Barlas: Başkanımız sözde değil özde çiftçilerimizin yanında

Barlas: Başkanımız sözde değil özde çiftçilerimizin yanında

6.08.2021 13:50:19

Kendisi de Kurfallılı olan AK Parti İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi aynı zamanda İBB Tarım ve Hayvancılık Komisyon Başkanı Sami Barlas, mahallesinde gerçekleştirilen tohum dağıtım töreninde Başkan Volkan Yılmaz'a tarım faaliyetleri nedeniyle onurlandırırken, bir de Lavanta Şenliği önerisi getirdi.

Silivri Belediyesi'nin Perşembe günü “Çiftçiye Tohum Desteği” projesi kapsamında Fenerköy'den sonra ikinci durağı Kurfallı Mahallesi oldu. Burada düzenlenen Yerli ve Milli Tohumluk Arpa Dağıtım Töreninde çiftçilerle bir araya gelerek arpalarını teslim eden Başkan Yılmaz, üretim ve birlik mesajları verdi.

MUHTAR SÜTÇÜ'DEN BAŞKAN YILMAZ'A TEŞEKKÜR

Törende konuşan Kurfallı Muhtarı Yılmaz Sütçü, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz da bölgelerine yapılan hizmetler ve sunulan destekler için teşekkür etti.

BARLAS: BELEDİYE BAŞKANIMIZ SÖZDE DEĞİL ÖZDE ÇİFTÇİLERİMİZİN YANINDA OLDUĞUNU GÖSTERMİŞTİR

Kurfallı'da konuşan AK Parti İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi, aynı zamanda İBB Tarım ve Hayvancılık Komisyon Başkanı Sami Barlas duygu ve düşüncelerini şöyle ifade etti: “Silivri Belediye Başkanlığı görevine başladığı günden bu yana her daim çiftçilerimizin yanında olan Volkan Yılmaz'a teşekkür ediyorum. Yüzde yüz yerli ve milli tohumluk arpaların üretimine katkı sunan firma ve yetkililerini kutluyorum.

Pandemiye rağmen, ülkemizde tarım ürünleri üretimindeki 3,9 büyümeye katkı sunan siz değerli çiftçilerimize ayrıca teşekkür ederim.

Üretici abilerimden dünyada geleceğin mesleği olan çiftçiliği gençlerimize öğretmeniz en büyük temennim.

Kırsal mahalle çalışmalarına belediye olarak gelir kaybı yaşayacak olmasına rağmen, hiç tereddüt etmeden, çalışmaları destekleyen belediye başkanımızın çiftçilerimizin sözde değil özde, yanında olduğunu göstermiştir.

BARLAS, KURFALLI'DA LAVANTA ŞENLİĞİ TALEP ETTİ

Bir de Silivri'de 350 dönüm ekili alan lavanta tarlalarının 200 dönümü köyüm olan Kurfallı'da olup, destilasyon makinası da Tarım Bakanlığımız tarafından verilmiştir. Belediye Başkanımızdan köyümde lavanta festivali yapılmasını rica ediyorum.

Silivri Belediyesi ve devletimiz olarak her daim çiftçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.

“TARLADA İZİMİZ OLDUĞU GİBİ HARMANDA DA YANINIZDAYIZ”

Tarlada izimiz olduğu gibi harmanda da yanınızdayız. Tohumluk arpa ve balya dağıtım programının hayırlı uğurlu olmasını temenni ederim iyi ki varsınız.”

KADINLAR YILMAZ'I SEÇİM SÖZLERİ İLE KARŞILADI

Barlas'tan sonra söz alan Başkan Volkan Yılmaz kendisini seçim kampanyasında kullandığı “Sizi unutanları seçimde unutun” sözleri ile karşılayan kadınlara destekleri için teşekkür ederken, sorunları ve gelişmeleri yakından ve yerinden takip etmekten vazgeçmeyeceklerini ifade etti.

KAÇAK YAPILAŞMA KONUSUNDA MUHTAR VE VATANDAŞLARDAN DESTEK İSTEDİ

Çiftçilere destek için Kurfallı'da bulunan Başkan Yılmaz, kaçak yapılaşma ile mücadele kararlılığını burada da vurgularken, 870 km2 alanda kaçak yapılaşma tespitlerinde zorlandıklarını ifade etti, muhtar ve vatandaşlardan bu konuda işbirliği ve destek istedi. Başkan hiçbir ayrım yapmaksızın kaçak yapıların yıkılacağını söylerken, “İstisnasız kimseye müsamaha yok!” dedi ve sözlerine şöyle devam etti: “Bu topraklar miras değil emanet, korumak namus borcu. Tarım topraklarını namus borcumuz gibi koruyacağız. Toprakları korurken ekilip, dikilmesi, atıl kalmaması gerekiyor. Çiftçilerin girdilerinin düşürülmesi, tekrar kazanır hale getirilmesi, çocuğunun şehre göç ettirilmemesi, fabrikada asgari ücretle çalışmaması, kooperatifçilikle desteklenmesi gerekiyor.”

