Barlas’tan İBB’ye çevre eleştirisi

Barlas’tan İBB’ye çevre eleştirisi

6.06.2023 13:23:25

Dünya Çevre Günü vurgusuyla AK Parti Grup Sözcüsü Sami Barlas, İBB'nin Silivri'de çözüm getirme noktasında ilgisiz kaldığını örnekler üzerinden, “Büyükşehrin bu konularda duyarsız kaldığını, bir çözüm üretmediğini görüyoruz” diyerek anlattı.

AK Parti Grup Başkan Vekili Sami Barlas, 2023 Yılı Haziran Ayı I.Birleşimi, I. Oturumunda grubu adına söz aldı. Barlas, konuşmasında AK Parti Genel Başkanları Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olarak seçilmesini tebrik ederken, çevre sorunlarına dikkat çekti.
BARLAS: ÜLKEMİZE VE VATANIMIZA HAYIRLI OLSUN
Barlas şöyle konuştu: “Türkiye'nin yeni yüzyılında Türk halkının teveccühüyle yeniden seçilen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ülkemize hayırlı veuğurlu olsun.Cumhur İttifakı seçmenini özverili çalışmalarından dolayı kutluyorum. Ülkemize ve vatanımıza hayırlı olsun.
DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ
5 Haziran Dünya Çevre Günüdolayısıyla peygamber efendimizin ‘'Kıyamet günü kopmak üzere bile olsa elinde bir fidan varsa bu fidanı dikmemezlik etme'' hadisi şerifini hatırlatmak istiyorum.”
“ARITMA KISMININ BİTMEDİĞİ SÖYLENİYOR”
“Yalnız çevreyle alakalı birkaç kelime etmek istiyorum” diyen Barlas, “Özellikle Seymen İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'ndeki arıtma kısmının tam olarak bitmediğisöyleniyor. CHP'li arkadaşlarımızın oradaki son durumu görmelerini istiyoruz.
“LAĞIM SULARI DENİZE DÖKÜLÜYOR”
İBB'nin deniz sezonu başlandığı noktasında paylaşımlarını görmekteyiz ama maalesef ilçemizdeKurfallı,Bekirli'de biyolojik arıtmanın bitmediğini, lağım sularının denize gittiğini biliyoruz. Aynı zamanda Gümüşyaka'daki arıtmaya bağlanacak sistemin henüz bitmediğini de…
“BÜYÜKŞEHİR DUYARSIZ, ÇÖZÜM ÜRETMİYOR”
Büyükşehrin bu konularda duyarsız kaldığını, bir çözüm üretmediğini görüyoruz. Yani bunlarla alakalı arkadaşlarımızın bir dahaki mecliste ne durumda olduklarını, bu sürecin nasıl işlediği noktasında bize bilgi vermelerini rica ediyoruz” dedi.
“SİLİVRİ ADINA İŞLEM YAPILMADI”
“Bir de tarımsal olarak Büyükşehir Belediyesine 4 ay önce sertifikalı depo kurma noktasında borçlanma yetkisi vermiştik ve bölgemiz adına çok yararlı olacağını düşündüğümüz için hemen meclisten geçirmiştir. Fakat geçen süre zarfı içinde Silivri adına herhangi bir işlem yapılmadığını görüyoruz” diyerek İBB eleştirilerini sürdüren Barlas, “Bu sürecin de nasıl işlediğini gerçekten merak ediyoruz. Çünkü burada toplanacak buğdaylar İstanbul Halk Ekmek'te kullanılacaktı. Ama maalesef bir şey yapılmadığını görüyoruz ve harman geldi. Herhalde bir dahaki harmana yetişmeyecek gibi gözüküyor.
“BELKİ BİTİRMEK BİZE NASİP OLUR”
Bir dahaki armanda büyük bir ihtimalle tekrar İstanbul seçimleri olacak. Belki bitirmek bize nasip olur diye düşünüyorum. Yani bu konularla alakalı arkadaşlarımız bize, Silivri halkına, kamuoyuna bilgi verirlerse çok mutlu olurum” sözleri ile seçim göndermesi de yaptı.
Balras sözlerini şöyle sürdürdü: “Üniversite sınavına girecek tüm arkadaşlarımıza şimdiden başarılar diliyorum.
Tüm babalarımızın Babalar Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum.
“KURBAN BAYRAMI BEREKETİ VE BOLLUĞUYLA GELSİN”
Kurban Bayramı'nın başta İslam alemi olmak üzere tüm dünyayı sevgi, barış, dostluk ve kardeşlik getirmesini diliyorum. Kâinatın yaratıcısı ve alemlerin Rabbi yüce Allah'a sonsuz şükürler olsun. Kurban Bayramı bereketi ve bolluğuyla gelsin. Bayramınız şimdiden kutlu olsun. İyi günler diliyorum.”

Sevginar SALİ

YORUM YAP