“Belediye başkanlığı koltuğunda diktatörlük yaptıklarını ifade ediyorlar”

“Belediye başkanlığı koltuğunda diktatörlük yaptıklarını ifade ediyorlar”

24.03.2017 10:14:29

Referandum çalışmalarına ilişkin gözlemlerini aktaran ve Hayır cephesine yönelik değerlendirmede bulunan AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, “Belediye başkanının ilçe ve illeri yönettiği sistemin hemen hemen aynısı olan cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine tek adam sistemi diyebiliyorlar. Bu sisteme, diktatörlük sistemi diyenler, oturdukları belediye başkanlığı koltuğunda diktatörlük yaptıklarını ifade ediyorlar demektir” şeklinde konuştu.

AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, beraberindeki heyet ve Güngören Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman ile birlikte Selimpaşa Mahallesinde esnafları ziyaret etti, vatandaşlarla görüştü. Referandum süreci üzerine vatandaşlarla sohbet eden Kutlu ve Karaman, Evet cephesini güçlendirmek için halktan destek istedi.

KUTLU: HEP BİRLİKTE SAHADAYIZ
Referandum çalışmalarını Hürhaber'e değerlendiren Kutlu şu değerlendirmede bulundu: “16 Nisan'da, ülkemiz ve milletimizin en uygun sistemle yönetilmesini sağlayacağına inandığımız bir anayasa değişiklik paketini oylayacağız.
Bu sebeple kampanya süreci başladığından beri tüm kademelerimiz, partimizin eski yeni tüm yöneticileri ile birlikte sahadayız. Halkımızla değişiklik maddelerini ayrıntılı şekilde konuşuyoruz. Bununla birlikte, her olumlu değişiklikte statükodan yana olduğunu göstererek hayır diyen Cumhuriyet Halk Partisinin manipülatör kampanyasındaki gerçek dışı ithamları halkımıza açıklıyoruz. Bizim parti kültürümüzde yalan söyleyerek secim propagandası yapılmadığı için CHP'nin yaptığı manipülasyon bizi başta oldukça şaşırttı.

“BU SİSTEME TEK ADAM SİSTEMİ DİYENLER, OTURDUKLARI BELEDİYE BAŞKANLIĞI KOLTUĞUNDA DİKTATÖRLÜK YAPTIKLARINI İFADE EDİYORLAR DEMEK”
Belediye başkanının ilçe ve illeri yönettiği sistemin hemen hemen aynısı olan cumhurbaşkanlığı hükumet sistemine tek adam sistemi diyebiliyorlar. Belediye başkanı da belediye meclisi ile aynı gün ayrı sandıkta seçiliyor ve yardımcılarını kendisi belirliyor. Cumhurbaşkanı hükümet sisteminde de bu böyle. Bu sisteme tek adam sistemi, diktatörlük sistemi diyenler, oturdukları belediye başkanlığı koltuğunda diktatörlük yaptıklarını ifade ediyorlar demektir.
Yapılan bunca manipülasyona karşın halkımız, değişiklik maddeleri anlatılınca sistemin ne kadar gerekli olduğunu düşünüp, yönetimde istikrar ve çift başlılık problemlerinin önüne geçilmesinin ülkemiz için ne denli önemli olduğu konusunda bizimle hemfikir oluyor.

“HALKIMIZIN KOALİSYON KAVGALARININ OLMADIĞI BİR TÜRKİYE İÇİN EVET TERCİHİNİ KULLANACAĞINA İNANIYORUZ”
16 Nisan'da halkımızın bir daha koalisyon kavgalarının olmadığı bir Türkiye için evet tercihini kullanacağına inanıyor, bu amaçla düşüncesi ve ideolojisi ne olursa olsun tüm hemşerilerimizle konuşan, kapı kapı dolaşıp önerilen teklifin ayrıntılarını halkımıza anlatan tim teşkilat mensuplarıma teşekkür ediyorum.”
Haber Merkezi

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki
Sonraki » Temiz toplum, sağlıklı yaşam semineri

YORUM YAP