Beklenen liste İlçe MEM’e iletildi

Beklenen liste İlçe MEM’e iletildi

22.07.2016 12:56:57

FETÖ ile bağlantısı olduğu iddiasıyla ilçemiz eğitimcilerinden 33 kişinin yer aldığı liste Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne dün iletildi.

15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ/PYD terör örgütü tarafından bulunulan darbe girişimi sonrasında bağlantıları olduğu iddiasıyla devlet kurumlarındaki çok sayıda memurun açığa alındığı açıklandı. Soruşturmalar Milli Eğitim'e de sıçradı.

Eğitim sendika temsilcileri ise objektif delillerle bir suça bulaşmış insanların açığa alınması yerine peşin yargı ve duyumlara dayalı olarak bunun yapılmasını, ailecek mağdur edilmelerini insani bulmadıklarını açıkladı ve ülkeyi huzurlu kılmak için ciddi adımların atılması gerektiğini savundu. Silivri eğitim camiasında tedirgin bekleyiş sürerken beklenen liste dün geldi.

İlçemiz birçok kurumu gibi Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne de açığa alınan eğitimcilerin listesi dün iletildi. Dün sabah İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay makamında Şube Müdürleri Murat Karipçin ve Mehmet Şen ile Eğitim Bir-Sen Silivri Temsilcisi Yusuf Güven toplantıda bir araya geldi. Toplantıda listedeki isimler gözden geçirildi. Söz konusu listede 33 eğitimcinin yer aldığı ve tebliğlerin hazırlandığı öğrenildi. Eğitimcilerin açığa alınarak örgütle ilişkilerinin olup olmadığı soruşturulacak. Soruşturmaların derinleşerek devam edeceği ikinci dalganın da yaşanacağı öğrenildi.  

Renginar SALİ

YORUM YAP