Başkan Yılmaz’dan bir huzurevi müjdesi daha

Başkan Yılmaz’dan bir huzurevi müjdesi daha

6.10.2021 14:34:54

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, kısa bir süre önce Ortaköy'deki yarım kalan eski belediye binasını huzurevine dönüştürme kararını açıklarken ikinci bir huzurevi yatırımı bağışçı Niyazi İstif tarafından “Velalı Hala Huzurevi' isminin verilmesi şartıyla gündemde.

Silivri Belediyesi Ekim Meclisinin birinci oturumunda 6. Gündem maddesi olarak ele alının “Mülkiyeti Silivri Belediyesin ait Silivri, Selimpaşa Mahallesi, 966 ada, 9 parseldeki taşınmaza ‘Velalı Hala Huzurevi' isminin verilmesi şartıyla Niyazi İstif tarafından şartlı bağış karşılığında yaptırılmasının görüşülmesi” esnasında Başkan Yılmaz, söz konusu sosyal yatırım hususunda meclisi bilgilendirdi.
YOĞURTHANE BÖLGESİNE AİLE SAĞLIK MERKEZİNDEN SONRA HUZUREVİ YATIRIMI
Başkan Yılmaz, şu açıklamalarda bulundu: “Yoğurthane Bölgesi diye bildiğimiz Selimpaşa İlkokulumuzun hemen yakınında bulunan alanda 2 bin 500 metrekareyi hatırlayacağınız gibi daha önce bir aile sağlığı merkezi yapılmak üzere İlçe Sağlık Müdürlüğümüze tahsis etmiştik. Orada kalan 4 dönüm arazimize Niyazi İstif isimli bir hayırseverimiz Velalı Hala Huzurevi adında 60 yataklı bir huzurevi yapmak istediğini bize iletti. Burası yaş almış büyüklerimizin bakılacağı ve yapımından sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımıza işletmesi için devredilecek bir huzurevi olacak.
VAAT YOK, HUZUREVİ VAR
Seçimlerden önce bu konuda bizim bir beyanımız veya taahhüdümüz olmamasına rağmen bu açığı görüp sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
Bununla beraber Ortaköy'deki yarım kalan eski belediye binasını da 60 ila 75 yataklı bir huzurevine dönüştürüp belediyemiz eliyle ücretsiz bir şekilde işletmeyi planlıyoruz.
Yine Elginkan Vakfı'nın çok kıymetli Mütevelli Heyeti Başkanı Gaye Akçen Hanımefendi de huzurevi yapımı konusunda bize bir taahhütte bulunmuştu. Uygun yer ve zaman gelince bu konuyla ilgili çalışmaları da kamuoyu ile paylaşacağız.
YILMAZ TEŞEKKÜR ETTİ
Ben hem Niyazi İstif'e hem de bu hayırsever vatandaşımız ile bizi buluşturan Selimpaşa'nın geçmiş dönem Belediye Başkanı Sayın Ahmet Yağcıoğlu'na kurumum ve vatandaşlarım adına teşekkürlerimi sunuyorum.”
Gündem maddesi meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edilerek görüşülmek üzere Hukuk Komisyonuna gönderildi.

YORUM YAP