Bilime doğru umutlu adımlar

Bilime doğru umutlu adımlar

27.05.2016 09:54:58

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) arasında 08.09.2015 tarihinde imzalanan ve “TÜBİTAK Tarafından Desteklenen Bilim Fuarlarına Dair İşbirliği Protokolü” kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okulların değişik kademelerinde eğitim ve öğretimlerine devam eden öğrencilerde bilim kültürünün gelişmesi amacıyla fuarları destekleme programı çağrısı yapıldı. Bunun üzerine ilçemiz Ertuğrul Gazi Ortaokulu Fen ve Teknoloji Öğretmeni Ali Günaydın da okulu adına Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 4006 Bilim Fuarı için başvuruda bulundu. Başvurusunun kabul edilmesiyle birlikte 5 bin TL'lik destek alındı. Desteğin az olmasına rağmen Ertuğrul Gazi Ortaokulu öğrencileri, öğretmenleri rehberliğinde eğitim-öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirlenen konular üzerine araştırmalarını yaptı ve sonuçlarını dün okulda açılan fuarda sundular.
TÜBİTAK Bilim Fuarı'nın açılışına Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Karaaslan, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Karipçin, Silivri Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Emrah Babuşçu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Şen, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Elif Koryürek ve partililer katıldı. İlçemiz okul müdürlerinin Ertuğrul Gazi Ortaokulu TÜBİTAK Bilim Fuarı'na katılmaması dikkatlerden kaçmadı.
Bilimin ve bilimsel çalışmaların yeni nesiller tarafından benimsenmesinin teşvik edilmesi, bilimin günlük hayatla ilişkilendirilmesi, araştırma tekniklerinin, bilimsel raporlamanın, sunum becerilerinin genç bireylere kazandırılması amacıyla düzenlenen ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu tarafından da desteklenen fuarda Ertuğrul Gazi Ortaokulu öğrencileri tarafından büyük emeklerle hazırlanan tam 90 proje sunuldu. Birbirinden ilginç ve yaşamı kolaylaştıracak projeler, protokol üyeleri tarafından da ilgiyle incelendi. Öğrencilerin kendi ilgileri doğrultusunda yaptıkları çalışmalar tam not aldı. Velilere ve okul misafirlerine de açık olan Ertuğrul Gazi Ortaokulu TÜBİTAK Bilim Fuarı bugün sona erecek.

Renginar SALİ

YORUM YAP