Başkan Yılmaz’dan 3 köy için hizmet talimatı

Başkan Yılmaz’dan 3 köy için hizmet talimatı

19.02.2020 09:58:45

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, ekibi ile gerçekleştirdiği mahalle ziyaretlerine Danamandıra, Küçüksinekli ve Büyüksinekli ile devam etti.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, mahallelilerin taleplerini yerine getirmek, sorun ve eksikleri yerinde birebir incelemek, hızlıca çözüm üretmek amacı ile gerçekleştirdiği mahalle ziyaretlerine aralıksız devam ediyor. İlçe merkezine uzak orman köylerinden Danamandıra, Küçüksinekli ve Büyüksinekli mahallelerini ziyaret eden Başkan Yılmaz, muhtarlardan bilgi aldı. Başkan Yılmaz'ın tespit gezileri sırasında Danamandıra Mahallesi Muhtarı Cengiz Çelik, Küçüksinekli Mahallesi Muhtarı Turgut Demiroğlu, Büyüksinekli Mahallesi Muhtarı Birol Balcı, belediye meclis üyeleri Şenoğlu Türkyılmaz ile Sefer Ölçer, başkan yardımcıları Harun Akkan ve Hasan Solak, Muhtarlar Derneği Başkanı Muharrem Eren ve birim müdürleri hazır bulundu. Aynı gün içerisinde üç mahalleyi ziyaret eden Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, programına Danamandıra Mahallesi ile başladı. Köy kahvehanesinde hemşehrileri ile buluşan Başkan Yılmaz, çalışmaları hakkında bilgiler paylaştı. Vatandaşların sorularını da yanıtlayan Yılmaz, diğer kurumlar, imar ve tapu sorunları, sokak hayvanları ve kadastro çalışmaları gibi birçok konuya değindi.

DANAMANDIRA DÜĞÜN SALONU BAKIMA GİRİYOR

Köy kahvehanesi üzerinde bulunan düğün salonunu inceleyen Başkan Yılmaz, gerekli bakım onarımın yapılması, boya badana, tuvalet ve gelin odası gibi eksiklerin giderilmesi konusunda hızlıca çalışma başlatılacağını ifade etti. Vatandaşların talepleri doğrultusunda muhtarlık önüne Atatürk büstü yapımı, kaldırım ve yol kenarlarında tadilat çalışmaların yapılması, köy girişinde yol genişletme çalışması yapılması için notlar aldırdı. Aynı zamanda köyün megafon ihtiyacı da hızlıca karşılanacak.

KAPALI KÖY PAZARLARI ELDEN GEÇİYOR

Köy ziyaretleri dolayısı ile kapalı pazar yerlerini tek tek inceleyen Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, düğün eğlenceleri düzenlemek amacı ile de kullanılan bu alanların bakım çalışmalarını başlattı. Danamandıra Mahallesi'nde bulunan kapalı pazar yerinin iki tarafı kapatılarak aydınlatma, boya ve temizlik gibi ihtiyaçları giderilecek. Yine aynı bölgede yer alan kaynak suyunun kullanımı ile ilgili de tespit ve çalışmalar yapılacak.

KÜTÜPHANE, BİLGİSAYAR ODASI VE KONFERANS SALONU YENİLENECEK

Danamandıra İlk ve Ortaokulu'nu ziyaret eden Başkan Yılmaz, “Tiyatro sahnesi, kütüphanesi ve bilgisayar odası olmayan köy okulu kalmayacak” projesi kapsamında tespitler yaptı. Öncelikle mevcut anasınıfında bulunan oyun odasında eksiklerin tespit edilmesi ve hızlıca giderilmesi konusunda talimat verdi. Bu kapsamda anasınıfında zemin iyileştirmesi, duvar kaplaması ve oyun halısı alımı gibi işlemler yapılacak. Okulun mevcut kütüphanesi, konferans salonu ve bilgisayar odası günümüz koşullarına uygun hale getirilmek amacı ile komple tadilat görecek. Başkan Yılmaz, okulun alt katındaki boş bir sınıfı da bakıma aldırarak jimnastik odasını öğrencilere hediye edecek.

KÜÇÜKSİNEKLİ'YE ULAŞIMI KOLAY KAPALI PAZAR ALANI

Mahalle ziyaretlerine devam ederek Küçüksinekli'ye geçen Başkan Yılmaz, burada da incelemelerde bulundu. Köy kahvehanesi önünde mahalleliler ile sohbet eden Yılmaz fikir alışverişi yaptı. Başkan Yılmaz, köy kahvehanesi ve muhtarlığın bulunduğu hizmet binasının boyanmasını, yine temizlik ve bakımının yapılması talimatını verdi. Ulaşımın daha kolay olduğu eski orman şefliği ile cami arasına bir kapalı pazar alanı yapılarak mahalleye kazandırılacak.

BÜYÜKSİNEKLİ SAĞLIK EVİ EKSİKLERİ GİDERİLECEK

Başkan Yılmaz ekibi ile hummalı bir çalışma günü geçirdiği mahalle ziyaretlerinde son durak Büyüksinekli oldu. Muhtarlık binasını ziyaret eden Yılmaz, sağlık ev olarak kullanılan giriş katında tespitler yaptı. Sağlık evinin sedye ve paravan gibi medikal malzeme eksikleri giderilmek üzere not alındı.

KAPALI PAZAR YERİNE GELİN ODASI

Yine Büyüksinekli Mahallesi kapalı pazar alanında önceki mahallelerde olduğu gibi benzer eksiklikler bulunduğunu ifade eden Başkan Yılmaz, iki yanın kapatılması, boya ve aydınlatma çalışmalarının yapılması, yeşil alan, çevre düzenlemesinin yapılması ve yağmur suyu taşkınlarına yönelik önlem alınması konusunda notlar aldırdı. Yağışlı havalarda düğünlerin düzenlendiği kapalı köy pazarı alanında yine bir gelin odası da yapılacak.

MAHALLELİ KADINLARA AİLE ÇAY BAHÇESİ

Mahallede spor aletlerinin bulunduğu alan ile bitişiğindeki park birleştirilerek, mahalleli kadınların işleteceği bir aile çay bahçesi yapılacak. Mevcut yapıların bakımı, temizliği gibi eksiklikler giderildikten sonra aydınlatma çalışmaları da tamamlanarak mahalleli kadınların sosyalleşeceği bir alana dönüştürülecek. Geniş meydanı sayesinde yine bu alanda da açık hava düğünleri yapılabilecek. Yine mahalleli kadınların sosyalleşmesi, yeteneklerini keşfetmesi, dikiş nakış öğrenmesi ve aile bütçelerine katkı sağlaması amacı ile kurulan mahalle evlerinden biri de gerekli tespitlerin, uygun fiziki koşulların sağlanmasının ardından Büyüksinekli Mahallesi'ne açılacak.

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Esen: Hukuksuzluk çöktü
Sonraki » Armstrong

YORUM YAP