmış gömleği söküp atacağız. Bu kentte insanların yüzündeki tebessümü, gözlerindeki umudu, terör korkusu salarak, bomba korkusu salarak alınmasına izin vermeyeceğiz. Tüm halkımızı bizimle birlikte Silivri'de bu güzel üç güne ortak olmaya davet ediyoruz. ‪Biz Büyük Bir Aileyiz…”

YORUM YAP