“SATIN ALIP DAĞITMIYORUZ, ÜRETİP DAĞITIYORUZ”

“Tarım Müdürlüğü mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diyen Başkan Yılmaz, “Genel toplamda 3000 dönümde belediye olarak zirai işlem yapıyoruz, kadın üreticilerimize özellikle alın teri döküyor, tarla desteğinde bulunuyoruz. Tarım konusunda öncü ve önder bir belediyeyiz. Biz diğer belediyeler gibi fide ya da tohumu satın alıp size dağıtmıyoruz, üretiyoruz. Üretimden elde ettiğimiz tek kuruşu belediyenin kasasına sokmadığımız gibi belediye kasasından da çıkmasına müsaade etmiyoruz. Başa baş noktaya geldikten sonraki kazanımlarımızı çiftçilerimizle paylaşıyoruz. Maddi olarak 7 Milyon'luk desteği çiftçimizle paylaşıyoruz.

“DESTEĞİMİZ ARTARAK DEVAM EDECEK”

50 bin balya samanı çiftçimizin kapısına teslim ettik. Bir balya samanın kapıya teslim fiyatı 30 TL. Bu desteğin ne olduğunu herkes anlayamaz. Yürek, inanmak ve çalışmak lazım… Çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz. Yerli, milli, sertifikalı tohum dağıtıyoruz. Sertifikalı olduğu için bu tohumu eken çiftçimiz destek de alacak. Yerli milli tohumlarımızın geliştirilmesi için de çalışıyoruz. Tarım ve hayvancılık yapan köylümüze desteklerimiz artarak devam edecek.

“EŞİT VE ADİL BİR ŞEKİLDE HİZMET EDECEĞİZ”

Hanımefendilerle de görüştük bizi bağrına bastı Kurfallı. Aldığım oya göre hizmet edecek biri değilim. Üç dönem Liderimiz Devlet Bahçeli'ye yakın çalışma arkadaşı oldum. Aldığımız devlet terbiyesi gereği adil ve eşit şekilde hizmet ediyoruz. 250 köye de 30 bin nüfuslu mahalleye de aynı hassasiyetle hizmet edeceğiz” dedi.

Kurfallı'ya yapılanları anlatarak sözlerine devam eden Başkan Bey, yenilenen köy durakları, açılan EBA Erişim Noktası'nın yanı sıra Kırsal Mahalle statüsü ile sağlanan avantajları burada da paylaştı. Emlak ve çöp vergisi, ruhsat ücreti muafiyeti, suyu 1/4 fiyatına kullanmak ve esnaflara getirilecek basit usulde defter tutma imkânı hakkında bilgi verdi. Ruhsat ve vergi muafiyetini ilçe meclisinde alınan kararla yasanın kabulünden 9 ay önce uygulamaya başladıklarının da altını çizdi.

GENCOĞLU VE BARLAS AİLELERİNE TEŞEKKÜR

“Köylü ve kırsal yaşama ciddi destekler” verdiklerini ve bunların artarak devam edeceğini belirten Başkan Bey, yenilenen sağlık evi için Gencoğlu Ailesine mahalle evi için de Sami Barlas'a katkılarından ötürü teşekkür etti. Her iki noktanın kısa sürede hizmete gireceğini müjdelerken, “Kapalı pazar ilaveleri yapıldı Sami Barlas'ın katkıları ile düğün alanı da tamamlandı” deyip bir kez daha teşekkür etti.

CAMİ ONARIM SÖZÜ

Başkan Yılmaz, Kurfallı'da cami onarımı ile ilgili de söz verdi “İstişare, sık gelip gitmek, dertleri yerinde dinlemek önemli” diye konuştu.

“ÖNCE ATEŞİ SÜNDÜRELİM SONRA YANGININ HESABINI SORARIZ”

“Memleket meseleleri ile ilgili de birkaç kelam etmek istiyorum” diyen Başkan Bey, “Bizi biz yapan, 2000 yıllık devlet geleneği oluşturan birlik, beraberlik ve ortak kederde tasada birleşmemizdir. En son 15 Temmuz'da bu ruhla def ettik işgal girişimini.

28 Temmuz'dan sonra ormanların yakılmasından çok yangın devam ederken yapılan tartışmalar beni üzüyor. Bu yangınların üstesinden geliriz güçlü bir millet ve devletimiz var. Önce yangını söndürelim sonra kavgamızı, eleştirimizi yapar, bilançomuzu çıkartırız. İktidar hesabını verir ama bugün yangını söndürme mücadelesine destek verme zamanı.

“BİZ BİZE YETERİZ”

Bugün her şeyden önce birlik olma vakti. Ormanlarımızı kundaklayanları sevindirmeye gerek yok. Biz bize yeteriz. Ormanlar yanarken oy devşirme derdine düşmemek gerek” dedi.

Yılmaz, Kurfallı'da da terör örgütü elebaşının kundaklama tehditlerine yanıt verdi: “Bu vatan bizim, hepimizin… Tüm ağaçlarımızı yaksalar da fidan dikecek toprağımız var, topraklarımız susuz kalsa da sulayacak kanımız var” şeklinde konuştu.

Yaşadığımız zor süreçte birlik olmanın önemine işaret eden Yılmaz, “Herkes sorumlu bir siyaset üstlensin. Tarıma hayvancılığa destek vermeye devam edeceğiz, katkı sunanlara ve Tarım Müdürlüğü personelimize teşekkürler” diyerek sözlerini noktaladı.

 Sevginar SALİ

 

YORUM YAP